اقتصاد24- حجت الاسلام هادی غفاری که یکی از نمایندگان اولین دوره مجلس شورای اسلامی بوده درباره کیفیت اولین دوره مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در انتخابات مجلس اول بحث نظارت به شکلی بود که قرار شد کسانی که نظام را قبول ندارند کاندیدا نشوند که البته تعدادشان زیاد نبود و حتی مسعود رجوی که کاندیدا شده بود هم رأی نیاورد. اما اعضای نهضتآزادی رأی بالایی آوردند که الحق و الانصاف حقشان هم بود. به هر حال آنها برای ایران و کشور از سالهای پیش از انقلاب مجاهدتهای زیادی کردند.
این چهره اصلاحطلب یادآور شد: حتی مرحوم آقای بازرگان به همراه آقای طالقانی و مرحوم دکتر یدالله سحابی و پسرش مهندس سحابی سالهای سال در رژیم طاغوت زندانی شدند. البته آن روزها با آنها اختلاف فکری و سلیقهای داشتیم که نه تنها بد نبود، بلکه تضارب رأی باعث رشد و شکوفایی مجلس اول شد. چون به هیچوجه کینهتوزی و لجبازی نداشتیم و اگر حرفی داشتیم، جدی مطرح میکردیم و فیلم بازی نمیکردیم.
غفاری ادامه داد: آن رفتار باعث شد مجلسیها به نخستوزیری چهرهای چون شهید رجایی رأی بدهند و آقای میرحسین موسوی را به عنوان وزیر خارجه انتخاب کنند. همان مجلس به آقای رفسنجانی به عنوان رئیس و شیخ محمد یزدی به عنوان نایبرئیس مجلس رأی داد.
جمله «میزان حال فعلی افراد است» را چماق کرده ایم
وی افزود: مجلس اول همچنین یکی از رشیدترین مجالس بود و در ادوار دهگانه مجلس شورای اسلامی کارآمدترین دوره بود. البته مجالس دوم و سوم هم خوب بود، تا اینکه از انتخابات مجلس چهارم شورای نگهبان کاری کرد که مجالس از آن به بعد با حضور چهرههای ضعیف تشکیل شود.
غفاری در ادامه اظهار داشت: من واقعاً نمیدانم کدام خدابیامرزی این نظارت استصوابی را مطرح کرد. اصلاً مردم شاید دلشان میخواهد به شمر و خولی رأی بدهند. مگر امام رحمتالله علیه در بهشتزهرا نفرمودند که گیرم شاه فردی عادل، دلسوز، مهربان و اندیشمند است. وقتی مردم نمیخواهند، باید برود. از آقایان باید پرسید این حرف امام است یا نه؟ فقط یک کلمه از امام یاد گرفتیم که «میزان حال فعلی افراد است» که این حرف را چماق کردهایم و بر سر انتخابات میزنیم.
نماینده دور اول مجلس افزود: من به سخنان آقای روحانی با دقت گوش کردم. ایشان اصلاً نگفته نظارت بیخود است. ایشان گفته است قانون باید عوض شود. من هم میگویم هیچ قانونی وحی منزل نیست و در صورت لزوم باید تغییر کند.
فیتیله نظارت را پایین بکشیم
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: حداقل باید فتیله نظارت را پایینتر بکشیم؛ یعنی کسی را که فساد بَیِن دارد و روحیه دزدی و بیاخلاقیاش به تایید چهار دستگاه قطعی برسد رد صلاحیت کنند، نه اینکه بنده را با ۹ متر عمامه متهم به عدم التزام عملی به اسلام کنند. وای بر من و زن و بچهام که بعد از ۴۰ سال امامت نماز مسجد و سالیان سال مبارزه مرا بیدین معرفی میکنند و میگویند مسلمان نیستم. بنابراین باید سعی کنیم این قانون تغییر کند تا آدمهای متملقی که برای تایید شدن در انتخابات بعدی سازشکار میشوند نتوانند روی صندلی مجلس بنشینند.
هادی غفاری در پایان سخنانش گفت: مجلس یکی از شاخصههای نظام اسلامی است و کسانی که اسباب حضور کوتوله ها را در مجلس فراهم میسازند خیانت بزرگی به انقلاب اسلامی میکنند. همچنین لازم به توضیح میدانم، نگاه تمامیتخواهی متعلق به عصر قجر هم نیست و به عصر حجر برمیگردد.
منبع: اعتماد آنلاین
به نظرم من تعادل فکری و روانی مهمتر از قده
چه بسا بلند قدی که عقلش کف پاشه