تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۸

برانکو در مسیر اخراج، کی‌روش در انتظار کوپا آمریکا

یکی از بزرگ‌ترین دو قطبی‌های فوتبال ایران، در زمان حضور برانکو و کی‌روش رقم خورد. جایی‌که کی‌روش، مربی تیم ملی ایران و برانکو، سرمربی پرسپولیس با هم‌دیگر دچار مشکل شدند و اختلافات گسترده‌ای در زمان حضور این دو نفر شکل گرفت. در راستای این موضوع، طرفداران فوتبال ایران به دو دسته تبدیل شدند و جو بدی پیرامون تیم ملی و باشگاه پرسپولیس شکل گرفت.

اقتصاد24- یکی از بزرگ‌ترین دو قطبی‌های فوتبال ایران، در زمان حضور برانکو و کی‌روش رقم خورد. حضور کارلوس کی‌روش در فوتبال ایران جدا از موفقیت‌های چشم‌گیر، حاشیه‌های زیادی را به‌همراه داشت و او با تعداد زیادی از مربیان شاغل در ایران وارد بازی روانی شد. از کرانچار و قلعه‌نویی گرفته تا مانوئل ژوزه که مرد منفور پرسپولیسی‌ها بود، همه و همه با کی‌روش به شکلی وارد یک بازی روانی پیچیده شدند. آخرین درگیری کی‌روش اما با مردی بود که نه به شیوه او، بلکه سیاستی متفاوت این دست از بازی‌ها را پشت سر می‌گذاشت. برانکو ایووانکوویچ، سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران و تیم فوتبال پرسپولیس، به راحتی و در کمال آرامش کارهای خود را پیش می‌برد و به‌نوعی تلاش می‌کرد «با پنبه سر ببرد» تا هم به چهره آرام و محجوبی که از خودش ساخته بود، خدشه‌ای وارد نشود و هم نقش طرف منفی و بد ماجرا را بازی نکند.


این درگیری‌ها در فوتبال ایران تا روزی که این دو نفر این کشور را ترک کردند ادامه داشت و بعد از این موضوع هم کنکاش‌ها برای پیدایش ریشه درگیری این افراد ادامه پیدا کرد تا اینکه موضوعات جدید و جذاب‌تری در فوتبال ایران جایگزین این موضوع تکراری و رنگ‌ و رو رفته شدند و این موضوع هم کم‌کم از ذهن مخاطبان فوتبال پاک شد. کی‌روش بعد از باخت به ژاپن و حذف از جام ملت‌های 2019، تهران را به مقصد بوگوتا، پایتخت کلمبیا، ترک کرد تا این تیم را برای رقابت‌های کوپاآمریکا آماده کند. چند ماه بعد هم برانکو با اتفاقاتی عجیب‌وغریب به الاهلی عربستان پیوست تا فوتبال ایران بعد از چهار سال، مردان دیگری را در حال هدایت دو تیم بزرگش ببیند و جای خالی برانکو با آن کت‌ و شلوار گشاد و کی‌روش را با آن فریادها و اعتراض‌هایش تندش به داوران را حسابی حس کند. با گذشت چند ماه از این اتفاقات، دو مربی‌ شرایط متفاوتی را تجربه می‌کنند و داستان‌هایی برای‌شان اتفاق افتاده است که آینده کاری‌شان تا حد زیادی تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.



تیم کلمبیا از زمانی که کارلوس کی‌روش هدایت این تیم را برعهده گرفت، هشت بار در مسابقات دوستانه و رسمی بازی کرده است و تنها در دو بازی نتوانسته، بازی‌اش را با پیروزی پشت سر بگذارد. آمار 75 درصد پیروزی در مسابقات نشان‌دهنده عملکرد خوب کارلوس کی‌روش در تیم کلمبیا است. کلمبیایی‌ها با مربی پرتغالی‌شان موفق شدند که به رتبه هشتم رنکینگ فیفا برسند و بعد از جام جهانی 2014 که در صدر این رنکینگ بودند، دوباره در میان بزرگان جایی برای خود دست و پا کنند. البته کی‌روش در تورنمنت کوپا آمریکا نتوانست آن‌طور که باید و شاید بدرخشد و بعد از صعود مقتدرانه و برد آرژانتین، در مرحله یک‌چهارم نهایی، مقابل شیلی شکست خورد تا خیلی زود با برزیل وداع کند. عملکرد کلی کی‌روش، فدراسیون فوتبال کلمبیا را متقاعد کرد تا کوپا آمریکای سال بعد با او همکاری کند و یک فرصت برای ادامه دادن راه به او بدهند تا این شانس را داشته باشد که به دومین مربی‌ای تبدیل شود که جام قهرمانی آمریکای جنوبی را به تالار افتخارات کم‌جام کلمبیایی‌ها اضافه می‌کند. برای برانکو اما شرایط کاملا متفاوت است، برانکو در الاهلی حال و روز خوبی ندارد و روزی نیست که اخبار مربوط به اخراج او در روزنامه‌های عربستانی منتشر نشود و شایعاتی مبنی بر اولتیماتوم مدیران الاهلی به او در شهر نپیچد. با بررسی آمار بازی‌های برانکو در عربستان متوجه خواهید شد که این مربی کروات آمار بدی را هم ثبت نکرده است و آمار پنجاه درصد پیروزی را به جا گذاشته است. آماری که آن‌قدر هم بد به‌نظر نمی‌رسد که یک مربی بابت آن در ابتدای کار و شروع یک پروژه اخراج شود.


واضح است که شرایط کار در عرصه ملی و باشگاه بسیار متفاوت است و با درک این موضوع که مدیران باشگاه‌های عربستانی و فدراسیون آمریکای جنوبی برداشت متفاوتی از فوتبال و مدیریت آن را دارند، باید این شرایط را تقریبا طبیعی دانست.


منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر