اقتصاد24 - محمد کریمی امروز یکشنبه ۱۰ آذرماه ۱۳۹۸ در حاشیه نشست تخصصی مدیران عامل شرکت های بیمه با رئیس سازمان امور مالیاتی در جمع خبرنگاران گفت: افزایش ضریب نفوذ بیمه از جمله تکالیف مجلس شورای اسلامی برای صنعت بیمه است. که این مهم با گسترش بیمه های عمر امکان پذیر است. اما متأسفانه در پیش نویس لایحه مالیات های مستقیم، پیشنهاد شده تا از بیمه های عمر، مالیات دریافت شود.
دبیر سندیکای بیمه گران افزود: چنانچه در بیمه های عمر و زندگی موفق عمل نکنیم، افزایش نفوذ ضریب بیمه محقق نخواهد شد. همانطور که در دنیا نیز بیش از ۵۰ درصد ضریب نفوذ بیمه مربوط به بیمه های عمر و زندگی است.
وی تصریح کرد: معافیت بیمه عمر و زندگی از مالیات سالهای سال است که اجرایی شده و هم اکنون نیز اجرایی می شود اما لایحه ای در مجلس هم اکنون در دست بررسی است که از این بیمه ها، مالیات دریافت شود اما ما در صنعت بیمه از نمایندگان درخواست می کنیم که این موضوع را مصوب نکنند.
کریمی با بیان اینکه چنانچه بیمه های عمر و زندگی مشمول دریافت مالیات شود، ضریب نفوذ بیمه به طور قطع افزایش نخواهد یافت، اظهار داشت: تکلیفی که نمایندگان مجلس برعهده صنعت بیمه قرار داده اند نیز عملیاتی نخواهد شد.
این مقام مسئول در صنعت بیمه گفت: اگر گوشواره هایی همچون مالیات به صنعت بیمه آویزان شود، این صنعت قادر نخواهد بود وظیفه اصلی خود را انجام دهد چرا که در شرایط کنونی به دلیل افزایش هزینه ها مردم به دنبال خرید بیمه های عمر و زندگی نخواهند آمد و ضریب نفوذ بیمه تحقق نمی یابد که هیچ کاهش هم می یابد که به ضرر همه مردم است. از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که در این موضوع تجدیدنظر نمایند.
وی افزود: سهم اخذ مالیات از بیمه عمر و زندگی به طور قطع در مجموع درآمدهای مالیاتی بالا نخواهد بود پس باید ملاحظات لازم را در نظر گرفت.
کریمی در خصوص اخذ مالیات از بیمه شخص ثالث نیز گفت: نرخ بیمه شخص ثالث از سوی شورای عالی بیمه تعیین می شود و این نوع بیمه هم از مالیات معاف است و بنابراین به دلیل اینکه ضریب خسارت ها بالاست، شرکت های بیمه از محل بیمه های ثالث زیان ده هستند که تقاضا داریم مجلس نیز اخذ مالیات از آن را مصوب نکند.
منبع: مهر