اقتصاد 24- حسین مدرس خیابانی در همایش راهکارهای توسعه فرهنگ صنعتی در سازمان مدیریت صنعتی بیان کرد: تحریم ها یک فرصت طلایی را برای فضای صنعت، تولید، خودباوری و خودکفایی و قطع وابستگی به وجود آورده است که بخش تولید باید از این فرصت برای اثبات خود استفاده کند.
ضرورت تقویت زیرساخت ارتقای صادرات
او با تاکید بر اینکه باید بسمت ارتقای صادرات کالاهای غیرنفتی برویم، افزود: در دوره های قبل به دلیل صادرات نفت و منابع ارزی حاصل از آن صادرات کالاهای غیرنفتی در حاشیه و جزو مسایل فرعی قرار گرفت که به همین دلیل مشکلات صادرکنندگان نیز به خوبی دیده نمی شد، اما اکنون با وضع تحریم ها و مشکلات فروش تفت فرصتی برای توجه به صادرات غیرنفتی به وجود آمده است.
بهینه سازی زیرساخت ها
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به برخی ظرفیت های تولیدی کشورمان تشریح کرد: حجم ذخایر مواد معدنی کشورمان ۵۴ میلیارد تن است، ۶۴ نوع ماده معدنی داریم، رتبه ۱۰ تولید فولاد، رتبه ۴ ظرفیت سیمان و رتبه ۱۲ تولید مس را داریم و در تولید آلومینیوم رتبه ۱۸ هستیم که با راه اندازی سالکو این رتبه ارتقا می یاید.
مدرس خیابانی با اعلام اینکه پنجمین کشور به لحاظ متراژ و سطح وسعت زمین های کشاورزی هستیم، تصریح کرد: باید از فرصت تحریم ها برای استفاده بهینه از ظرفیتها و شکل دهی ابزارها و زیرساختهای تولید استفاده کنیم.
تجارت و زیرساخت های تولید
او در خصوص تجارت بیان کرد: تجارت باید به حوزه تولید ملی چه در بخش بازرگانی داخلی و چه در صادرات کمک کند و تولید بدون تجارت مفهومی ندارد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به ممنوعیت و کنترل واردات ۱۶۵۰ قلم کالا اضافه کرد: در حوزه تولید و تجارت دولت عزم خود را جزم کرده است و برای حمایت از کالاهای داخل و ممنوعیت واردات کالاهای مشابه برنامه دارد.
فرصتی برای زیرساخت ها
مدرس خیابانی با اعلان اینکه برای رقابت پذیری کردن تولید به زمان و سرمایه نیاز هست، گفت: چون منابع نفتی داشتیم اجازه و فرصت برای ارتقای کیفیت کالاهای داخلی را نمی دادیم و فوری کالاهای با کیفیت را با استفاده از منابع نفتی وارد می کردیم، اما این تحریم ها به تولید کننده داخلی فرصت ارتقای کیفیت داده است.
او با اشاره به برگزاری نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید، بیان کرد: این نخستین نمایشگاه تقاضا محور بوده است و نمایشگاه دایمی به صورت پورتابل نیز در سایت وزارت صمت موجود است.
تقویت زیرساخت های صادرات
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه امروز صادرات هست که کشور را می چرخاند، گفت: به دلیل اختلاف قیمت دلار و ارز امروز فرصت صادراتی خوبی برای صادرات کالاهای کشورمان به وجود آمده است و در ۶ ماهه اول سال نیز وزن صادرات ۲۹.۷ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
مدرس خیابانی در خصوص وضع عوارض صادراتی نیز اضافه کرد: صادرات مواد اولیه افتخار نیست و با وضع عوارض صادراتی روی سنگ آهن در واقع فضای صادرات محصولات با ارزش افزوده بیشتر و تامین مواد اولیه کارخانجات را فراهم کردیم.
۳برنامه برای تنوع سازی وزیر ساخت در حوزه صادرات
او با اعلام اینکه ۳ برنامه تنوع سازی کالا و بازار و بنگاه ها را در حوزه صادرات دنبال می کنیم، گفت: حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد صادرات کالاها به ۵ کشور انجام می شود که برای ایجاد قدرت مانور بیشتر صادرکنندگان تنوع صادراتی را دنبال می کنیم.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به برنامه صادرات به ۱۵ کشور همسایه گفت: یکپارچگی صادرات برای محافظت از برند ایرانی و قیمت های صادراتی و ارزآوری بیشتر مهم و حایز اهمیت است.
ارتقای زیرساخت های تجاری همگام با توسعه صنعتی
مدرس خیابانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه حوزه تجارت و بازرگانی در ارتقای زیرساختهای تجاری نقش مهمی دارد، افزود: متوازن با توسعه صنعتی باید توسعه زیرساختها هم مورد توجه واقع بشود و همچنین یکپارچگی ابلاغ ها و دستورالعمل ها هم ضرورت دارد.
او در سخنان خود با تاکید بر ضرورت توجه به برند سازی و الگوی مصرف کالاهای ایرانی گفت: برای ایرانی سازی فروش کالاها در شبکه های توزیع باید فرهنگ سازی شود.