تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۰۱ آذر ۱۳۹۸

معلمان مناطق عشایری از سهمیه بنزین ویژه بهره‌مند می‌شوند

مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: معلمان مناطق دورافتاده، محروم و عشایری کشور پس از ارزیابی از سهمیه بنزین ویژه بهره‌مند می‌شوند تا در رفت و آمد با مشکل مواجه نشوند.

اقتصاد24- محمدرضا سیفی در این براه گفت: محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور قول داده است که سهمیه‌ای برای معلمان فعال در مناطق عشایری و دورافتاده مشخص کند و قرار است سهمیه بنزین آنها تامین شود.
وی ادامه داد: برخی از معلمان عشایری مسافت طولانی را در مناطق محروم و مرزی طی می کنند و ماهانه بیش از ۱۲۰ لیتر مصرف بنزین دارند چون مسیرها طولانی است، اکنون که قیمت سوخت افزایش یافته است باید حتما سهمیه ای برای این افراد در نظر گرفته شود که رییس سازمان برنامه و بودجه در این زمینه قول مساعد داده است که سهمیه به این معلمان عشایری داده شود که انتظار می رود سهمیه بنزین برای معلمان محروم عشایری اتفاق بیفتد.
وی درباره آمار دقیق تعداد معلمان شاغل در مناطق مرزی، روستایی و عشایری نیز اظهار داشت: آمار دقیقی از معلمان مناطق عشایری وجود ندارد اما امید است با تعیین سهمیه برای این معلمان مشکل تردد آنها هم حل شود.
بر اساس برخی آمارها ‌اکنون بیش از ۱۷ هزار نفر نیروی آموزشی‌ شامل مدیران و معلمان در مناطق عشایری سراسر کشور فعال هستند.

 

۱۸۲ هزار دانش آموز عشایری داریم


وی  ارائه برخی از اطلاعات و آمار درباره دانش‌آموزان عشایری نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۱۸۲ هزار دانش آموز عشایری در کشور در حال تحصیل هستند که در ۲۳ استان کشور پراکنده هستند اما در زمان حاضر  با توجه به سیاست‌های انجام شده تعداد استان‌هایی که عشایری هستند به ۲۷ استان افزایش پیدا خواهد کرد چون تعدادی از دانش آموزان هرساله ییلاق و قشلاق می‌کردند که آنجا آموزش و پرورش عشایری نداشتند و درصدد هستیم نسبت به افزایش تعداد استان‌ها اقدام کنیم.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: به همین منظور به استان‌های مختلف سفر کرده و دانش آموزان عشایری را شناسایی کرده ایم تا استان هایی که آموزش و پرورش عشایری ندارند، به زودی از این مهم بهره مند شوند.
سیفی با بیان اینکه ۱۸۲ هزار نفر دانش آموز عشایری در ۱۱ نقطه مرزی کشور حضور دارند، افزود: اکثر این دانش آموزان مستعد عشایری دو زبانه با فرهنگ، آداب و رسوم مختلف خودشان هستند که در این زمینه اتفاقی که می‌افتد این است که رنگین کمانی از آداب، رسوم، قومیت و زبان در میان این دانش‌آموزان وجود دارد که می توانند آموزش و پرورش ایران را معرفی کنند

 

وجود سه هزار راهبر آموزشی در مناطق عشایری


وی معتقد است باید به کیفیت آموزش دانش آموزان عشایری توجه کرد و یکی از این راه ها استفاده از راهبرهای آموزشی است که اکنون سه هزار نفر در این زمینه فعالیت دارند، اینها معلمانی هستند که براساس علاقه وظیفه راهبر آموزشی را انجام می دهند و در مناطق صعب العبور، دور افتاده و محروم بازدیدهایی از این مناطق دارند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش کیفیت بخشی به نحوه آموزش، نظارت، نیازسنجی براساس اولویت های آموزشی معلمان، فعالیت به عنوان رابط بین معلمان روستایی، عشایری و ادارات آموزش و پرورش عشایری را از اهداف اصلی تشکیل این گروه به عنوان راهبر آموزشی عنوان کرد.
سیفی ادامه داد: پارسال این سه هزار نفر پست مصوب گرفتند البته با توجه به اینکه دولت فعالیت کوچک سازی را دارد اما به دلیل تاثیرگذاری مثبت این افراد در روند آموزش باعث شد دولت برای پست مصوبی برای راهبران آموزشی در نظر بگیرد.
به گفته وی، یک هزار نفر از این راهبران آموزشی در مناطق عشایری هستند و از آنجا که راهبران برای شناسایی دانش‌آموزان با نیاز ویژه تاثیر زیادی دارند، وجودشان به عنوان مشاور و تشویق کننده معلمان عشایری بسیار دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه تعامل بالا و افزایش ارتباط بین معلمان و اداره آموزش و پرورش از دیگر وظایف این راهبران آموزشی است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، مشکلات آموزشی، پرورشی و ایمنی را به موقع به اداره متبوع خودشان اطلاع می دهند و از طرف دیگر یک نوع هماهنگی و جلب مشارکت مسوولان محلی را انجام می دهند.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: اغلب راهبران آموزشی هم با استفاده از موتورسیکلت و وسیله نقلیه شخصی رفت و آمد می‌کنند و با توجه به اینکه طرح ساماندهی سوخت در کشور اجرا می‌شود این افراد نیز مشکلاتی دارند که به همین منظور از طرف وزارت آموزش و پرورش برای ایاب و ذهاب آنها چاره اندیشی می‌شود.

 

۴۷ درصد دانش آموزان مناطق عشایری دختر هستند


وی در عین حال تعداد مدارس عشایری کل کشور را ۶ هزار و ۸۰ مدرسه عنوان کرد و گفت: ۵ هزار و ۱۹۳ مدرسه در دوره ابتدایی است که در مجموع همه دانش آموزان در ۱۲ هزار و ۲۹۷ کلاس درس تحصیل می‌کنند.
به گفته وی، دانش آموزان دختر نیز با ۴۷ درصد کل دانش آموزان، آمار ۸۶ هزار و ۳۹ نفری در میان دانش آموزان مناطق محروم و عشایری را دارند.
محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه ‌و بودجه کشور درباره اختصاص سهمیه ویژه بنزین به معلمانی که محل خدمت آنها در روستاها یا مناطق عشایری است چند روز قبل اعلام کرد: به وزیر آموزش ‌و پرورش ماموریت داده ‌ایم تا در هر موردی که آموزش ‌و پرورش نیاز به اختصاص سهمیه بنزین دارد، درخواست را اعلام کنند. پس از اعلام درخواست و ارزیابی آن می ‌توانیم برای تامین سهمیه بنزین اقدام کنیم.

منبع: ایرنا
ارسال نظر