تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۱۷ آبان ۱۳۹۸
سی‌ان‌بی‌سی تحلیل کرد؛

چالش‌های اقتصادی ترامپ تا انتخابات ۲۰۲۰

خبرگزاری اقتصادی سی‌ان‌بی‌سی در مقاله‌ای به نوشته ژاکوب پراموک به مسائلی اشاره کرد که تا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، انتخاب مجدد ترامپ را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

اقتصاد ۲۴ - در حالی که دونالد ترامپ برای انتخابات سال ۲۰۲۰ نوید اقتصاد قدرتمند را به آمریکایی‌ها داده است، اما او تنها یک سال فرصت دارد تا شکاف‌های موجود را برطرف سازد.

پراموک در مقاله خود با اشاره به چالش‌های اقتصادی ترامپ تا پیش از برگزاری انتخابات 2020 ریاست جمهوری، نوشت: "کمپین انتخاباتی ترامپ تصور می‌کند در این چند سال گزارش خوبی از وضعیت اقتصاد آمریکا برای گفتن دارد و این در حالی است که سلامت روانی رئیس جمهور، سیاست‌های مهاجرتی، سوء استفاده ترامپ از قدرت و به مخاطره افتادن امنیت ملی برای بسیاری از رای‌دهندگان اهمیت بیشتری داشته است."

با نزدیک شدن انتخابات سال ۲۰۲۰، ترامپ تلاش کرده است که نرخ بیکاری را به کمترین میزان در دهه گذشته برساند و رشد تولید ناخالص داخلی پایدار باشد تا شهروندان آمریکایی از وضعیت اقتصادی کشور خود راضی باشند؛ اما همانطور که پراموک نوشت: "مسائل دیگری از وضع تعرفه ها تا ضعف در تولیدات این کشور، روایت اقتصادی ترامپ را در سال جدید تهدید می کند."

ترامپ سعی دارد در ماه‌های آینده با ایجاد تغییراتی در قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی و ایجاد توافق جدید با چین شرایط کنونی را بهبود بخشد. اما رقبای انتخاباتی او معتقد هستند که ترامپ نتوانسته است به وعده خود در کمک به طبقه کارگر جامه عمل پوشاند و نابرابری درآمدها و هزینه‌ مربوط به مراقبت‌های بهداشتی غیر قابل تحمل شده است.

چالش‌های اقتصادی ترامپ


علاوه بر این، سرنوشت دستور کار اقتصادی ترامپ و احتمال ادامه جنگ تجاری با چین بر رقابت‌های کنگره هم تاثیرگذار خواهد بود. مبارزه جمهوری‌خواهان و دموکرات ها برای به دست گرفتن اکثریت مجلس سنا تعادل قدرت را به هم زده است و از طرف دیگر تنش‌های تجاری نیز کسب و کارها و مصرف‌کنندگان را با عدم قطعیت روبرو کرده است.

مطالعه دانشگاه کوینیپیاک نشان داد که عملکرد اقتصادی دونالد ترامپ از دیدگاه افکار عمومی قابل قبول‌تر از سیاست خارجی، امنیت ملی و مراقبت‌های بهداشتی او در دوران ریاست جمهوری بود. طبق این گزارش، ماه گذشته، ۴۸ درصد از آمریکایی‌ها مدیریت اقتصادی ترامپ راضی بودند و همین درصد نیز مخالفت خود را اعلام کردند.

جنیفر هیلمن، عضو ارشد تجارت و اقتصاد سیاسی بین‌المللی شورای روابط بین‌الملل آمریکا، گفت: "معمولاً تجارت نقش بزرگی در تصمیم رای‌دهندگان ندارد. در حقیقت، خسارت‌های ناشی از جنگ تعرفه‌های جهانی، کشاورزی و تولیدات را به طور عمده مورد هدف قرار داده است که البته در ایالت‌های میشیگان، مینسوتا، آیووا و ویسکانسین بیش از همه خود را نشان می‌دهد."  وی ادامه داد: "بلاتکلیفی و آشفتگی که دولت ترامپ ایجاد کرده مشکل اصلی اقتصاد آمریکا است."

تعرفه‌ها، به ویژه عوارضی که آمریکا و چین بر بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار و ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای یکدیگر اعمال کرده‌اند، نگرانی ها را نسبت به رکود اقتصادی و افزایش هزینه مصرف‌کنندگان افزایش داده است. بر اساس تحقیق دانشگاه میشیگان، در ماه اکتبر پیامد تعرفه‌ها نگرانی اصلی اقتصادی در میان آمریکایی‌ها بوده است.

این در حالی است که بسیاری معتقدند چالش کنونی اقتصاد آمریکا علی‌رغم افزایش خرید مصرف‌کنندگان، تعصب شدید در دیدگاه‌های اقتصادی ترامپ و تقابل خوش‌بینی جمهوری‌خواهان و بدبینی دموکرات‌ها صرف نظر از شرایط فعلی است. حتی اگر آمار اقتصادی آمریکا سیر مثبتی داشته باشد، اما روابط سنتی احزاب در این کشور دستخوش تغییرات غیر قابل بازگشتی شده است.

مترجم: فرزانه اسکندریان
ارسال نظر