تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۴

موج جهانی مخالفت با حمله اسرائیل به ایران/ فریاد مردم جهان برای صلح؛ از برلین تا نیویورک

در جریان این اعتراضات، فیلمی از یک افسر پلیس به‌نام «لینوی بوسکیلا» منتشر شد که به معترضان هشدار داده بود: «پوشیدن لباس‌های ضدجنگ یا انتشار عکس‌های مربوط به آن در شبکه‌های اجتماعی، خلاف قانون است.» او حتی به معترضان گفت: «اگر مخالف جنگ هستید، به غزه بروید!»

اقتصاد۲۴- در پی حمله اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران، موجی از اعتراضات و مخالفت‌های مردمی در سراسر جهان به راه افتاده است. از اروپا تا آمریکا و حتی در خود اسرائیل، شهروندان و فعالان صلح‌طلب با برگزاری تجمع‌های اعتراضی، سیاست‌های جنگ‌طلبانه تل‌آویو را محکوم کرده و خواستار توقف درگیری‌ها شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد اکثریت مردم جهان، از جمله شهروندان آمریکایی و اسرائیلی، با مداخله نظامی در این بحران مخالفند و از راه‌حل‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنند.

اعتراضات جهانی: از برلین تا نیویورک

در قلب اروپا، صد‌ها نفر از فعالان صلح‌طلب و شهروندان معترض در خیابان «۱۷ ژوئن» برلین گرد هم آمدند تا علیه تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران و جنایات این رژیم در غزه اعتراض کنند. این تجمع که به دعوت گروه‌های ضدجنگ برگزار شد، با شعار‌هایی مانند «نه به نسل‌کشی»، «با مردم ایران و فلسطین همراهیم» و «سکوت، همدستی است» همراه بود. معترضان همچنین سیاست‌های دولت آلمان را که به‌گفته آنان «حمایتی کورکورانه» از اسرائیل دارد، به‌شدت محکوم کردند.


بیشتر بخوانید: خدمت شبانه روزی پرستاران و نیرو‌های فوریت پزشکی در روز‌های حمله اسرائیل/ مشکلات آنها را فراموش نکنید


در نیویورک نیز شماری از شهروندان آمریکایی با برگزاری تظاهرات، مخالفت خود را با جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی اعلام کردند. آنها خواستار توقف استفاده از مالیات‌های مردم آمریکا برای تأمین هزینه‌های جنگ شدند. شبکه المیادین گزارش داد این معترضان، سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه واشنگتن در حمایت از تل‌آویو را عامل تشدید تنش‌ها در منطقه دانستند.

مخالفت گسترده مردم آمریکا با جنگ

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مشترک مؤسسه «اکونومیست» و «یوگو» که در روز‌های ۱۳ تا ۱۶ ژوئن ۲۰۲۵ انجام شده است، نشان می‌دهد اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم آمریکا با مداخله نظامی کشورشان در جنگ میان ایران و اسرائیل مخالف‌اند. براساس این نظرسنجی، تنها ۱۶ درصد از پاسخ‌دهندگان با چنین اقدامی موافق بودند، درحالی‌که ۶۰ درصد به‌صراحت مخالفت خود را اعلام کردند و ۲۴ درصد نیز نظری قطعی نداشتند.

جالب اینجاست که این مخالفت‌ها فراجناحی است. ۶۵ درصد از دموکرات‌ها، ۵۳ درصد از جمهوری‌خواهان و ۶۱ درصد از مستقل‌ها با هرگونه درگیری نظامی با ایران مخالفند. همچنین، ۵۶ درصد از آمریکایی‌ها از مذاکره با ایران بر سر مسائل هسته‌ای حمایت کرده‌اند، درحالی‌که تنها ۱۸ درصد مخالف این رویکرد بودند. حتی در میان حامیان ترامپ، ۶۳ درصد از گفت‌و‌گو با تهران پشتیبانی کردند.

این نتایج در حالی منتشر شده که کنگره آمریکا در تلاش است تا اختیارات نظامی رئیس‌جمهور را محدود کند و سناتور‌هایی مانند «کِین» و «سندرز» به‌شدت با افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه مخالفت کرده‌اند.

صهیونیست‌های مخالف جنگ

حتی در داخل اسرائیل نیز صدای معترضان ضدجنگ به گوش می‌رسد. روزنامه صهیونیستی «معاریو» گزارش داد که در روز‌های اخیر، گروهی از شهروندان اسرائیلی در منطقه «هدار» حیفا تظاهراتی علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه «بنیامین نتانیاهو» برگزار کردند. معترضان با شعار‌هایی مانند «جنگ را متوقف کنید» خواستار پایان دادن به رویارویی نظامی با ایران شدند.

بااین‌حال، پلیس اسرائیل با خشونت با آن ها برخورد کرد و پنج نفر بازداشت شدند. در جریان این اعتراضات، فیلمی از یک افسر پلیس به‌نام «لینوی بوسکیلا» منتشر شد که به معترضان هشدار داده بود: «پوشیدن لباس‌های ضدجنگ یا انتشار عکس‌های مربوط به آن در شبکه‌های اجتماعی، خلاف قانون است.» او حتی به معترضان گفت: «اگر مخالف جنگ هستید، به غزه بروید!»


بیشتر بخوانید: جاسوسان موساد از ٣ سال گذشته در ایران شوفر کامیون شدند/ کامیونداران وفادار به کشورشان هستند


این سخنان واکنش تند برخی از افسران دیگر را در پی داشت و آنها این اقدام را نقض آزادی بیان دانستند. اما «ایتامار بن‌گویر»، وزیر امنیت داخلی اسرائیل، از این افسر پلیس دفاع کرد و گفت: «او در زمان جنگ وظیفه خود را به‌درستی انجام داده است و باید پاداش بگیرد.»

حق دفاع مشروع ایران

در شرایطی که رژیم صهیونیستی به حریم هوایی و خاکی ایران تجاوز کرده، جمهوری اسلامی ایران نه تنها حق دارد، بلکه موظف است از تمامیت ارضی و امنیت ملی خود دفاع کند. اقدام اخیر ایران در مقابله با این تجاوز، واکنشی متناسب و مشروع در چارچوب حقوق بین‌الملل بوده است.
اعتراضات گسترده مردم جهان نشان می‌دهد جامعه بین‌المللی نیز این حق را برای ایران به رسمیت می‌شناسد و خواهان توقف خشونت‌ها از سوی اسرائیل است. مردم کشور‌های مختلف، از جمله خود اسرائیل و آمریکا، به‌وضوح مخالفت خود را با سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو اعلام کرده‌اند.

جهان خواستار صلح است

تحلیل روند‌های اخیر نشان می‌دهد افکار عمومی جهان به‌ویژه در غرب، دیگر حاضر به حمایت کورکورانه از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی نیست. مردم آمریکا، اروپا و حتی بخشی از جامعه اسرائیل خواستار پایان دادن به این چرخه خشونت و بازگشت به مذاکرات دیپلماتیک هستند.
جمهوری اسلامی ایران همواره بر حق خود برای دفاع مشروع تأکید داشته و درعین‌حال، از راه‌حل‌های سیاسی استقبال کرده است. به‌نظر می‌رسد اکنون نوبت جامعه بین‌المللی است که به‌جای حمایت از جنگ‌افروزی، برای برقراری صلح پایدار در منطقه تلاش کند.

ارسال نظر