اقتصاد24- چهارشنبه شب، رسانه های عراقی را از آتش گرفتن کنسولگری تهران در نجف منتشر کردند. ساعتی قبل از آن هم گزارش هایی در مورد شلوغی ها در این شهر و تجمع برخی از افراد در نزدیکی کنسولگری منتشر شد. اندکی بعد خبرها نشان از آن داشت که اوضاع در برابر این ساختمان آرام شده اما بود. دیروز هم مشخص شد که پای یکی از افراد نزدیک به العبادی در میان است.
عذرخواهی همتای عراقی
دیروز«محمد البلداوی» نماینده ائتلاف «الفتح» هم عراق از نقش ایالات متحده آمریکا، امارات و شمار دیگری از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای منحرف کردن مسیر اعتراضات عراق برداشت. در میان عراقی ها هم برخی در حساب های توئیتری شان از نقش کشورهای دیگر در تحریک این افراد سخن می گفتند.
بر اساس گزارش ها«احمد شربه» و دار و دسته اش که از اتباع یکی از شخصیت های سیاسی معروف عراقی هستند در آتش زدن کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف در شامگاه گذشته (چهارشنبه) احمد شربه از دار و دسته «عدنان الزرفی» استاندار اسبق نجف اشرف است که در حال حاضر الزرفی نماینده مجلس عراق و عضو فراکسیون «النصر» به رهبری حیدر العبادی نخست وزیر سابق عراق است.
عصر پنجشنبه وزیر امور خارجه عراق در تماس تلفنی با محمد جواد ظریف ضمن عذرخواهی از اقدام خرابکارانه در تعرض به سرکنسولگری ایران، بر تعهد دولت متبوع خود برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک و دیپلمات های ایرانی کرد.
التهاب در شهرهای عراق ادامه دارد
با اتفاقات چهارشنبه شب اوضاع در عراق به شدت وخیم شد. به گفته عراقی ها تعداد کسانی که در روز دوروز گذشته در عراق کشته شده اند، بالاست. ساعتی پس از اتفاقات کنسولگری « لوی الیاسری» استاندار نجف در گزارشی از حادثه حمله مهاجمان به سرکنسولگری ایران در این شهر ، از زخمی شدن ۴۷ نیروی پلیس و امنیتی در جریان حوادث خبر داد.
معترضان در عراق که از اوایل اکتبر گذشته با مطالبات معیشتی و اقتصادی به خیابان ها آمدند، ابتدا خواستار مبارزه با فساد و بهبود اوضاع معیشتی بودند، اما این حرکت های مردمی رفته رفته به خشونت کشیده شد.
مراکز و ادارات دولتی در برخی استانهای عراق به دنبال تظاهرات و ناآرامی ها روز پنجشنبه شد. دفتر استانداری «ذی قار» در پی حوادث اخیر این استان و بسته شدن راهها و پلها، از روز پنجشنبه به مدت سه روز تعطیل رسمی اعلام کرد. به دنبال شدت یافتن اعتراض ها در شهر ناصریه مرکز استان ذی قار عراق، پلیس عراق روز پنجشنبه مقررات منع آمد و رفت در این شهر اعلام کرد و طبق منابع عراقی، ۱۰ تن کشته و بیش از ۱۰۰ دیگر زخمی شدند. اما بعد از این که این خبرها اعلام شد، اوضاع در عراق بیشتر بهم ریخت. حالا مشخص شده که در روز پنجشنبه در درگیریها میان تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی عراق در شهرهای ناصریه، نجف و بغداد در روز گذشته بیش از ۴۵ تن کشته شده و صدها تن دیگر شدند. تعداد کشته شده ها فقط در شهر نجف نفر بوده است و 500 نفر دیگر هم زخمی شده اند. حالا شورای عالی قضایی عراق از تشکیل هیاتی برای تحقیق در باره کشته شدن تظاهرکنندگان در استان ذی داد. شبکه خبری سومریه نیوز،سخنگوی شورای عالی قضایی اعلام کرد که این هیات شامل تعدادی از معاونان رئیس دادگاه استیناف ذی قار است.
بعد هم عادل الدخیلی، استاندار ذی قار پس از کشته شدن ۳۲ تن در این استان، از منصب خود استعفا داد. او همچنین حمایت خود را از اعتراضات و ناآرامیها اعلام کرد.
مشکل نهادهای امنیتی با صدر چیست؟
دیروز عصر فرماندهان نهادهای امنیتی عراق درعراق از اوخواستند هر چه سریعتر صف نیروها و طرفدارانش را از آشوبگران جدا کند. به نظر می رسد که آنها می خواهند به سرعت بتوانند میان اعتراض کنندگان و اشوب گران تفکیک قائل شوند. مقتدی صدر هم ساعاتی بعد با صدور ، ضمن تکرار درخواست کنارهگیری دولت، به معترضان هم توصیه کرد از خشونت پرهیز کنند. او در بیانیه خود که در توییتر منتشر کرد، از اینکه برخی او را متهم به «سوار شدن به موج اعتراضها» و «پناه بردن به عباها» متهم کردهاند، انتقاد کرد و گفت که او از ابتدا تلاش کرده است خود را از «فتنه کوری» که بین «دولت سر تا پا فاسد» و معترضان رخ میدهد، دور کند؛ معترضانی که بنا به گفته صدر بعد از ناامیدی از این دولت، ملزم به تظاهرات مسالمتآمیز نشدند.
منبع: