تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸
هشدار به مصرف کنندگان قلیان؛

افزایش تولید تنباکوی معسل تقلبی

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی ضمن ارائه توضیحاتی درباره یک واحد تولید تنباکو که از فضولات حیوانی استفاده کرده بود، هشدار داد که تولید تنباکوی معسل تقلبی افزایش یافته است.

اقتصاد24- هفته گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد در یک واحد زیرزمینی تنباکو با استفاده از فضولات حیوانی تولید شده است. در این باره دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اعلام کرد که استفاده از فضولات حیوانی در تهیه تنباکو می‌تواند انواع آلودگی‌های قارچی، میکروبی و انگلی را وارد بدن انسان کند.

همچنین با توجه به اینکه وجود فضولات حیوانی باعث ایجاد بوی بد در تنباکو می‌شود، متخلفان اقدام به اضافه کردن اسانس و طعم به تنباکو می‌کنند که مصرف آن‌ها می‌تواند منجر به نوعی ذات‌الریه شده و حتی فرد مصرف‌کننده را به سوی نارسایی تنفسی، بستری شدن در آی‌سی‌یو و حتی مرگ سوق دهد.

در این رابطه محمدرضا تاجدار - رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی - به ایسنا، اظهار کرد: این واحد تولیدی که از فضولات حیوانی برای تولید تنباکو معسل استفاده کرده، در استان دزفول فعال بوده که با همکاری پلیس اماکن و اطلاعات این استان شناسایی و تعطیل شده است.

وی با بیان اینکه اطلاعات زیادی از واحدهای زیرزمینی تولید محصولات دخانی در دسترس نیست و نظارتی بر کار آن‌ها صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: تصاویر محدودی که از این کارگاه زیرزمینی در فضای مجازی منتشر شده، نشان می‌دهد که در این واحدها توتون قلابی در قالب برندها و بسته‌بندی‌های رسمی تولید می‌شد و در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه تنباکوهای قانونی برچسب‌ها و علائم مشخصی دارند که در مواردی این علائم هم جعل می‌شود و تشخیص آن‌ها سخت می‌شود،‌ تصریح کرد: تاکنون سه یا چهار واحد تولید تنباکوی جعلی در کشور کشف شده، اما با توجه به شرایط حاکم بر تولید این محصولات، به نظر می‌رسد تعداد واحدهای جعلی بیشتر باشد و اگر تمرکز جدی در حوزه مبارزه با دخانیات شکل بگیرد، تعداد زیادی از این تولیدکنندگان جعلی شناسایی خواهند شد.

مصرف سالانه ۱۰ هزار تن تنباکو در کشور

وی ریشه شکل‌گیری واحدهای زیرزمینی تولید توتون را عدم توجه به مصرف سالانه ۱۰ هزار تن تنباکو در کشور دانست و گفت: ایجاد محدودیت در تولید و واردات قانونی توتون و تنباکو معسل منجر به تشکیل واحدهای زیرزمینی می‌شود که محصولات قلابی را در قالب برندهای مختلف و با کیفیت نازل، تولید می‌کنند.

این در حالی است که به گفته وی، در سال ۱۳۹۷ مجموع تولید تنباکوی سنتی و معسل ۲۴۰۰ تن و واردات تنباکوی معسل ۳۹۰۰ تن بوده است. همچنین در هفت ماهه سال جاری ۱۵۰۰ تن تنباکوی معسل و سنتی تولید و ۵۱۸ تن تنباکو معسل به کشور وارد شده که این آمار حاکی از کاهش واردات نسبت به سال گذشته است.

تاجدار با اشاره به اعمال محدودیت در زمینه تولید و واردات قانونی تنباکو معسل که در پی درخواست وزارت بهداشت حدود سه سال پیش ایجاد شد، اظهار کرد: قبل از اعمال محدودیت برای تولید و واردات قانونی تنباکو معسل، تولیدکنندگان توتون در شهرهای شمالی عموما در فروش محصولات خود مشکل داشتند، اما از وقتی محدودیت‌هایی در این زمینه ایجاد شده، محصولات کشاورزان در فصل برداشت سریع به فروش می‌رسد که این مسئله نشان‌دهنده افزایش تولیدکنندگان جعلی تنباکوی معسل است.

وی افزود: برای مبارزه با مصرف دخانیات باید برنامه هدفمند برای پرداختن به ریشه‌های مصرف دخانیات داشته باشیم، ‌اما در حال حاضر با برخی روش‌ها به جای مصرف، با صنعت دخانیات مقابله می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر