اقتصاد24 - با توجه به گسترش روزافزون محبوبیت شبکه نسل پنجم اینترنت همراه، بسیاری از کشورهای جهان با همکاری اپراتورها و شرکتهای مخابراتی بزرگ سعی دارند تا به توسعه و برقراری این شبکه بپردازند تا به کاربران و مشترکان خود خدمات پرسرعت اینترنت ۵G را به ارمغان بیاورند.
بدینترتیب هر یک از اپراتورها در کشورهای مختلف با یکدیگر به رقابت تنگاتنگی پرداختهاند تا بتوانند هر چه سریعتر امکان بهره مندی از خدمات شبکه اینترنت ۵G را فراهم کرده و نام خود را به عنوان نخستین شرکت های مخابراتی که توانسته اند نسل پنجم اینترنت همراه را راه اندازی و بهره برداری کنند، در جهان به ثبت برسانند.
حالا به تازگی شرکت ترکسل با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که توانسته است با همکاری با شرکت مخابراتی اریکسون به بیشترین سرعت در شبکه نسل پنجم اینترنت دست پیدا کند و با رسیدن به سرعت ۲.۲۸۳ گیگابایت بر ثانیه یک رکورد جدید به نام خود به ثبت برساند.
بر اساس گزارش وب سایت دیلیصباح، این تست و آزمایش سرعت بر روی یک گوشی هوشمند مجهز به قابلیت پشتیبانی از ۵G انجام شده است که به متخصصان مربوطه اجازه برقراری شبکه اینترنت را با پهنای باند یک هزار مگاهرتز و فرکانس ۳.۵ گیگاهرتز می داد.
شرکت مخابراتی ترکسل در ترکیه سالهاست که با همکاری غولهای تکنولوژی همچون سامسونگ، هواوی و اریکسون در نظر دارد به توسعه زیرساختهای لازم برای شبکههای مخابراتی و اینترنتی نسل پنجم اینترنت همراه ( شبکه ۵G ) بپردازد.
در صورتی که اینترنت به سرعت ۲.۲۸۳ گیگابایت بر ثانیه برسد، کاربران و مشترکان قادر خواهند بود یک فیلم سینمایی دو ساعته را تنها در عرض هفت ثانیه و یک آلبوم موسیقی با ۱۲ آهنگ را تنها در ۰.۲ ثانیه دانلود و دریافت کنند.
کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵G هستند و در این زمینه فعالیتهای گستردهای را انجام دادهاند.
بسیاری از بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، الجی، اسپرینت، تیموبایل، ورایزن و غیره به شدت در حال رقابت برای راهاندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامهای را برای توسعه تیم ارتباطات بینالمللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسماً یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بهدنبال برقراری و راهاندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از تواناییها و برنامههای خود در این زمینه رونمایی میکنند.
منبع: ایسنا