اقتصاد24 - کره شمالی دوشنبهشب به آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه هشدار داد که طرح موضوع آزمایشهای موشکی این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد سبب تقویت تلاش پیونگیانگ برای دفاع از حاکمیت ملی خود میشود.
شورای امنیت قرار است روز سهشنبه نشست محرمانهای درباره اعلام کره شمالی مبنی بر آزمایش یک موشک بالستیک زیردریاییپرتاب در هفته گذشته برگزار کند.
«کیم سونگ» سفیر کره شمالی در سازمان ملل گفت: ما میدانیم که آمریکا پشت این حرکت ناپاک آلمان، انگلیس و فرانسه است. ایالات متحده و پیروانش باید بدانند که اگر مسئله اقدامات حاکمیتی ما را در نشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح کنند، خواست ما برای دفاع از حاکمیت ملی خود را تقویت میکنند.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی روز پنجشنبه اعلام کرد آکادمی علوم دفاعی این کشور بامداد چهارشنبه نوع جدیدی از موشک بالستیک «Pukguksong-3» را در آبهای خلیج وونسان به صورت عمودی به سمت دریای شرقی پرتاب کرده است.
این خبرگزاری افزود: موفقیت آمیز موشک بالستیک از زیر دریایی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا این اقدام در راستای قدرت بازدارندگی تهاجم نیروهای خارجی به کره شمالی و افزایش توان دفاعی کشور بسیار مهم است.
کره شمالی آخرین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی یک موشک بالستیک زیردریایی از نوع Pukguksong-۱ را در ساحل شرقی آزمایش کرد که حدود ۵۰۰ کیلومتر پرواز کرد.
دوره تازه مذاکرات آمریکا و کره شمالی این بار در سطح کارشناسی روز شنبه در استکهلم پایتخت سوئد آغاز شد، اما بعد از چند ساعت کره شمالی اعلام کرد این مذاکرات را با توجه به اینکه آمریکا هیچ پیشنهاد جدیدی ارایه نکرده است ترک می کند.
به رغم انصراف کره شمالی از ادامه مذاکره با تیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و اظهار ناامیدی کاخ سفید در ساعات اولیه بعد از توقف مذاکرات، وزارت خارجه آمریکا چند ساعت بعد با صدور بیانیه ای خاطر نشان کرد مذاکرات خلع سلاح هسته ای به طور مثبت برگزار شد و حتی آمریکا دعوت سوئد برای دیدار مجدد در دو هفته را پذیرفت.
دور اول مذاکرات هستهای میان رئیسجمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی در سال ۲۰۱۸ در سنگاپور برگزار شد که نتیجهای در برنداشت.
دور دوم مذاکرات نیز در «هانوی» پایتخت ویتنام برگزار شد که به شکست ختم شد، ترامپ و کیم بار سوم در منطقه غیرنظامی در مرز دو کره دیدار کردند و از آن به بعد به دلیل عدم پایبندی واشنگتن به تعهداتش در مقابل کره شمالی، هیچگونه پیشرفتی در روابط دو کشور حاصل نشد است.