تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۸
اقتصاد جهان به کدام سو می‌رود؟

اقتصاد 86 تریلیاردی جهان +اینفوگرافیک

اقتصاد جهان در تغییر و تحول همیشگی به سر می برد و میلیاردها متغیر کوچک و بزرگ بر میزان بازدهی آن تاثیرگذار هستند که خود ماهیتی ثابت ندارند.

اقتصاد 24 - ممکن است تصور کنید بنزین زدن یا خرید از سوپرمارکت تاثیر چندانی بر رقم تریلیون دلاری اقتصاد جهان نداشته باشد، اما حقیقت این است که هر تصمیمی در اقتصاد خرد و مجموعه ای از اولویت ها در جامعه روی هم رفته می تواند تغییرات بزرگی را ایجاد کند.

با تغییر در اولویت های مصرف کنندگان، فناوری ها، روابط تجاری، نرخ سود بهره و نرخ ارز، ترکیب بندی پایانی اقتصاد 86 تریلیارد دلاری جهان نیز تغییر می کند.

طبق گزارش HowMuch.net، آمریکا و چین با هم حدودا 40 درصد تولید ناخالص داخلی، به ترتیب 20.49 و 13.61 تریلیون دلار، را در اختیار دارند که 23.89 و 15.89 درصد اقتصاد جهانی را تشکیل می دهد. ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، هند، ایتالیا، برزیل، کانادا، روسیه، کره، استرالیا، اسپانیا و مکزیک در رده های بعدی قرار دارند که با هم 75 درصد تولید ناخالص داخلی و 85.8 تریلیون دلار اقتصاد را در اختیار دارند.

بیل کونرلی، تحلیلگر اقتصادی فوربز، با اشاره به گزارش Focus Economics در مقاله خود نوشت: "اقتصاد جهانی به آرامی در حال رشد است و این رقم چشمگیرتر از آن است که رسانه های سراسر جهان در حال انعکاس هستند. انتظار می رود تولید ناخالص داخلی جهان در سال جاری با تعدیل تورم 2.8 درصد رشد داشته باشد. البته این رقم نسبت به رشد 3.4 درصد در دو سال گذشته کاهش داشته اما به هر حال رشد خوبی است.

طبق این تحلیل، منطقه یورو با بیشترین میزان کاهش سرعت روبرو بوده است. رکود جهانی برخی اقتصادهای بزرگ اروپا، به ویژه صنعت ماشین های سنگین آلمان، را تحت تاثیر قرار داده است. حمایتگرایی در سراسر جهان نوعی عدم قطعیت در جهان ایجاد کرده است که هزینه سرمایه ای را کند کرده است.

کونرلی در ادامه نوشت: "برگزیت مدال طلای عدم قطعیت را دارد و با این حال نباید از سیاست داخلی ایتالیا را از قلم انداخت." نکته مثبت این است که مصرف کنندگان اروپا شرایط مناسبی دارند و از مخارج کلی حمایت می کنند، اما به هر حال، بانک مرکزی اروپا ممکن است به زودی محرک پولی جدیدی را ارائه دهد. پیش بینی می شود اروپا در سال 2020 به رشد اقتصادی 1.2 درصد برسد.

اما آسیا رشد کندتری دارد و دلیل اصلی این موضوع کشور چین است که تاثیرات ویژه ای را بر کشورهای همسایه داشته است. هنگ کنگ نیز به علت عدم قطعیت نسبت به آینده سیاسی شرایط مطلوبی ندارد. تولید ناخالص داخلی چین طبق گزارش های رسمی این کشور 6.2 درصد است، اما شواهدی ارائه شده که این رقم دستکاری شده است و درصد واقعی کمتر از این مقدار است. ممکن است این کشور از محرک های مالی و پولی استفاده کند و این در حالی است که یوان به پایین ترین نرخ خود در دهه گذشته رسیده است. پیش بینی می شود که آسیا در سال 2020، 4.6 درصد سود اقتصادی داشته باشد.


آنسوتر در قاره آمریکا، اقتصاد کانادا نیز در سال جاری با کاهش رشد اقتصادی مواجه بوده است که تا حدی به دلیل رشد ضعیف اقتصادی آمریکا است. کانادا تا حدی زیادی به نفت وابسته است و کاهش نرخ نفت جهان میزان فعالیت را در این صنعت تحت تاثیر قرار داده است. پیش بینی می شود این کشور در سال آینده رشد 1.7 درصدی داشته باشد.

اقتصاد مکزیک نیز با کاهش میزان تولیدات صنعتی، نفت و گاز و میزان ساخت و سازها کاهش ویژه ای داشته است. کاهش نرخ نفت همراه با مشکلات سیاسی و مدیریتی در شرکت نفتی دولتی Pemex بخش انرژی این کشور را متاثر ساخته است. پیش بینی می شود در سال 2020 این کشور 1.7 درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که اقتصاد آمریکا با وجود محدودیت در بازارهای ارز جهانی همچنان بالاترین میزان رشد را در چند دهه اخیر داشته است. دلیل عمده این رشد اقتصادی افزایش ارزش دلار است که فورا خود را در بازارهای جهانی نشان می دهد.

مترجم: فرزانه اسکندریان
ارسال نظر