اقتصاد 24 - حمیدرضا عظیمیان در ششمین کنفرانس بین المللی استیل پرایث گفت: این جلسه تخصصی صنعت فولاد است اما لازم میدانم گریزی به مسائل سیاسی کشور در حوزه بینالملل بزنم، دولت جدید با رویکرد جدی و محکمی در مقابل فشارهای اقتصادی کشور وارد صحنه شد.
وی با اشاره به قرار گرفتن شرکت فولاد مبارکه در لیست تحریمها گفت: در مهرماه سال 97 طی اطلاعیهای شرکت فولاد مبارکه در لیست تحریم قرار گرفت و این امر این شرکت و طرفهای تجاری را برای مدت دو تا سه ماه با شوک روبرو کرد و باعث شد به 65 درصد از اهداف صادراتی خود دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: فشارهای اقتصادی و تحریمها باعث شده سایر صنایع کشور مانند خوروسازها نیز با مشکل روبرو شوند و کشورهای صاحب قدرت نیز منتظر هستند تا صنایع ما متوقف شود.
عظیمیان با بیان اینکه توقع دولت و مسئولان از شرکت توانمند فولاد مبارکه تسلیم شدن نیست، گفت: پس از تحریم فولاد مبارکه ما به خود آمده و راهکارهای جدید را مورد بررسی قرار دادیم و توانستیم با فروش داخلی خوب و سودآوری صادرات را جبران کنیم به طوری که در شش ماهه سال 98 به اندازه کل سال 97 فروش داخلی داشتهایم.
مدیرعامل فولاد مبارکه با ابراز امیدواری از پیشرفت روزافزون این شرکت گفت: از دستاوردهای موفق این شرکت میتوان به دستیابی به محصولات استراتژیک جدید، سودآوری، تامین منابع شرکت و در دستور کار قرار گرفتن پروژه نورد گرم 2 اشاره کرد.
وی با اشاره به نقشه راه حساب شده این شرکت گفت: ظرف پنج سال آینده شرکت فولاد مبارکه به عنوان تکنولوژ در کنار سایر فولادسازان بزرگ دنیا مطرح خواهد شد.
عظیمیان با بیان اینکه، دشمن اقتصاد ایران یعنی بورس کشور را هدف قرار داده است، گفت: بیش از 11 میلیون سهامدار در بورس وجود دارد و دشمن در تلاش است ارکان اصلی بورس یعنی شرکت فولاد مبارکه و پتروشیمی را مورد هدف قرار دهد. ما فرزندان نیرومند ایران باید این سنگاندازیها را خنثی کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه معتقد است که مدیران صنعت باید امید و نشاط را به کشور پمپاژ کنند تا از این پیچ خطرناک عبور کنیم.
عظیمیان با اشاره به شعار فولاد مبارکه (از سنگ تا رنگ) گفت: امروزه فولادهای بزرگ مانند فولاد مبارکه با چالش جدی عدم تامین مواد اولیه (کنسانتره و گندله) مواجه هستند. مدیران گذشته با خرید بلوک عمده شرکت توسعه معادن تصمیم گرفته بودند تا تامین مواد اولیه را تضمین کنند اما امسال این تدبیر کارساز نیست و شرکتهای معدنی با دو رویکرد دیگر راه خود را ادامه میدهند.
وی افزود: شرکتهای معدنی یا فولادساز شده یا برای ارزآوری بیشتر راه صادرات را در پیش گرفتهاند.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه از تغییر رویکردهای شرکتهای معدنی در تامین پایدار مواد اولیه ناامید هستیم افزود: این شرکتها راه را اشتباه میروند و سیاستگذاریهای سال گذشته برای تکمیل زنجیره فولاد را به خاطر سودآوری به هم زدهاند.
وی تصریح کرد: در شش ماهه گذشته طی جلسات مختلف با فولادسازان و وزارت صمت درخواست شد این رویکرد تغییر کند اما این رویکرد تغییرپذیر نیست و همچنان معدنیها و فولادسازی به سودآوری خود پافشاری میکنند.