تاریخ انتشار: ۰۸:۰۲ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

دلایل افزایش 30 درصدی قیمت پوشاک / حمایت‌ها در حد شعار است

نامی درباره افزایش 30 درصدی قیمت پوشاک بیان کرد: دلیل افزایش قیمت پوشاک ناشی از اتفاقاتی است که از سال گذشته شروع شده؛ اتفاقاتی از قبیل افزایش نرخ ارز و در کنار آن مشکلاتی که برای واردات مواد اولیه و همچنین افزایش قیمت مواد اولیه مصرفی وجود داشته است.

مینا علیزاده، اقتصاد24- «افزایش 30 درصدی قیمت پوشاک»؛ این خبری بود که ظرف هفته گذشته در رسانه ها منتشر شد اما چه عواملی باعث این افزایش قیمت شده است؟

مجید نامی، عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در خصوص افزایش 30 درصدی قیمت پوشاک در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد24 بیان کرد: دلیل افزایش قیمت پوشاک ناشی از اتفاقاتی است که از سال گذشته شروع شده؛ اتفاقاتی از قبیل افزایش نرخ ارز و در کنار آن مشکلاتی که برای واردات مواد اولیه و همچنین افزایش قیمت مواد اولیه مصرفی وجود داشته است.

وی در مورد روند این افزایش قیمت افزود: امید است با کاهش نرخ ارز و تمهیداتی که دولت برای کمک به واردات مواد اولیه اندیشیده است این افزایش قیمت کنترل و متوقف شود. اکنون قیمت ارز چیزی حدود 3 برابر افزایش پیدا کرده است و همچنین واردات مواد اولیه نیز به سختی انجام می‌شود، بنابراین انتظار بیشتری برای افزایش قیمت بوده است، ولی این اتفاق نیفتاد و در حال حاضر قیمت‌ها با توجه به سابق که قیمت ارز بالاتر بوده فقط 30 درصد افزایش داشته و اگر بتوان ورود مواد اولیه را تسهیل کرد و به پیشنهادات و دغدغه‌های تولیدکنندگان پوشاک در این زمینه پاسخ داده شود قیمت‌ها می‌تواند ثابت بماند و حتی کاهش پیدا کند.

نامی درباره صادارت در صنعت پوشاک ضمن اشاره به کاهش آن و دلایل این امر اظهار کرد: برای صادرات در حال حاضر در کشور ما با توجه به نرخ ارز موقعیت خوبی وجود دارد، ولی به دلایل متعددی این امر با رغبت انجام نمی‌شود؛ یکی از آن دلایل مسئله تحریم‌های بین‌المللی است که امکان دریافت درست و رسمی پول را کاهش می‌دهد، مسئله دیگر قوانین متعددی است که برای برگشت پول حاصل از صادرات و مسائلی که در این حوزه وجود دارد گذاشته می‌شود و در نهایت برای صادرکنندگان محدودیت‌هایی به وجود می‌آورد و در نتیجه به ضمانت آنها شک خواهند کرد.


این عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در خصوص قاچاق پوشاک نیز بیان کرد: قاچاق پوشاک همچنان وجود دارد و بعد از گذشت یک سال و نیم از ممنوعیت واردات آن هنوز برندهای خارجی در بازار فعالیت می‎‌کنند، ولی به دلیل افزایش نرخ ارز و اینکه فعلا مقرون به صرفه نیست میزان قاچاق کم شده است.

وی افزود: یکی از مسائلی که باعث شده همیشه تولید داخلی با مشکل مواجه شود بحث قاچاق است؛ تولیدکننده‌ای که به طور رسمی در ایران کار می‌کند هزینه‌های متعددی دارد و این درحالی است که کسی که قاچاق انجام می‌دهد حتی اگر تعرفه‌های گمرکی نیز پایین بیاید و واردات آزاد شود بازهم رغبتی به رسمی وارد کردن ندارد، زیرا در صورت قانونی بودن حجم و مقدار این واردات مشخص می‌شود در صورتی که آنها به دنبال فعالیت شفاف اقتصادی نیستند.

نامی درباره مشکلات موجود در صنعت پوشاک و راهکارهای حل آن گفت: متاسفانه هر چیزی که در این خصوص شنیده می‌شود در حد شعار است و به پوشاک به عنوان زنجیره انتهایی صنعت نساجی که در تمام دنیا موتور محرک آن نیز هست توجهی نشان داده نمی‌شود و مسئولان مشکلات آن را درک نمی‌کنند. پیشنهادی در قالب یک طرح و استراتژی سالهاست به وزارت صنعت ارائه شده، ولی متاسفانه هنوز اجرا نشده است، علاوه بر مبارزه با قاچاق، بحث حمایت سرمایه‌گذاری در این بخش نیز مطرح است که به صورت صنعتی انجام شود و همچنین باید ورود مواد اولیه مورد نیاز با قیمت مناسب و رقابتی تسهیل شود و تامین نقدینگی برای این صنعت انجام گیرد.
ارسال نظر