تاریخ انتشار: ۱۵:۳۷ - ۲۲ آبان ۱۳۹۸

سرمایه‌ گذاران عمده درباره آینده بازار چه می‌گویند؟

براساس اعلام موسسه بین‌المللی مدیریت ثروت UBS، اطلاعات نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران و افراد تاثیرگذار بازار در سرتاسر جهان خود را برای بحران احتمالی در سال ۲۰۲۰ آماده کرده‌اند. بخش عمده‌ سرمایه‌گذاران عمده انتظار دارند که بازار قبل از پایان سال بعد – سال ۲۰۲۰- دچار یک کاهش چشمگیر شود و بر همین اساس ۲۵ درصد میانگین دارایی‌های خود را هم‌اکنون به صورت پول نقد نگهداری می‌کنند و روش محافظه‌کارانه‌ای را در برابر ضررهای هنگفت احتمالی پیش گرفته‌اند. این آمار بر اساس اطلاعات ۳۴۰۰ نفر از سرمایه‌گذاران عمده در دنیا به دست آمده است. در حالی‌که جنگ ادامه‌دار تعرفه‌ای مهم‌ترین نگرانی این سرمایه‌گذاران است، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده نیز یکی دیگر از تهدیدات مهم برای پورتفولیوی این سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود.

اقتصاد24- پائولا پولیتو کارشناس استراتژی موسسه بین‌المللی ثروت UBS در این باره می‌گوید: تغییرات سریع فضای ژئوپلیتیکی دنیا، بزرگ‌ترین نگرانی سرمایه‌گذاران در سراسر جهان است. او در ادامه درباره تغییر شرایط معامله‌گران جدید اضافه کرد: سرمایه‌گذاران جدید تاثیرات به هم پیوسته و بازخورد تغییرات در سطح جهان را بر پرتفولیوی خود بیش از گذشته احساس می‌کنند. این در حالی است که کسب‌وکارهای سنتی کمتر شاهد تاثیر این تغییرات بر سرمایه خود بودند و این موضوع یک تغییر قابل توجه نسبت به گذشته است. نزدیک به ۸۰ درصد از شرکت‌کنندگان در این تحقیق اذعان کرده‌اند احتمال دارد، نوسانات در آینده افزایش پیدا کند. ۵۵ درصد از پاسخ‌دهندگان که از سرمایه‌گذاران هستند نیز گفته‌اند که انتظار دارند قبل از پایان سال ۲۰۲۰، بازار شاهد سیلی از فروش سهام باشد. این اطلاعات بر اساس گزارشی است که بین ماه‌های آگوست و اکتبر تهیه شده و شامل سرمایه‌گذارانی است که حداقل صاحب دارایی‌های قابل سرمایه‌گذاری به مقدار یک میلیون دلار هستند. ۶۰ درصد از این سرمایه‌گذاران عمده در نظر دارند که سطح پول نقد خود را افزایش دهند و سهم دارایی‌های خود را در بازار سهام کمتر کنند. این امر به خودی خود می‌تواند به پیش‌بینی این افراد مبنی بر سقوط بازار کمک کند و از طرف دیگر ۶۲ درصد از این سرمایه‌گذاران قصد دارند سرمایه‌گذاری خود را در بازارهای مختلف دارایی، پخش کنند و به عبارتی پرتفولیوی خود را متنوع‌تر کنند. در گزارشی مشابه که در ماه می منتشر شد درصد افرادی که سرمایه خود را به صورت پول نقد نگهداری می‌کنند حدود ۳۲ درصد بود.

تفاوت عقیده در افق بلندمدت


با این وجود به نظر می‌آید احتیاط سرمایه‌گذاران عمده بیشتر متوجه دوره کوتاه‌مدت است و نظر این سرمایه‌گذاران برای بازه بلندمدت متفاوت است. حدود ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان در این تحقیق درباره بازگشت سرمایه طی ۱۰ سال آینده خوشبین هستند. بیشترین مقدار خوشبینی به بازده سرمایه در آینده بلند مدت به آمریکای لاتین برمی‌گردد که ۸۳ درصد از سرمایه‌گذاران این منطقه جغرافیایی اعتقاد به عایدی قابل توجه سرمایه در بازه ۱۰ ساله دارند. همچنین ۶۹ درصد از سرمایه‌گذاران ایالات متحده، ۷۲ درصد از سرمایه‌گذاران منطقه اروپا، آفریقا و خاورمیانه و ۶۵ درصد از سرمایه‌گذاران آسیایی نیز به آینده بلند مدت بازار خوشبین هستند. مایکل کروک، مدیر تیم استراتژی سرمایه‌گذاری در موسسه UBS در این باره گفت: به نظر می‌آید چالش اصلی این است که سرمایه‌گذاران در واکنش به نااطمینانی‌های کوتاه مدت، افق سرمایه‌گذاری‌های خود را کوتاه می‌کنند و به سمت دارایی‌هایی مانند پول نقد که در مواقع بحرانی امن‌تر هستند حرکت می‌کنند. این تفکر در این سیستم به صورت یک عامل درونزا عمل خواهد کرد. به این ترتیب که با توجه به بدبینی سرمایه‌گذاران نسبت به کوتاه مدت آنها اقدام به فروش دارایی‌ها و سهام خود می‌کنند و سرمایه خود را به صورت پول نقد نگهداری خواهند کرد. این اقدام سبب خواهد شد که پیش‌بینی همین سرمایه‌گذاران مبتنی بر رکود بازارها رخ دهد. پدیده‌ای که با عنوان پیش‌بینی خودمحقق‌شونده (self-fulfilling prophecy) شناخته می‌شود.

 

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر