اقتصاد 24- طبق اطلاعات ریفینیتیو ایکن، چین طی ماه های اوت تا سپتامبر سنگ آهن کمتری از ایران خریده است. عوارض اضافی صادرات که تهران وضع کرده تمایل برای ریسک در بزرگترین فولاد ساز دنیا را کاهش داده است.
معاون وزیر صنایع ایران در همین ماه گفت برای تامین نیاز داخلی صنعت فولاد، بر تمام مواد خام فولاد سازی تا 25 درصد عوارض وضع می شود.
این عوارض شامل انواع محصولات کارخانه های آهن ایران از جمله سنگ معدن آهن می شود و از بیست و سوم سپتامبر اجرایی خواهد شد.
چین طی ماه سپتامبر تا حالا 129534 تن سنگ معدن آهن از ایران خریده است.
ژائو ، یو یک تحلیلگر موسسه هواتای فیوچرز گفت:« بخاطر تحریمهای آمریکا، تاجران زیادی از ایران سنگ آهن نمیخرند». وی اضافه کرد هزینه حمل و نقل هم بسیار بالاست.
مزیت سنگ معدن ایران قیمت پایین آن است
دو تاجر چینی گفتند که تنها میتوانند از پرداخت نقدی و تلگرافی برای پرداخت پول ایران استفاده کنند چون انتقال پول به ایران از طریق بانک ها بسیار حساس است.
یک تاجر که سالانه دو تا سه میلیون تن سنگ معدن آهن از ایران میخرد گفت:« تنها مزیت سنگ معدن ایران قیمت پایین آن است».
وی در پاسخ به این سوال که چرا چین قبل از اعمال عوارض سنگ معدن بیشتری نمی خرد گفت:« اگر قیمت سنگ معدن ایران به خاطر عوارض افزایش یابد، به راحتی می توان آن را با منابع دیگری جایگزین کرد».
وی همچنین گفت این عوارض به زودی اجرایی میشود و زمان کافی برای خرید، بارگیری و رد کردن آنها از گمرک وجود ندارد.
این تاجر گفت که شرکتش در نظر دارد سنگ آهن آفریقا و جنوب شرق آسیا را جایگزین سنگآهن ایران کند.
طبق اطلاعات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، این کشور در سال مالی 2019 که در بیستم مارس به پایان رسید، در کل 17 میلیون تن سنگ معدن آهن به بازارهای خارج از کشور صادر کرده است.
چین بزرگترین بازار سنگ آهن جهان، حدود 90 درصد صادرات این محصول ایران را دریافت می کند. چین در 2018 ، 14.7 میلیون تن سنگ آهن از ایران خرید که 1.4 درصد واردات این کشور بود.
جعفری تهرانی، یک تحلیلگر مستقل صنعت آهن و فولاد گفت :« اعمال عوارض صادرات از این ماه بسیار زود است».
وی گفت:« من شک دارم مقدار سنگ آهنی که ایران به چین می فروخت، در ابتدا کاملاً جذب بازار داخل شود».
منبع :تسنیم