اقتصاد 24- حسین مدرس خیابانی، روزگذشته در حاشیه برگزاری همایش تجارت با اوراسیا در جمع خبرنگاران بیان کرد: سطح مبادلات ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا 30 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
وی با اشاره به امضای توافقنامه تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا گفت: توافقنامه تجارت با اتحادیه اوراسیا نشان دهنده آن است که برخلاف مسیری که تحریم های بین المللی برای ما در نظر گرفته اند، ایران از این فرصتها استفاده میکند و هر جا که فرصت پیوستن به اتحادیه منطقه ای و ارتقاء همکاریهای مشترک تجاری، فرهنگی، اجتماعی با کشورهای منطقه و خارج از منطقه باشد، به آن می پیوندد .
مدرس خیابانی ادامه داد: عقد تفاهم نامه تجاری با کشورهای عضو اتحادیه فرصت خوبی برای ایران است، چرا که اتحادیه اوراسیا و کشورهای منطقه با ظرفیت هایی که به لحاظ تولید انرژی، نفت و گاز دارند، در حال تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ اقتصادی در جهان هستند و ایران با پیوستن به اتحادیه اوراسیا طبیعتاً با جهت گیری ارتقا صادرات به فکر افزایش مبادلات تجاری با این اتحادیه اوراسیا است.
وی ادامه داد: مجموعه مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اوراسیا از سال 94 آغاز شده است و از 5 آبانماه سال 98 موارد اجرایی این توافقنامه آغاز شده و برگزاری همایش تجارت با اوراسیا با حضور رییس تجارت اوراسیا نشان دهنده آن است که زمینه های پیشبرد این تفاهم نامه با سرعت در حال انجام است و اراده دوطرف بر این است که از محل این تفاهم نامه بتوانند سطح تبادلات تجاری را بالا ببرند چرا که تجارت اتحادیه ارواسیا با دنیا در حدود 900میلیارد دلار است و سهم ایران شاید 3 درصد از این مجموع باشد.
مدرس خیابانی ادامه داد : با توجه به پتانسیل هایی که ایران دارد، سطح مبادلات خود با اوراسیا را۳۰ میلیارد دلار تخمین زده است و در حال حاضر عمده تجارت ایران و کشورهای عضو اوراسیا متمرکز به روسیه است و ایران باید جهتگیری متوازنی با دیگر کشورهای اوراسیا در نظر بگیرد.
خیابانی به کالاهای مبادله شده با کشورهای اوراسیا اشاره کرد و گفت: این کالاها بسیار محدود است و منتج به کالاهای کشاورزی و غذایی است.
این تفاهم نامه علاوه بر نتایج موثری که بر حضور ایران در بانکهای تجاری منطقهای و بلوک های تجاری بینالمللی خواهد داشت مشخصاً در حوزه تجارت و صادرات اقدام موثری می تواندداشته باشد
وی درباره تاثیر تحریم ها در مبادلات تجاری با کشورهای عضو اوراسیا گفت: هیچ اراده بیرونی بر اجرای تفاهمنامه اثر نخواهد داشت و مسلماً همه ارگان نیز آماده هستند که تبادلات اقتصادی تجاری و موضوعات مشترک را افزایش دهند
تاخیر در ارائه سهیمه های ویژه در طرح اصلاح قیمت بنزین
مدرس خیابانی گفت: تمامی تصمیمات برای ارائه تخصیص سهمیه ویژه بنزین در کمیته سه نفره اتخاذ می شود و ستاد تنظیم بازار به منظور حفظ آرامش بازار در مکاتبه با معاون اول رئیس جمهور خواستار حضور نماینده ستاد تنظیم بازار در این کمیسیون سه نفره است.
وی ادامه داد: پس اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین، بنزین مصرفی کشور به حوزه تولید و مولد هدایت شد و در اداره سهمیه ها سعی کرده ایم قشرهایی را در نظر بگیریم که به نوعی با جابه جایی کالا سهمی در سفره مردم دارند.
وی درباره تاخیر در ارائه سهمیه های بنزین بیان کرد: اگر ارائه و تخصیص سهمیه های ویژه بنزین سرعت بیشتری می گرفت، اثرات افزایش قیمت بنزین در حوزه هایی که مخاطب این گروه ها هستند به کمترین میزان می رسد.