تاریخ انتشار: ۲۳:۴۵ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۵

درخواست مکرون برای بازگشایی فوری تنگه هرمز

رییس جمهور فرانسه نوشت: ضروری است که توافق بین آمریکا و ایران به سرعت به نتیجه برسد.

اقتصاد۲۴- امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه با انتشار پیام در شبکه ایکس در مورد گفت‌و‌گو با رهبران عرب نوشت: «من با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی؛ هیثم بن طارق، سلطان عمان؛ محمد بن زاید، رئیس امارات؛ و عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر گفت‌و‌گو کردم.

به همه آنها پیام یکسانی می‌دهم: ضروری است که توافق بین ایالات متحده و ایران هرچه سریعتر حاصل شود. این فرصت باید همین حالا غنیمت شمرده شود. اولویت باید برقراری آتش‌بس و بازگشایی فوری تنگه هرمز، بدون هیچ شرطی و مطابق با حقوق بین‌الملل باشد. سپس مذاکرات باید ادامه یابد تا به توافقی کامل و قوی در مورد سایر موضوعات، به‌ویژه برنامه هسته‌ای و موشکی و ثبات منطقه‌ای، دست یابد.

فرانسه آماده است تا نقش کامل خود را در این زمینه ایفا کند: کمک به ازسرگیری تردد دریایی با نیروی چندملیتی مستقل که با همکاری بریتانیا تشکیل شده، پشتیبانی از مذاکرات هسته‌ای با تخصص و توانمندی‌های خود، و مشارکت در ایجاد چارچوب لازم برای امنیت منطقه‌ای، همراه با شرکایی که فرانسه در ماه‌های اخیر به حفاظت از آنها کمک کرده است.

در مورد ثبات منطقه‌ای، این ثبات باید از لبنان آغاز شود، جایی که فوری است که سلاح‌ها خاموش شوند، همه سلاح‌ها، و برای همیشه. هیچ چیز تشدید شدید کنونی در جنوب لبنان را توجیه نمی‌کند. فرانسه به حمایت خود از مقامات لبنانی در تلاش‌هایشان برای بازگرداندن حاکمیت دولت و تمامیت ارضی این کشور ادامه خواهد داد.»

منبع: فرارو
ارسال نظر