اقتصاد24- روز جمعه وزارت خزانهداری آمریکا، بانک مرکزی ایران، صندوق توسعه ملی و شرکت اعتماد تجارت پارس را در لیست تحریمها قرار داد. اما تحریم بانک مرکزی چه تاثیری در اقتصاد ایران و به خصوص سیستم پولی و مالی کشورمان ایجاد می کند؟
حیدر مستخدمین حسینی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد24 در خصوص تحریم مجدد بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا و اثرات احتمالی آن میگوید: اسناد و مدارکی که خزانهداری آمریکا انتشار داده نشان از این دارد که تحریم اخیر بانک مرکزی به بحث تروریسم مالی بینالمللی برمیگردد که این مورد در تحریمهای قبلی هم بوده و تحریم تازهای تلقی نمیشود، چون هر نوع عاملی که در رابطه با نقل و انتقال مالی بوده در دوره قبل، توسط خزانهداری آمریکا مورد تحریم قرار گرفته است.
وی ادامه میدهد: از قبل هم بدون ذکر نام، هر نوع همکاری و نقل و انتقال با بانک مرکزی مورد تحریم قرار گرفته بود. بانک مرکزی در حال حاضر هم با بانکهای مرکزی اروپا و آمریکا ارتباطی ندارد و به لحاظ نقل و انتقال ممنوع و مورد تحریم قرار گرفته است. از همین رو این تحریم جدید هیچ فرقی با تحریمهای قبلی ندارد، حال چه نام آن تحریم یک فعالیت عادی باشد چه فعالیتی به نام تروریسم بینالملل، آمریکا همه جا را قبلا تحریم کرده است.
مستخدمین حسینی میافزاید: آمریکا در دوره قبلی کلیه تحریمها را به دو بخش سه ماهه و شش ماهه تقسیم کرده بود و طی این دوره همه تحریمها را اعمال کرد؛ اما پس از این دوره باز هم دیدیم که دولت آمریکا شخصیتها و شرکتهای خاصی را مورد تحریم قرار داده که در ردیف همان تحریمهای سه ماهه و شش ماهه قرار دارد و بعضا در حال تکرار است.
این کارشناس با اشاره به تحریم صندوق توسعه ملی میگوید: تحریم صندوق توسعه ملی که تمام کارکرد و فعالیتهای آن از طریق بانک مرکزی بوده و قبلا هم بانک مرکزی مورد تحریم بوده موضوعی تکراری است و در واقع بحث صندوق توسعه ملی هم سازوکار جدیدی را در بر ندارد و موضوعی نیست که نگرانی جدی را در پی داشته باشد. این نوع تحریمها سرمشقی است که فقط در حال تکرار نوشتن آن هستند.
وی در پایان تاکید میکند: در مجموع آمریکا با تحریم بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی اقدامات آنچنانی را نمیتواند انجام دهد و نباید نگران این موضوع بود که اقتصاد با شوک دیگری مواجه شود.