تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸
بانک مرکزی اعلام کرد:

صفر تا صد فعالسازی رمز دوم پویا +اینفوگرافی

با اجباری شدن استفاده از رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه افراد باید از روش‌های مختلف برای دریافت رمز استفاده کنند تا برای انجام تراکنش‌های بانکی با مشکل روبه‌رو نشوند.

اقتصاد24 - براساس اعلام بانک مرکزی استفاده از رمز‌های دوم پویا از ابتدای دی ماه اجباری می‌شود و افراد برای انجام تمام تراکنش‌های بانکی و پرداخت باید از رمز‌های یکبار مصرف استفاده کنند.

به همین منظور رئیس کل بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای از مردم خواست به منظور دریافت رمز و تایید شماره تلفن همراه خود به بانک صادرکننده کارت مراجعه کنند.

بانک‌ها اغلب برای فعالسازی رمز‌های دوم پویا روش‌های مختلفی ارائه داده اند که از جمله آن می‌توان به نصب اپلیکیشن بر روی تلفن همراه، دریافت پیامک و دستگاه تولید یکبار رمز (OTP) اشاره کرد.

در حال حاضر بیش از۳۰ بانک، فعال‌سازی رمز پویا را آغاز کرده اند و مشتریان بانکی با توجه به شرایط و امکانات می‌توانند از روش‌های مختلف دریافت رمز دوم پویا استقاده کنند.

در راستای فعالسازی رمز دوم پویا یکی از مشکلاتی که ممکن است افراد با آن روبه‌رو شوند نداشتن تلفن هوشمند برای دریافت اپلیکیشن‌های همراه است که دست اندرکاران بانک مرکزی راه اندازی سیستم پیامکی را برای رفع این موضوع در پیش گرفته اند، بطوریکه افراد می‌توانند با دریافت رمز دوم یکبار مصرف از طریق پیامک تراکنش‌های بانکی خود را به صورت امن انجام دهند.

برای دریافت اپلیکشن رمزساز ابتدا باید به سایت بانک مورد نظر رجوع و نرم افزار مورد نظر را نصب کرد که مراحل مانند نصب دیگر نرم افزار های کاربردی تلفن همراه است.

همچنین در راستای دریافت کد فعالسازی سرویس اپلیکیشن و پیامکی رمز دوم پویا می توان با مراجعه به یکی از خودپردازها در بخش رمز کارت، رمز دوم پویا را انتخاب کرد تا رمز فعالسازی به تلفن همراه ارسال شود.

یک روش دیگر برای دریافت رمز دوم پویا استفاده از دستگاه تولید یکبار رمز (OTP) است که در صورت نبود شرایط برای دریافت پیامک یا اپلیکیشن افراد می‌توانند با مراجعه به بانک افتتاح حساب خود درخواست دریافت این دستگاه را ثبت کنند.



در همین راستا مهران محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی اظهار کرد: فعال کردن رمز دوم یکبار مصرف می‌تواند امنیت تراکنش‌های اینترنتی را افزایش دهد به طوریکه فقط ۶۰ ثانیه اعتبار دارد و امنیت تراکنش‌ها را بالا می برد.

وی افزود: رمز دوم یکبار مصرف یا رمز پویا را قسمت عمده شبکه بانکی پیاده سازی کرده اند و از ابتدای دی امسال برای کاربران شبکه بانکی و تراکنش‌های بدون کارت اجباری خواهد بود و رمز دوم ایستا غیر فعال خواهد شد.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در خصوص روش‌های مختلف ارائه رمز دوم یکبار مصرف به مشتریان گفت: دارندگان تلفن‌های همراه هوشمند می‌توانند از اپلیکیشن‌های بانکی طراحی شده استفاده کنند و برای شهروندانی که تلفن همراه غیر هوشمند دارند، سامانه‌ای مبتنی بر پیامک برنامه ریزی شده که برای فعال سازی یا نحوه استفاده از آن در وب سایت بانک‌ها اطلاع رسانی شده است.

هم اکنون بانک ها، اطلاع رسانی در خصوص مزایای استفاده از رمز‌های پویا را آغاز کرده اند و در حال حاضر رمز ایستا و رمز پویا توامان فعال هستند، اما مشتریان به دلیل راحتی ترجیح می‌دهد از رمز ایستا استفاده کنند.

با اجباری شدن استفاده از رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه به نظر می‌رسد رمز دوم ایستا غیر قابل استفاده شود از این رو بهتر است افراد برای فعال سازی رمز پویای خود در اسرع وقت به بانک مراجعه کنند، البته ذکر این نکته الزامی است که مشتریان بابت فعال کردن رمز دوم پویای خود مبلغی پرداخت نخواهند کرد.

 

منبع: میزان
ارسال نظر