اقتصاد24 - یوسف داداش زاده با اعلام این خبر مبنی بر اینکه اصلاح عمرانی مناطق عمومی ارس برای جذب تورهای خارجی آغاز شد، افزود: شبکه جهانی جوامع ایمن در سوئد که با نظازت سازمان بهداشت جهانی فعالیت می کند، با عضویت شهر جلفا به این شبکه جهانی موافقت کرد.
وی گفت: موافقت رسمی عضویت شهر جلفا در این سازمان بعد از تشکیل جلسات متعدد با ارزیابان بین المللی و اطمینان آنان از اراده ارس برای اجرای همزمان دو پروژه بزرگ جامعه ایمن و شهر سالم حاصل شد.
داداش زاده با بیان اینکه قطعا سوال افکار عمومی این است که منافع اجتماعی و اقتصادی پروژه شهر ایمن و جامعه سالم برای ارسوندان چیست؟ گفت: با عضویت ارس در شبکه جهانی جوامع ایمن، شهرت این منطقه و معرفی جاذبه های مختلف گردشگری، فرهنگی، اقتصادی در وسعت جهانی خواهد بود.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری ارس تاکید کرد: علاوه بر مزایای مادی این پروژه با تحول صنعت گردشگری ارس، ارتقاء کیفیت زندگی و بسترسازی برای بهره مندی شهروندان با هر شرایط سنی و جسمی فرهم می شود.
وی اضافه کرد: بعد از اتمام برنامه پنج ساله استانداردسازی شهر جلفا، این منطقه در مقیاس جهانی به یکی از جاذبه های گردشگری برای توریست ها تبدیل خواهد شد.
داداش زاده با بیان اینکه یکی از خلاءهای صنعت گردشگری ایران معرفی توانمندی ها در سطح بین المللی است، اظهار داشت: یک و نیم سال قبل بعد از بررسی های مختلف در معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری به این نتیجه رسیدیم که برای معرفی جاذبه ها و توانایی های ارس در سطح جهانی باید از الگوهای جهانی اجرا شده پیروی کرده و استانداردهای مورد نیاز را عملیاتی کنیم.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری ارس گفت: پروژه ارزیابی نقاط ضعف و قوت برای عضویت در شبکه جهانی شهر ایمن را خودمان شروع کردیم و بعد از تامین برخی نیازهای سخت افزاری، ارزیابان بین المللی از نقاط مختلف جلفا بازدید کرده و از اراده سازمان منطقه آزاد ارس برای عضویت در شبکه جهانی مطمئن شدند.
او افزود: هم اکنون الگوهای اجرا شده در دنیا با بومی سازی طبق فرهنگ ایرانی اسلامی در برخی معابر شهری و مراکز تفریحی جلفا اجرا شده و هدف نهایی ما اجرای کامل هرنوع نیاز و استاندارد جهانی در راستای تبدیل جلفا به جامعه ایمن و سالم برای تمامی رده های سنی و ایجاد تحول در صنعت گردشگری این منطقه است.
یوسف داداش زاده افزود: کمیته های ایمنی و ترافیک، سلامت، اجتماعی، فضاهای شهری و ساختمانی، ایمنی و سلامت گردشگری، ایمنی و سلامت شغلی، ایمنی و سلامت مراکز آموزشی و همچنین کمیته معنویت بعنوان رکن اصلی بومی سازی استانداردها که با تدبیر امام جمعه جلفا- منطقه آزاد ارس تشکیل شد و طبق برنامه ریزی مدون درحال اجرای الزامات استانداردهای جهانی هستند.
وی با تاکید بر اینکه می توانیم با رعایت استانداردهای جهانی، صنعت گردشگری را به اولین منبع درآمد کشور تبدیل کنیم، افزود: همکاری بی عیب و نقص تمامی سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی برای اجرایی شدن عضویت جلفا در شبکه جهانی جوامع ایمن می تواند به الگویی فراگیر در کشور برای بهره مندی از مزایای پرقدرت صنعت گردشگری برای رونق اقتصادی تبدیل شود.
این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه گفت: گام اول موفقیت ما موافقت شبکه جهانی شهرهای ایمن برای عضویت شهر جلفا در منطقه آزاد ارس بعنوان نخستین شهر در بین مناطق آزاد ایران بود ؛ در گام دوم علاوه بر ادامه پروژه اصلاحات عمرانی بزودی پروژه برگزاری دوره های آموزشی برای رده های سنی مختلف شهروندان نیز بصورت همزمان آغاز می شود.
داداش زاده با بیان اینکه ارس زیر ذره بین بازرسان و ارزیابان بین المللی است، افزود: ارزیابان و بازرسان بین المللی هرسال برای بررسی دقیق روند پیشرفت اجرای استانداردها برای عضویت در شبکه جهانی جوامع ایمن در این منطقه مستقر خواهند شد.
وی لازمه اجرای کامل این پروژه را همکاری اقشار مختلف ارسوندان عنوان کرد و گفت: یکی از نقاط قوت ما وجود شهروندان با فرهنگ بسیار متفاوت و با تحصیلات در مقاطع عالی است؛ ما نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری را تامین میکنیم و ادامه راه برای عضویت قطعی در شبکه جهانی شهرهای سالم و لمس اقتصاد پر رونق و پویا بر عهده شهروندانی است که جوامع بین المللی را از نزدیک درک کرده اند.
پروژه شهر سالم، جامعه ایمن ارس 2020 یکی از پروژه های مهم معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس است که می تواند جلفا را به عنوان یک شهر جهانی معرفی کند.
در برنامه های مصوب کمیته های تخصصی، سازمان منطقه آزاد ارس و شهرداری جلفا، شبکه بهداشت، اداره بهزیستی دانشگاه های مستقر در منطقه، آموزش و پرورش شهرستان، بیت امام جمعه جلفا-منطقه آزاد ارس، پلیس راهنمایی رانندگی شهرستان، اورژانس ۱۱۵ ، دادگستری شهرستان، سازمان تبلیغات اسلامی، گروه های مردمی، بسیج، موسسات خیریه، هلال احمر، آتش نشانی، مخابرات، ادارات گاز و آب و فاضلاب، شورای شهر و دهیاری های منطقه آزاد ارس، مشارکت دارند.
منبع: روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس