اقتصاد24- هومن محمدی با اشاره به نیازهای سالمندان اظهار کرد: این افراد نیاز دارند از محیط پیرامون خود آگاهی داشته باشند، بنابراین باید اطلاعاتی در خصوص امکانات رفاهی، سرگرمی و ورزشی اطرافشان به آنها ارائه دهیم. همچنین مشاوره اقتصادی و حقوقی در خصوص سرمایه و شرح وقایع اجتماعی میتواند برای آنها جذاب باشد.
قائم مقام دبیرخانه شورای ملی سالمندان در خصوص بحران افراد هنگام ورود به دوران بازنشستگی تصریح کرد: معمولا افرادی که تا سنین بالا کار میکنند و یکباره بازنشسته میشوند دچار بحران هویتی میشوند، چرا که فرد تا مدتی قبل فعالیتی مفید را انجام میداد اما اکنون خانه نشین شده است. برای جلوگیری از این بحران، افراد باید چندین سال پیش از بازنشستگی با این رویداد آشنا شوند و با مهارت آموزی در یک حرفه آمادگی کسب کنند.
محمدی با بیان اینکه افرادی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند باید کسانی که از نظر سلیقه، رفتار و شخصیت با آنها مشابه هستند را شناسایی کنند تا اوقات پیری را با آنها سپری کنند، افزود: افراد می توانند با عضویت در شبکه اطلاعاتی سالمندان اطلاعات جامعی در خصوص امکانات را پیدا کنند. خوشبختانه تربیت بدنی در حال مناسبسازی باشگاههای ورزشی برای سالمندان است و امید است این روند با توجه به افزایش سالمندان جامعه سریعتر شود.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، با بیان اینکه شورای ملی سالمندان زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، توضیح داد: هدف از تشکیل این شورا در سالهای قبل، منسجم کردن فعالیتهای پراکندهای بود که سازمانها و وزارتخانهها برای سالمندان انجام میدادند. در واقع این شورا منابع را همسان و فعالیتها را ساماندهی میکند تا نتایج موثرتری برای سالمندان داشته باشد.
قائم مقام دبیرخانه شورای ملی سالمندان از ابلاغ رسمی سند ملی سالمندان خبر داد و گفت: این سند همزمان با روز سالمند با موافقت رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شد و بر اساس آن فعالیتهای منسجم و هدفمند برای سالمندان با همکاری شهرداریها و وزارتخانههای بهداشت و کار پیگیری خواهد شد.
محمدی با انتقاد از دیدگاههایی در خصوص سونامی سالمندی در کشور نیز گفت: معمولا افزایش جمعیت سالمندان به ایجاد تعداد زیادی سربار در جامعه تعبیر میشود، این درحالیست که در کل منطقه آسیا کمتر از ۲۰درصد سالمندان وابسته به حساب میآیند و نیاز به کمک دائمی دارند و ۸۰ درصد میتوانند بدون کمک در جامعه فعال باشند. یک سالمند موفق از سلامت نسبی برخوردار است و ضمن اینکه شان و منزلت اجتماعی دارد، در خانواده و نزدیکان با هویت و اعتبار خاص خود شناخته میشود.
منبع: ایسنا