تاریخ انتشار: ۰۶:۵۰ - ۳۰ آبان ۱۳۹۸
محسن نریمان در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد:

منطقه آزاد ارس، دروازه ارتباطی ایران با کشورهای CIS

مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: ارمنستان هم‌جوار با ارس هست و ما می‌توانیم از طریق این کشور دروازه ورود به اوراسیا را ایجاد کرده و تعامل اقتصادی ویژه‌ای با کشورهای این منطقه که بازار قابل‌توجهی دارند و امکان‌های بسیار خوبی برای مراودات اقتصادی میان ایران و این کشورها دارند، برقرار کنیم.

اقتصاد24- موقعیت جغرافیایی خاص ایران در خاورمیانه و همسایگی آن با جمهوری‌های آسیای مرکزی سبب شده این سرزمین به چهارراه مبادلات تجاری تبدیل شود. در این میان منطقه آزاد ارس از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و از این منطقه به‌عنوان یکی از ۶ دروازه حیاتی ایران در راستای پیوند اقتصاد داخلی با اقتصاد منطقه‌ای و حتی جهانی نام برده می‌شود.

این امکان به سبب موقعیت جغرافیایی ارس در شمال شرق پهنه وسیع ایران، منطقه آزاد ارس را به دروازه ارتباطی ایران با کشورهای CIS تبدیل کرده و منطقه آزاد ارس در حال حاضر به‌عنوان مهم‌ترین پل ارتباطی این دو جغرافیا به شمار می‌رود.

در پی امضای موافقت‌نامه تجاری میان ایران با اتحادیه اوراسیا که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسد و از ۴ آبان ماه اجرایی شده است ایران رسماً به بازاری متشکل از ۵ کشور عضو این اتحادیه که ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد، راه یافت. ازاین‌رو امکان ارتباطی قابل‌توجه منطقه آزاد ارس با این منطقه چند مدتی است که بیش‌ازپیش خودنمایی می‌کند و حالا چشم‌ها به منطقه آزاد ارس برای استفاده از این ظرفیت مهم خیره شده است.

منطقه آزاد ارس، دروازه ارتباطی ایران با کشورهای CIS


در رابطه با ظرفیت‌های منطقه آزاد ارس برای رونق بخشی به تعاملات اقتصادی میان ایران با کشورهای منطقه CIS و عضو اتحادیه اوراسیا، محسن نریمان مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس به خبرنگار اقتصاد 24 گفت: تعامل با کشورهای عضو اتحادیه منطقه‌ای اوراسیا به‌خصوص پس از اجرایی شدن توافقنامه اقتصادی اخیر میان ایران و کشورهای عضو این اتحادیه امتیازات بسیار بزرگ و مهمی می‌تواند برای منطقه آزاد ارس ایجاد کند. منطقه آزاد ارس به این جهت که تنها نقطه مرز زمینی با ارمنستان است که یکی از ارکان کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا محسوب می‌شود، جایگاه ویژه‌ای برای اجرایی کردن توافقنامه اقتصادی با کشورهای CIS است.

وی افزود: ارمنستان هم‌جوار با ارس هست و ما می‌توانیم از طریق این کشور دروازه ارتباطی ایران با کشورهای CIS را ایجاد کرده و تعامل اقتصادی ویژه‌ای با کشورهای این منطقه که بازار قابل‌توجهی دارند و امکان‌های بسیار خوبی برای مراودات اقتصادی میان ایران و این کشورها دارند، برقرار کنیم.

نریمان همچنین در رابطه با برنامه‌های منطقه آزاد ارس برای استفاده از امکان ارتباطی این منطقه با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا پیرو توافق‌های اقتصادی اخیر کشورمان و این اتحادیه، نیز گفت: در رابطه با ایجاد و یا تقویت و تحکیم مناسبات اقتصادی با این کشورها در منطقه آزاد ارس تدارک‌های ویژه‌ای دیده‌شده و برنامه‌ریزی‌های مختلفی صورت گرفته تا به‌صورت عملیاتی این مناسبات به‌زودی شکل مناسب و مورد انتظار را به خود بگیرد.

مدیرعامل منطقه آزاد ارس خاطرنشان کرد: در رابطه با برنامه‌های منطقه آزاد ارس برای رسیدن به این مهم می‌توانم به برنامه‌ریزی برنامه‌های منظمی چون همایش‌های موضوعی و همایش‌های سرمایه‌گذاری، جلسات دو و یا چندجانبه میان فعالان اقتصادی ایرانی با این کشورها و بالعکس و همچنین سفرهای موضوعی متقابل میان هیئت‌های اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به ایران و بالعکس اشاره‌ کنم.

وی در ادامه افزود: در همین روزها و در راستای برنامه‌هایی که برای تحکیم مناسبات با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا طرح‌ریزی کرده‌ایم، در منطقه آزاد ارس میزبان چندین هیئت اقتصادی و سرمایه‌گذارانی از کشورهایی چون ارمنستان و برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا هستیم که بناشده بر اساس نتایج به‌دست‌آمده در این سفر و پس از بازگشت آن‌ها به کشورهایشان سفر متقابلی نیز از سوی فعالین اقتصادی حاضر در منطقه ارس به این کشورها صورت پذیرد.

نریمان در پایان به اهمیت کمک به گفتگوهای جدی میان هیئت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاران ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اشاره کرد و گفت: سفرهایی که طرح‌ریزی‌شده و یا در آینده طرح‌ریزی می‌شود، به جهت شناسایی پتانسیل‌های دو طرف و یافتن امکان‌های موجود لازم است. این سفرها در نهایت منجر به تعاملات اقتصادی مناسبی خواهد شد و از پس این تعاملات جدی که با کمک منطقه آزاد ارس شکل‌گرفته و می‌گیرد انشاالله به‌زودی شاهد مناسبات اقتصادی قابل‌توجه میان ایران و این پنج کشور باشیم.
ارسال نظر