اقتصاد24- سید عباس موسوی در نشست با خبرنگاران در مورد ادعای مجدد برخی از مقامات اماراتی در مورد جزایر سه گانه ایران اظهار کرد: این اظهارات گزافه گویی است و هر از چندگاهی این حرفهای بی اساس تکرار میشود و پاسخ ایران این است که هرگونه نگاه چپی به جزایر سه گانه و تمامیت ارضی ایران عواقب بدی در پی خواهد داشت و همانطور که پیش از این گفتهایم این اظهارات در مورد جزایر سه گانه اظهارات محکوم و بیهوده ای است.
وی همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر این که به درخواست سوریها ایران مدیریت بندر لاذقیه را پذیرفته است و این از چه زمانی اجرایی میشود؟ گفت: من از جزئیات این طرح خبر ندارم.
وی ادامه داد: ایران همواره در مورد مسائل سیاسی وحل بحران سوریه از طریق سیاسی با دولت دمشق همکاری کرده و از آنها حمایت کرده است و اگر آنها درخواست اقتصادی داشته باشند از جمله این که شرکتهای ایرانی به خصوص شرکتهای خصوصی در این کشور برای فعالیت حضور پیدا کنند ما از آن حمایت میکنیم چون به نفع دو کشور و دو ملت ایران و سوریه است البته همانطور که گفتم من از جزئیات این طرح خبری ندارم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که در پی ممانعت آمریکاییها از ملاقات حضوری آقای ظریف با آقای روانچی نماینده ایران در سازمان ملل متحد دولت واشنگتن این دیدار را منوط به این شرط کرده بود که تهران یکی از زندانیان آمریکایی در ایران را آزاد کند و آیا اسم این زندانی مشخص است؟ اظهار کرد: آمریکاییها انجام یک مسئله انسانی را به یک مسئله حقوقی، قضایی و امنیتی منوط کرده بودند و این نشان دهنده سقوط اخلاقی آمریکاییها است. این شرط قابل مسموع نبود. من اسم خاصی را نشنیدهام فقط میدانم که آنها خواستار این شده بودند که یکی از محکومان امنیتی آمریکا که در ایران محکوم شده و در حبس است آزاد شود. این درخواست درخواستی غیر اخلاقی و غیر عملی بود که ایران آن را نپذیرفت.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین با اشاره به آخرین وضعیت سلامتی آقای روانچی گفت: آقای روانچی یکی از دیپلماتهای حرفهای واخلاق مدار ایران است که امیدواریم هر چه زودتر بهبودی پیدا کند براساس آخرین اخباری که از من از آن اطلاع دارم حال عمومی ایشان بهتر است و عمل جراحی که انجام دادند تقریبا جواب داده است.
این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد آزادی نگار قدس کنی، شهروند ایرانی که به اتهام دور زدن تحریمهای آمریکا مدتی در آمریکا واسترالیا زندانی بود اظهار کرد: همانطور که اطلاع دارید ایشان اکنون آزاد شده است و در کشور به سر میبرد متاسفانه حدود 20 نفر از شهروندان ایرانی در کشورهای مختلف به دلیل این اتهام بی مبنا و اساس گرفتار شدند. آمریکاییها ادعاها و اتهامات بی اساس علیه آنها مطرح کردند و متاسفانه برخی از کشورها براساس این ادعا و اتهامات این شهروندان ایرانی را بازداشت کرده و حتی برخی از آنها این شهروندان را به آمریکا مسترد کردهاند.
