تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸

جزییات دریافت حقوق بازنشستگی با بیمه دانشجویی

قائم مقام سازمان تامین اجتماعی نحوه برخورداری از بیمه دانشجویی تامین اجتماعی را تشریح کرد.

اقتصاد24- محمدحسن زدا در صفحه اینستاگرامی خود مطالبی ویدئویی تحت عنوان "دانستنی‌های تامین اجتماعی" و نحوه برخورداری از بیمه دانشجویی منتشر می‌کند و به مرور برخی قوانین تامین اجتماعی می‌پردازد.

وی با بیان اینکه امکانی فراهم شده تا دانشجویان نیز بتوانند خود را بیمه کنند گفت: گاهی سوالاتی پرسیده می‌شود مبنی بر اینکه اگر دانشجو دفترچه بیمه داشته و تحت تکفل والدین خود باشند دیگر نیازی به بیمه شدن ندارد؟ پاسخ این است که بهره مندی از دفترچه بیمه تحت تکفل پدر، فقط یک فرصت درمانی است و فرزندان در آینده حقوق بازنشستگی ندارند.

وی افزود: دانشجویان می‌توانند برای بیمه کردن خود به صورت کامل به شعب سازمان مراجعه کنند و از مزایای مختلفی چون مستمری در دوران بازنشستگی بهره مند شوند.

قائم مقام سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه سه مدل بیمه برای دانشجویان وجود دارد گفت: مدل اول با حق بیمه ۱۲ درصدی است و مزایای بازنشستگی دارد. مدل دوم حق بیمه ۱۴ درصدی دارد و شامل خدمات بازنشستگی و فوت می‌شود. مدل سوم نیز خدمات بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی را در برمی‌گیرد.

به منظور تعمیم و گسترش پوشش بیمه به آحاد افراد جامعه و در اجرای بند ۷ یک هزار و هشتصد و بیست و دومین صورتجلسه هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی، بخشنامه ۶۸۵ امور فنی بیمه‌شدگان این سازمان صادر شد. بر این اساس دانشجویان دانشگاه‌ها با ارائه کارت دانشجوئی معتبر بر اساس درآمد مبنای پرداخت حق بیمه که از ۱‏‏‏/۱ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار کمتر نخواهد بود، از تاریخ ۳۱/‏۰۶/‏۹۷‬ مشمول مقررات مربوط به قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار داده شده‌اند و می‌توانند با بیمه‌پردازی تحت پوشش این سازمان قرار گیرند.

بر اساس این بخشنامه، چنانچه دانشجو صرفاً به تحصیل اشتغال داشته و تحت تکفل قانونی پدر و یا مادر باشد، بهره‌مندی وی از خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی به تبع والدین، همزمان با بیمه‌پردازی در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (بیمه دانشجویی) با رعایت سایر شرایط مقرر امکان پذیر خواهد بود.

در ادامه این بخشنامه آمده است: با توجه به اینکه تحصیل شغل تلقی نمی‏‌شود لذا در صورتی که دانشجو طبق ضوابط مربوطه، مشمول دریافت مستمری بازماندگان باشد، پذیرش درخواست و عقد قرارداد با وی همزمان با دریافت مستمری در چارچوب قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (بیمه دانشجویی) بلامانع است. بدیهی است در سایر موارد، اجرای دقیق ضوابط و مقررات قانون یادشده شامل شرط سنی، دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه و … در خصوص این قبیل از افراد الزامی خواهد بود.

نرخ حق بیمه و حمایت های بیمه‌ای در«بیمه دانشجویان» تامین اجتماعی، همانند ضوابط بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد خواهد بود. نرخ حق بیمه ١٤ درصد (١٢ درصد سهم بیمه شده و ٢ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ حق بیمه ١٦درصد (١٤درصد سهم بیمه شده و ٢ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ حق بیمه ٢٠ درصد (١٨ درصد سهم بیمه شده و ٢ درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر