تاریخ انتشار: ۰۷:۲۹ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد؛

اقتصاد جهانی در وخیم‌ترین حالت پس از دوران بحران مالی است

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در آخرین گزارش خود آمار رشد جهانی را با کاهش چند دهمی درصدی اعلام کرده است.

اقتصاد 24 - سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در جدیدترین ارزیابی خود اعلام کرد که اقتصاد جهانی در وخیم ترین حالت پس از دوران بحران مالی به سر می برد.

این آژانس اقتصادی مستقر در پاریس این بار پیش بینی های خود را با کاهش چنددهم درصدی اعلام کرد؛ طبق گزارش این سازمان، رشد ناخالص جهانی در سال جاری با کاهش 0.3 درصدی به 2.9 درصد و میزان رشد سال 2020 با کاهش 0.4 درصدی به 3 درصد می رسد.

به گزارش وبسایت تحلیلی بارونز، "چشم انداز سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) از آمار اقتصادی آمریکا نیز سیر نزولی داشته است به طوری که میزان رشد با کاهش 0.4 درصد در سال 2019 به 2.4 درصد و کاهش 0.3 درصدی در سال 2020 به 2 درصد خواهد رسید. علاوه بر این، پیش بینی می شود تولید ناخالص داخلی چین با کاهش 0.1 درصد در سال 2019 به 6.1 درصد و در سال 2020 با کاهش 0.3 به 5.7 درصد برسد".

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی با اشاره به اقتصاد جهانی اظهار داشت: "افزایش تنش ها در سیاستگذاری های تجاری، اعتماد در سرمایه گذاری ها را تحت تاثیر قرار داده است و عدم قطعیت و افزایش حس ریسک در بازارهای مالی را به همراه داشته است، طوری که چشم انداز رشد اقتصادی آینده با ابهام مواجه شده است."

علاوه بر کاهش رشد ناخالص داخلی چین و آمریکا، فرایند برگزیت نیز می تواند رشد ناخالص داخلی بریتانیا را با کاهش تقریبا 3 درصدی در سال 2022 و تولید ناخالص داخلی منطقه یورو را با کاهش 0.6 درصدی مواجه کند. منطقه یورو در این سناریو شاهد کاهش تولید ناخالص داخلی در طول سال های 2020-2021 تا نصف درصد خواهد بود. همچنین پیش بینی می شود ارزش یورو نیز به دلیل رکود فنی آلمان کاهش یابد.

یورو در سال جاری 1 درصد رشد داشته اما در گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال 2020 با کاهش 1.4 درصدی مواجه خواهد شد. رکود بخش خودروسازی آلمان تولید ناخالص داخلی این کشور را به سه چهارم آمار پیشین، یعنی 4.7 درصد خواهد رساند.

به گفته لارنس بون، اقتصاددان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی؛ "باید کشورها هرچه سریعتر عکس العمل نشان دهند، در غیر این صورت ممکن است برای بلندمدت با کاهش رشد جهانی مواجه شویم و در این میان کشورهایی که شکننده تر هستند، بیشترین آسیب را خواهند دید."

وی همچنین در سخنان خود گفت "شکافی که در سرمایه گذاری های جهان به وجود آمده است تاثیر بلندمدت و بنیادینی را بر رشد جهانی متحمل خواهد کرد، به طوری که ممکن است سرعت کم رشد اقتصادی جهان استاندارد و عادی تلقی شود".

اما این در حالی است که سرمایه گذاران با مبالغ زیادی بدهی مخاطره آمیز، به ویژه وام های شرکتی، روبرو هستند. نگرانی دیگر کاهش طولانی مدت رشد اقتصادی است که می تواند ادامه دار باشد.

به گفته این سازمان اقتصادی بین المللی، دولت ها در موقعیتی هستند که می‌توانند هزینه های عدم اطمینان را کاهش دهند و سرمایه گذاری بیشتری داشته باشند، چرا که با تامین سرمایه گذاری در زیرساخت ها می توان میزان ریسک را در روند رشد جهانی کاهش داد. این در حالی است که رشد سرمایه گذاری ها از 4 درصد به 1 درصد رسیده است.

همانگونه که در تعریف صندوق بین المللی پول آمده است، رشد جهانی 3 درصد یا کمتر از آن نشان از رکود اقتصادی است و این در حالی است که کشورهای عضو گروه 20 امسال تنها 3.1 درصد رشد اقتصادی داشته اند. کشمکش ها بین چین و آمریکا رشد تجارت بین المللی و تولیدات جهانی را دستخوش تغییر کرده است.

در حال حاضر، قیمت سهام آسیا روز جمعه در پی افزایش محرک های اقتصادی در سراسر جهان از ترس رکود اقتصادی افزایش داشت و قیمت نفت خام به دلیل نگرانی ها مبنی بر حملات هفته گذشته به تأسیسات نفتی عربستان سعودی سیر صعودی داشته است. با توجه به تنش های موجود در خاورمیانه بازار نفت همچنان با بی ثباتی دست و پنج نرم می کند.

مترجم: فرزانه اسکندریان
ارسال نظر