موسوی خاطر نشان کرد: خانم قدس کنی در استرالیا بازداشت شدند در شرایط سختی نگهداری شدند چنان که فرزند خود را در آن شرایط سخت و در زندان به دنیا آوردند بعد از آن از سوی دولت استرالیا به آمریکا مسترد شدند خانم قدس کنی 27 ماه در زندان بودند قاضی آمریکایی نیز 27 ماه برای ایشان حکم زندان برید که با توجه به این که این مدت را در زندان پیش از صدور حکم گذارنده بودند بلافاصله آزاد شدند و این خود نشان میدهد که اقدامات و اظهارات آمریکاییها در مورد شهروندان ایرانی مبنایی ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که ما پیگیر وضعیت دیگر اتباع ایرانی هستیم که در این وضعیت به سر میبرند تصریح کرد: ایران اعلام کرده است که در مورد سرنوشت این عزیزان و آزادی آنها حاضر است مذاکرات و گفتوگوهایی را داشته باشد تا آنها از این وضعیت خلاص شوند ولی این ابتکار نیز با عدم آمادگی طرف مقابل (آمریکاییها) مواجه شده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که نشست روسای جمهور ایران، آذربایجان و روسیه قرار بود در مرداد ماه برگزار شود ولی انجام این دیدار به تاخیر افتاد آیا زمان جدیدی برای انجام این دیدار سه جانبه مشخص شده است؟ اظهار کرد: هنوز تاریخ دقیقی مشخص نشده است و سه کشور در حال بررسی و رایزنی هستند تا تاریخ جدیدی برای انجام این دیدار مشخص کنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آقای روحانی در جریان سفر به نیویورک اظهار کردند که ایران آمادگی دارد تغییرات جزئی در برجام ارائه دهد و آیا این پیشنهاد رئیسجمهور از پشتوانه داخلی برخوردار است و ایشان پیش از مطرح کردن این پیشنهاد با مقامات داخل کشور رایزنی و گفتوگو در این ارتباط داشتهاند، گفت: حتما برای طرح این موضوع هماهنگیهای صورت گرفته است. رئیسجمهور ایران به عنوان نماینده عالی کشور صحبت میکند فقط هم صحبتها و ابتکاراتشان با پشتوانه ارکان نظام است و انشاءالله ارکان مختلف نظام از اجرایی شدن ابتکارات ایشان حمایت میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر این که گفته میشود آقای شینزو آبه نخستوزیر ژاپن طرحی ابتکاری مشابه طرح فرانسویها ارائه کرده است و آیا این طرح امکان عملی شدن دارد، اظهار کرد: نخستوزیر ژاپن هم در سفری که به ایران داشتند و هم در چارچوب دیدارها و رایزنیهایی که بعد از ْآن انجام دادند سعی کردند که در راستای کاهش تنش در منطقه حرکت کند. ایشان در قالب حسن نیتی که داشتند طرحی را از طرف خود ارائه دادند که این طرح مشابه طرح آقای مکرون بود البته در قالب روابط دو جانبه ایران و ژاپن به نحوی که آنها بتوانند نفت ما را بخرند و در مقابل اعتباراتی را به ما تخفیف دهند این طرح به منظور انجام برخی بن بست شکنیها مطرح شده است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: این طرح هنوز قابلیت اجرا و پیگیری دارد البته اگر اجرای این طرح منوط به موافقت این و آن نشود و اگر چنین اتفاقی نیفتد میتوان آن را پیگیری کرد.
موسوی گفت: ژاپن عضو برجام نیست ولی از دوستان قدیمی ما است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا میتوان گفت که در حال حاضر راه حل اروپاییها در ارتباط با موضوع برجام و اختصاص خط اعتباری 15 میلیارد دلاری شکست خورده است و آیا غیر از این طرح، طرحهای دیگری نیز مطرح است خاطرنشان کرد: همیشه ابتکار و پیشنهاد است برخی از این ابتکارات را ایران داده است و برخی از ابتکارات توسط دیگران مطرح شده است. ولی آن چه که برای ما مهم است و اکنون در درجه اول اولویت قرار دارد این است که اروپاییها به تعهدات خود عمل کند و بتوانند ایران را قانع کنند که گام بعدی کاهش تعهدات برجامی را برداند. اما آنها متاسفانه اجرای پیشنهادات و تعهدات خود را گره به آمریکا و مناسبات ایران و آمریکا کردهاند.
وی ادامه داد: طرح مورد اشاره طرح آنها است و ما امیدواریم آنها راه حلی برای طرح خود پیدا کنند راه ما روشن است و همان طور که پیش از این گفتهایم تا زمانی که اقدامات عملی و قابل توجهی از سوی اروپاییها برای انجام تعهداتشان در برجام صورت نگیرد ایران به اقدامات خود برای کاهش تعهدات برجامی ادامه میدهد تا به نحوی توازن در تعهدات در این توافق بین المللی به وجود آید البته همانطور که اشاره کردم راه دیپلماسی همچنان باز است.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این پرسش که آقای بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی مطرح کرده است که ما باید در مورد برجام جدیدی که در برگیرنده مسائل منطقه نیز است صحبت کنیم و آیا ایران حاضر به گفتوگو در مورد برجام جدیدی است، گفت: یک ضربالمثل ایرانی به ذهنم میآید که مضمون آن این است که همین را که اکنون دارید اجرایی کنید و به پیش ببرید.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با مسائل مرتبط با افغانستان و تحقق صلح در این کشور گفت: ما معتقدیم راه حل مسائل موجود در افغانستان حضور و مشارکت همه گروههای و کنشگران سیاسی در افغانستان برای تحقق صلح در این کشور است و این که در پروسه صلح مشارکت داشته باشند. ما حامی افغانستان با ثبات و امن هستیم و همواره در گفتوگو با گروههای افغانستانی و دولت افغانستان بر این سیاست اصولی خود پافشاری کردهایم.
موسوی همچنین در مورد اظهارات منتسب به سفیر ایران در عراق و واکنشهایی که این اظهارات در عراق به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: ما امیدواریم که جنگی رخ ندهد همانطور که بارها گفتهایم امنیت عراق و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق برای ایران مهم است و از اولویت برخوردار است ما روابط بسیار خوبی با دولت و ملت عراق داریم و برخی از فضاسازیها خدشهای به روابط مستحکم دو کشور وارد نمیکند.
موسوی بار دیگر گفت: همواره احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق مورد تاکید ایران بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر اخیر جابری انصاری معاون وزیر خارجه به عراق و دیدارهای که او در جریان این سفر با برخی از مقامات و شخصیتهای سیاسی عراق داشته است؟ گفت: آقای جابری انصاری با توجه به مسئولیت و وظایفی که دارند سفری به عراق داشتند. ایشان معاون وزیر امورخارجه در امور کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور هستند لازم بود قبل از انجام راهپیمایی باشکوه اربعین یک رایزنی در سطح بالا بین مقامات دو کشور ایران و عراق انجام شود که این سفر در همین راستا انجام شد و ایشان در جریان این سفر با برخی از شخصیتها که از گذشته با آنها در ارتباط بودند دیدارها و رایزنیهایی نیز داشته است.
موسوی همچنین در واکنش به سوالی دیگری مبنی بر این که چندی پیش یک هیئت اماراتی به ایران آمد و این پیش بینی وجود داشت که روابط دو کشور ایران و امارات بهبود پیدا کنند ولی اخیرا بار دیگر شاهد اظهارات مقامات اماراتی علیه ایران و نقش ایران در منطقه هستیم نظر شما در این ارتباط چیست؟ اظهار کرد: کشورها براساس منافع و شرایط خود تصمیم میگیرند ما به تک تک کشورهای منطقه از جمله امارات اعلام کردهایم که آمادگی داریم که اگر اختلافاتی وجود دارد این اختلافات را برطرف کنیم ولی این که آنها مواضع چندگانهای میگیرند به خودآنها مربوط است. ما همواره به کشورهای منطقه این اطیمنان را دادهایم که ایران خواهان صلح و امنیت در منطقه است و باید کشورهای منطقه با همکاری هم در راستای ایجاد صلح در منطقه حرکت کنند و ما امیدواریم مقامات اماراتی نیز به جمع بندی که ایران رسیده هر چه زودتر برسد.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه پاسخ به سوالات خبرنگاران در واکنش به سوالی مبنی بر این که عمران خان، نخست وزیر پاکستان پس از دیدار با بن سلمان و ترامپ با رئیسجمهور ایران دیدار و رایزنی کرد و آیا در این دیدار طرح ویژهای برای کاهش تنش ها در منطقه ارائه کرد گفت: کشورهای زیادی در این مدت برای کاهش تنش در منطقه تلاش و رایزنی کردهاند و ما از تلاشهای آقای عمران خان، نسخت وزیر پاکستان در این زمینه تشکر میکنیم. ایشان در جریان رایزنی که با آقای رئیسجمهور داشتند طرح ویژهای ارائه نکردند جز همان درخواست دیدار و رایزنی با آمریکاییها که ایران نیز اعلام کرد تا تحریمی برداشته نشود و آمریکاییها به مکانیزم قبلی در چارچوب 1+5 باز نگردند دیداری بین ایران و 1+5 صورت نمیگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد سفر عادل عبدالمهدی به عربستان و تلاش عراق برای کاهش تنش بین تهران و ریاض اظهار کرد: ما ازهرگونه تلاشی برای کاهش تنش در منطقه استقبال میکنیم و بارها اعلام کردهایم آمادگی داریم که اگر اختلافی وجود دارد آن را رفع کنیم ولی به نظرمیرسد که طرف مقابل براساس برخی از محسابات یا توهمات این آمادگی را ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد سفر عادل عبدالمهدی به تهران نیز گفت: اگر ایشان بخواهند به تهران بیایند قدمشان روی چشم ولی در مورد انجام این سفر چیزی هنوز قطعی نشده است.
موسوی همچنین در مورد گزارش اخیر روزنامه گاردین مبنی بر این که کشورهای اروپایی تهدید کردند که اگر ایران گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را بردارد آنها از برجام خارج می شوند گفت: از تهدید اتحادیه اروپا برای خروج از برجام خبری ندارم ولی اگر منظورشان این است که اگر ایران گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را بردارد آنها از برخی از مکانیزمها مثلا اسنپ بک و یا امثال آن استفاده میکند از همین جا میگویم که اقدام آنها غیر حقوقی و غیر قانونی است و این اقدام از همین الان اقدامی مرده است.
وی ادامه داد: ما اقدامات جبرانی برای طرفهای مقابل در برجام پیش بینی کرده ایم و با توجه به این که آنها به تعهدات خود در برجام عمل نکرده اند ایران در قالب دو ماده 26 و 36 برجام تصمیم گرفته تعهدات برجامی خود را کاهش دهد.
وی ادامه داد: اگر آنها بخواهند در پاسخ به اقدامات جبرانی ما اقدامات جبرانی انجام دهند اقدام آنها اشتباه است و ما به آنها توصیه میکنیم که این اقدام را انجام ندهند.
موسوی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر در ارتباط با احتمال استفاده اروپایی ها از مکانیزم ماشه علیه ایران تاکید کرد: همانطور که گفتم این طرح طرح مردهای است و به لحاظ قانونی و حقوقی امکان استفاده آنها از چنین طرحی وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که گفته شده آمریکاییها میخواهند پایگاه خود در قطر را خالی کرده و این پایگاه را به نقطه دیگر منتقل کنند تصریح کرد: من نیز چنین خبری را دیدم البته باید صحت و سقم آن را بررسی کنیم و بعد از آن ببنیم چه موضعی میتوانیم داشته باشیم.
موسوی همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با رایزنی تلفنی ظریف با نمایندگان کنگره آمریکا و محورهای مطرح شده در جریان این رایزنیها تصریح کرد: ارتباط با نمایندگان کنگره آمریکا چون دولتی نیستند از قبل وجود داشته است قبل از تحریم آقای ظریف، در سفرهای پیشین ایشان به نیویورک برخی از نمایندگان کنگره به صورت حضوری با آقای ظریف دیدار می کردند و ولی بعد از تحریم ایشان، آنها ملاحظاتی داشتند و تلاش کردند که این رایزنیها را از طریق تلفن نه حضوری انجام دهند آنها در این رایزنیها مسائل دو جانبه و مسائل منطقهای را مطرح کردند و سعی کردند که نقطه نظرات ایران را نیز بشنوند.
وی در پاسخ به این سوال که برخی از طرحها برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا و ابتکاراتی که در این زمینه وجود داشته شکست خورده و اکنون طرح بعدی ایران چیست؟ گفت: ما مقاومت دیپلماتیک خود در راستای دیپلماسی فعال خود در منطقه و عرصه بینالملل ادامه می دهیم ما راه را به آمریکاییها نشان دادیم واین گونه نیست که ابتکار عملی نداشته باشیم. همانطور که گفتم ما راه را به آمریکاییها نشان دادیم و آمریکاییها میدانند راه چیست.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال در ارتباط با ابتکار صلح هرمز که از سوی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد اظهار کرد: جزئیات این طرح به زودی به صورت مکتوب منتشر میشود این طرح مجموعا هشت کشور را در برمیگیرد شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به همراه ایران و عراق.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا هیات ایران که اخیرا برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود به اهداف خود که برای این سفر پیش بینی کرده بود دست پیدا کرد با بیان این که این سفر، سفر مفید و پرباری بود، اظهار کرد: هیات ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل حضور پر رنگی داشت آقای رئیس جمهور علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل با تعدادی از مقامات ارشد شرکت کننده در این نشست دیدار و رایزنی کرد آقای ظریف نیز در این سفر روزهای فشرده کاری داشت و با حدود 22 وزیر امور خارجه و همتای خود دیدار کرد و با هفت نفر از مقامات سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین المللی رایزنی داشتند. هشت مصاحبه با رسانههای معتبر بین المللی انجام دادند و 10 دیدار نیز با نخبگان سیاست خارجی و کانونهای اندیشه ورزی در آمریکا داشتند.
