اقتصاد24 - محسن رهامی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درمورد جلسات هفتگی خود با مشاوران رهبری، گفت: تا زمانی که موضوعات مشترک مطرح شده جلو نرود کسی به جمع اضافه نمیشود و فعلا با افراد معتدل از هر دو جریان درباره نگرانیهای مختلف کشور به گفتوگو میپردازیم.
وی موضوعات مطرح شده در این جلسات را درباره مباحث فساد اداری، ارتقای علمی دانشگاه، بهبود کیفیت انتخابات و نگرانیهای مردم و موضوعات کلان دیگر عنوان و با بیان اینکه ما با دعوت از مسئولان پیرامون مسائل مطرح شده بحث و بررسی انجام میدهیم، اظهار داشت: اگر این مباحث به مرحله اقناعی رسید، به مقامهای بالاتر گزارش داده میشود.
رهامی افزود: در عین حال، علیالقاعده این موضوعات توسط آقای ابوترابی به رهبری انعکاس پیدا میکند و همچنین تلاش داریم یک گزارش مکتوب از مجموع دیدگاههای مطرح شده تهیه و به دست ایشان برسانیم.
این نماینده سابق مجلس درباره راهکار ارائه شده برای حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات گفت: البته این شورا و جلسات آن مثل کمیسیونهای مجلس نیست که منجر به یک مصوبه و یا سیر قانونی لازمالاجرا شود.
رهامی ادامه داد: آنچه که در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار میگیرد توسط افراد به جناحها و جریانهای سیاسی منتقل و نگرانیهایشان را آنجا مطرح میکنند و بخشی از آن که مربوط به رفع موانع برای انتخابات بوده بر این اساس مورد بحث قرار گرفته که نیروهای موثری که کمتر در صحنه بودهاند، اگر در انتخابات حضور بیابند میتوانند عقبه خودشان را نیز به صحنه بیاورد؛ بنابراین تلاش بر این است که از نیروهای موثر و تاثیرگذار برای حضور و ثبت نام در انتخابات دعوت کنیم.
وی افزود: یکی دیگر از بحثهای مطرح شده که خیلی روی آن تبادل نظر صورت گرفت، مباحث اقتصادی بود که البته پیش از آن در جلسات کمیته راهبردی اصلاحات نیز مطرح و راجع به آن در چند جلسه با حضور آقایان شریعتمداری، رحمانی و دژپسند بحث و بررسی صورت گرفت و همچنین نگرانیها به این آقایان منتقل شد.
رهامی با بیان اینکه نگرانیهای اقتصادی، تورم و بیکاری مسئله بسیار پیچیدهای است، گفت: باید تلاش شود که گامهای موثرتری برداشته شود چرا که مردم دغدغههایشان به این مسائل بر میگردد.
رئیس کمیته راهبرد شورای اصلاحات با بیان اینکه برخی از افرا حاضر در جلسات بعضا از نمایندگان مجلس هستند و برخی نیز به هرحال در مجموعه مشاوران رهبری هستند، درباره اینکه آیا گزارشان به صورت هفتگی و در پایان جلسات به رویت رهبری میرسد، تاکید کرد که این جمع، مجمعی مشورتی است و برای هم اندیشی تشکیل میشود و مسائل مطرح شده از طریق ابوترابی ممکن است به رهبری منعکس شود و بناست بعد از جمع بندی گزارشی مکتوب خدمت ایشان نیز ارسال شود.
وی درپاسخ به اینکه آیا در این جلسات برای کمک به دولت بحثی مطرح میشود؟ گفت: یکی از محورهای مهم در این جلسات کمک و یاری رساندن به دولت است و هر دو جریان اتفاق نظر دارند که باید دولت را یاری کرد چرا که مسئولیت مستقیم شرایط موجود بطور عمده بر عهده دولت است.
رهامی ادامه داد: در این جلسات چگونگی کمک به دولت مطرح میشود و تلاش میکنیم که روشهایی که باعث تضعیف دولت میشود را کاهش دهیم، اما ما جایگاه مشورتی داریم و اینگونه نیست که چیزی را تصویب و ابلاغ کنیم. شاید مقایسه دولت با زمان جنگ صحیح نباشد. هیچ گاه دولت مانند اکنون در شرایط سخت و تحریمی قرار نگرفته است.
رهامی در واکنش به سخنان منتجبنیا مبنی بر اینکه ملاقات با رهبری و نامه بعدی به ایشان فضایی ایجاد کرده که شرایط سخت حصر شکسته شود، افزود: به نظر من هم این موضوع بیتاثیر نبوده، اما حل مسائل کلان سیاسی تک عاملی نیست که بگوییم فقط همین یک عامل باعث شده که فضای حصر بازتر شده باشد.
وی با بیان اینکه فاکتورهای مختلف در این موضوع موثر است، افزود: البته یکی از سرفصلها و نقاط عطف در رفع حصر دیدار من و آقای منتجبنیا با مقام معظم رهبری بود که یکی از موضوعاتی که به طور رسمی مطرح شد همین رفع حصر بود.
رهامی ادامه داد: بعد از جلسه، من و آقای منتجبنیا به شکل مکتوب مسائل را برای مقام معظم رهبری ارسال کردیم که البته این میتواند سرآغاز و نقطه عطفی برای رفع برخی محدودیتهای حصر باشد.
عضو شورای عالی اصلاحطلبان با بیان اینکه ما با برخی از مراجع قم هم دیدار داشتهایم و یکی از موارد مورد بحث ما درخواست کمک برای رفع حصر بوده آنها وعده دادند که با رهبری تماس گرفته و درباره حصر با ایشان صحبت کنند.
وی بابیان اینکه مراجع عظام علاقه ندارند که اینگونه مسائل در رسانهها مطرح شود، گفت: پیگری و تماس مراجع برای پیگیری مسائل کلان از جمله این قضایا بسیار مهم است.
رهامی با اشاره به اقداماتی که در رفع حصر آیت الله منتظری صورت گرفت و در چند مرحله حصر کاملا برطرف شد، گفت: طی کردن همان روال را برای رفع حصر آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد انتظار داریم، اظهار داشت: ما انتظار داشتیم با توجه به پیگیریها و مکاتبات و ملاقات با رهبری، سرعت و شیب رفع حصر بیشتر باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون با چهار مرجع درباره رفع حصر دیدار و گفتوگو داشته است، تاکید داشت که مراجع دوست ندارند اینگونه مسائل در رسانهها مطرح شود و اتفاقا در روزهای گذشته دوباره سفری به قم برای دیدار با مراجع و رایزنی درباره کم شدن رد صلاحیتها در انتخابات مجلس داشتهام.
این کنشگر سیاسی در پایان با بیان اینکه با یک مقایسه میان مجلس نهم و دهم متوجه تاثیر تماس و گفت وگوی مراجع در تایید صلاحیتها و سایر مسائل میشوید، تاکید کرد: البته اینگونه مسائل تک عاملی نیستند و تنها آن اقدامات موثر نبودند، بلکه فضای عمومی و سیاسی کشور و فضای بینالمللی تاثیرگذار هستند، به طوری که بعد از اتفاقات سال 88 ، برای اولین بار در انتخابات مجلس، یعنی مجلس دهم، توانستیم تمامی کرسیهای مجلس را در تهران بدست بیاوریم و این به تجربه مهم اصلاحطلبان تبدیل شد، امیدواریم نمایندگان بتوانند این اعتماد مردم را به نحو شایستهای پاسخ بدهند.
منبع: ایلنا