موسوی با بیان این که برخی سعی کردند این سفر را با موضوع دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا به حاشیه ببرند ادامه داد: آمریکاییها در واقع خیلی مایل نبودند که ایران در این مجمع شرکت کند و همانطور که مشاهده کردیم در بحث صدور روادید تا ساعتهای آخر تعلل کردند و برای تعدادی از اعضای هیات دیپلماتیک ایران روادید صادر نکردند. آنها در واقع با این اقدامات میخواستند کاری کنند که ایران در این نشست شرکت نکند و تهران نتواند از طریق مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاههای خود را برای جهانیان تشریح کند. علیرغم این گونه اقدامات هیات ایرانی در این نشست شرکت کرد و حضور پر رنگ و پر ثمری در اجلاس هفتاد و چهارم داشت. گرچه همانطور که اشاره کردم برخی سعی کردند با طرح بعضی از مسائل حاشیهای این حضور را کم رنگ کنند ولی این اتفاق نیفتاد و ایران یکی از فعالان نشست هفتاد و چهارم مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.
وی همچنین به سفر بعد از ظهر امروز رئیس جمهور به ارمنستان برای تشکیل در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد و افزود: آقای ظریف نیز رئیس جمهور را در جریان این سفر همراهی میکند. آقای رئیس جمهور در سفر به ارمنستان علاوه بر شرکت در اجلاس اوراسیا و دیدار با تعدادی از مقامات شرکت کننده در این اجلاس ، به صورت دو جانبه با مقامات ارمنستان نیز دیدارو رایزنی خواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد ارسال کمک از سوی ایران به یمن و مباحثی که در برخی از رسانهها در این زمینه مطرح شده است گفت: یمن تحت شدیدترین محاصره است و به قول عوام یک چوب کبریت هم نمیشود به آن جا فرستاد چنان که سازمانهای بشر دوستانه و سازمان ملل نیز اعلام کردهاند برای ارسال کمکهایشان به یمن مشکل دارند.
موسوی گفت: اگر محاصره یمن شکسته شود ما آمادگی داریم که کمکهای انسانی خود را به یمن بفرستیم ولی همانطور که اشاره شد این راه بسته است و تاکنون باز نشده است.
وی ادامه داد: امیدواریم بعد از آتش بس راه برای ارسال کمکهای انسان دوستانه به یمن باز شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که صهیونیستها در عرصه بین المللی تلاشهایی را آغاز کردهاند که برخی از فدراسیونهای ورزشی ایران به خاطر عدم حضور ورزشکاران ایرانی در برابر ورزشکاران این رژیم تحریم شوند، تصریح کرد: رژیمهای جعلی و نامشروع سعی میکنند از هر راهی برای خودنمایی استفاده کنند که رژیم صهیونیستی در صدر این فهرست قرار دارد و اخیرا با در خدمت گرفتن ورزشکاران خارجی، برای خود در میادین ورزشی کسب اعتبار میکند.
موسوی افزود: دیپلماسی ورزشی ما فعال است، ایران رژیم صهیونیستی را به رسیمت نمیشناسد و موضوع بازی کردن افراد و تیمها با آنها نیست چرا که نه ضعف داریم و نه نگرانی. موضوع این است که ما موجودیتی به نام رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسیم و اعتباری برای ما ندارد که ورزشکاران غیور ما با آنها مسابقه بدهند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام اخیر آمریکا در تحریم چند شرکت و فرد چینی به خاطر تعاملات اقتصادی با ایران اظهار کرد: این اقدام آنها نشان میدهد که آمریکاییها خیلی روی قدرت اقتصادی خود حساب باز میکنند به زودی این قدرت برای حربه آنها که تحریم است کند خواهد شد و این حربه به خود آنها باز میگردد این اقدام آمریکاییها مخالف قوانین آزاد تجارت بین کشورها است و اگر جلوی یک جانبه گرایی و قلدرمابی آمریکا گرفته نشود به زودی این موضوع گریبان خیلیها را میگیرد.
وی افزود: البته دولت و مردم چین در برابر این فشارها مقاومت کردهاند یکجانبه گرایی آمریکا را نپذیرفته اند چین با برخی از کشورها که ارادهای از خود ندارند متفاوت است این مسائل زودگذر است و انشاءالله اتحادی بین کشورهای همسو در زمینه مقابله با این یکجانبه گرایی آمریکا شکل میگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این که آقای روحانی در سفر به نیویورک اعلام کرد که ایران حاضر است در مورد بخشهایی از برجام مذاکراتی داشته باشد و آیا این موضوع در جریان گفت و گو با طرفهای اروپایی مطرح شد و واکنش آنها نسبت به این موضوع چه بود تصریح کرد: در جریان این سفر طرحها و ابتکاراتی ارائه شد ولی متاسفانه طرحها و ابتکارات ارائه شده منوط به دیدار با آقای ترامپ شد موضوعی که قطعا در این شرایط قابل تحقق نبود.
وی ادامه داد: فکر نمیکنم این موضوع مطرح نشده باشد این موضوع به صورت ابتکار قبلا جداگانه مطرح شده بود و دوباره مطرح شد و ما گفتیم که ایران آماده است که اگر بن بستی وجود دارد آن را بشکند.
وی ادامه داد: حرف ما در حال حاضر خطاب به اروپاییها و سه کشور عضو برجام است که باید به تعهدات خود در این توافق عمل کنند موضوع آمریکا موضوعی ثانوی است و اروپایی ها تا الان نتواسنتد خودشان را از این دو موضوع جدا کنند و متاسفانه اجرای تعهدات خود را به درخواست آمریکایی ها گره زدند که این کار درستی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد عملیات اخیر انصارالله یمن علیه سعودیها و اتهاماتی که مقامات عربستانی از جمله محمد بن سلمان علیه ایران در این زمینه مطرح کرده است گفت: آن چه که یمنیها انجام دادند اقدامات دفاعی است . یمن چندین سال است که مورد حملات و بمباران شدید سعودی ها و ائتلاف عربی است و ما از دفاع مشروع مردم یمن از خود در برابر متجاوزان حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: ایران همواره حمایت سیاسی و معنوی خود را از مردم یمن در دفاع از خود در برابر متجاوزان اعلام کرده است.
این دیپلمات کشورمان در مورد اتهامات سعودی ها در این زمینه گفت: اتهاماتی که آنها میزدند بی اساس است و از پایه درستی برخوردار نیست و جز شرمساری و فرافکنی برای آنها نتیجهای ندارد.
موسوی در عین حال گفت: تنها راه خروج آبرومندانه از این بحران پذیرش آتش بس و قطع حملات علیه غیرنظامیان در یمن و آغاز گفتوگوها است که متاسفانه تاکنون سعودیها به آن جواب نداده اند و امیدواریم که آنها در نهایت راه حل مسالمتآمیز و عاقلانه را انتخاب کنند چرا که این موضوع به نفع مردم عربستان، یمن و تحقق صلح و ثبات در منطقه است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی دیگر در مورد تحولات اخیر در آمریکا از جمله مطرح شدن موضوع استیضاح ترامپ و جابهجایی برخی از مهرهها در این کشور تاکید کرد: ما مسائل داخلی آمریکا را در محاسبات سیاسی خود دخالت نمی دهیم آن چه که در آمریکا رخ میدهد مربوط به دولت و ملت آمریکا است و اگر تخلفی است کنگره به آن رسیدگی میکند.
وی همچنین در بخش دیگری از پاسخ خود به این سوال تصریح کرد: آقای ترامپ در این مدت حرفهای ضد و نقیض زیادی زده برخی از این سخنان دروغ بوده و از طرف دیگر ارادهای برای اجرایی کردن برخی از اظهاراتی که مطرح کرده است نداشته است. مثلا ترامپ می گوید که خواهان دیدار با مقامات ایران است ولی در جریان برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل می گوید نه تنها تحریم را علیه ایران را برنمیداریم بلکه آن را کاهش نمیدهیم و بلکه افزایش میدهیم.
وی با بیان این که یک نوع سردرگمی در اظهارنظرهای مقامات آمریکایی وجود دارد تصریح کرد: تغییرات داخلی در آمریکا وجابجایی مهرهها ارزش و اعتباری ندارد و برای ما مهم نیست. مهم رویکرد و عمل آمریکایی ها است که تاکنون جز ژست و حرف چیزی دیگری نبوده است.
موسوی همچنین در ابتدای سخنان خود هفته دفاع مقدس و همچنین فرا رسیدن روز گرامیداشت شاعر بزرگ ایران زمین مولانا را گرامی داشت.
منبع: ایسنا