تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸

لغو روادید ایران برای روسیه ، به‌زودی

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی از پیگری ایران برای لغو روادید با روسیه، احداث سرویس‌های بهداشتی که با ارز خارجی کار می‌کنند و تعیین وضعیت «پرونده سرویس‌های بهداشتی مشایی» خبر داد.

اقتصاد24- «خشایار نیکزاد» که ۱۸۱ روز است مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهانگردی شده در نشستی که روز دوشنبه ۱۱ آذرماه در وزات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، با مرور تاریخچه شکل گیری این شرکت، پیگیری لغو روداید ایران و روسیه را یکی از اقدامات آن برشمرد و درباره آن توضیح داد: توافقی شده و دستورالعملی وجود دارد که مطابق آن برای تورهای ورودی بالای ۵ نفر از اتباع روسیه روادید ایران لغو شود. از این طریق درآمدی حاصل می‌شود که شرکت مادر تخصصی موظف است آن را برای تبلیغ ایران در کشور روسیه خرج کند.

وی گفت: تا چند ماه آینده این توافق به نتیجه خواهد رسید.


مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهانگردی همچنین با بیان این که مسؤولیت برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران امسال به این شرکت محول شده است، گفت: یک مجری خصوصی از طریق فراخوان عمومی انتخاب شده که به سازمان توسعه تجارت نیز معرفی شده است. این نمایشگاه از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود که به آن ۴۵ هزار متر زمین اختصاص داده شده است اما پیگیری می‌کنیم تا وسعت آن را به ۶۰ هزار متر برسانیم و یک روز را هم مدت زمان برگزاری آن اضافه کنیم.

۴۰۰ سرویس بهداشتی آماده است


نیکزاد گزارشی را درباره وضعیت سرویس‌های بهداشتی نیز داد و اظهار کرد: اسفند سال ۸۶ دولت تصویب کرد یک هزار سرویس بهداشتی را سازمان میراث فرهنگی به سرانجام برساند که بالغ بر ۵۵۰ سرویس مکان‌یابی و عملیات احداث آن‌ها آغاز شد، از بین آن‌ها بالغ بر ۴۰۰ سرویس آماده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه اعتبارات در سال های گذشته برای تکمیل این پروژه کم بود؛ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در این سال‌ها به پروژه ساخت یک سرویس‌های بهداشتی اختصاص داده شد. امسال ۱۹۰ میلیارد ریال به این موضوع اختصاص داده‌اند که البته کمتر از ملبغ مورد مطالبه بوده است.

نیکزاد گفت: نظرم بر این است با این اعتبار سرویس‌های بالای ۷۰ درصد را کامل کنیم اما چون این سرویس‌های بهداشتی شامل مرور زمان شده‌اند ادامه پروژه آن غیر اقتصادی بوده و بهتر است خاتمه پروژه برای آن‌ها بزنیم. برخی از این سرویس‌ها هم مشکل قرارداد دارند. بنابراین یک مشاور استخدام شده تا وضعیت موجود را بررسی و گزارش جامعی را تهیه کند که براساس آن وضعیت پیمانکاران قبلی را نیز مشخص کنیم.

احداث توالت‌هایی که با یورو و دلار کار می‌کنند


وی همچنین گفت: احداث سرویس‌های بهداشتی با تکنولوژی روز با مشارکت سرمایه‌گذار خصوصی در پایگاه‌های تاریخی و میراث فرهنگی پیشنهاد شده است که این سرویس‌ها با پول خارجی مثل یورو یا دلار برای راحتی گردشگران خارجی کار کنند. در حال حاضر باغ فین کاشان، برای اجرای این پروژه جانمایی و موضوع آن ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهانگردی همچنین در پاسخ به سوال درباره تناقض آمارهای مربوط به سرویس‌های بهداشتی که از سوی این شرکت ارائه شده با آنچه معاونت سرمایه گذاری پیش‌تر اعلام کرده است، گفت: مصوبه‌ای که دولت ابلاغ کرد، ساخت یک هزار سرویس بهداشتی بود. از این مجموعه ۵۵۴ سرویس بهداشتی اجر شده است که آدرس دقیق همه آنها موجود است. هر چند بخشی از این‌ها به خاطر معارض زمین حذف شدند. اکنون ۴۰۰ واحد سرویس بهداشتی به بهره‌برداری رسیده است. من مسؤول آمارهایی هستم که شرکت توسعه ایران گردی و جهانگردی نسبت به آن وظیفه داشت، از آمارهایی که معاونت سرمایه گذاری قبلا داده اطلاعی ندارم.

۷۵ موزه و اماکن تاریخی بلیت الکترونیکی دارند


وی بلیت‌های الکترونیکی را از دیگر پروژه‌های شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگری ذکر و افزود: از سال ۱۳۸۶ این شرکت با همکاری بخش خصوصی سامانه بلیت الکترونیکی کاخ موزه‌ها و اماکن تاریخی را آغاز کرده که تا به حال ۷۵ موزه و اماکن پر بازدید تحت پوشش قرار گرفته‌اند. بنا داریم این اماکن را به بالای ۸۰ واحد برسانیم.

۳۰۰ هزار خانه بدون مجوز


او همچنین در مورد پروژه «خانه مسافر» که سال‌هاست در دست اجرا و سامان‌دهی است، توضیح داد: در حال حاضر بالغ بر ۳۰۰ هزار واحد خانه مسافر شناسایی شده که غالبا ساماندهی نشده و مجوز ندارند. یکی از رسالت‌های ما ساماندهی آن‌ها است. سامانه‌ای طراحی شده و مجریانی در استان‌ها مامور شده‌اند که اطلاعات مربوط به این خانه‌ها را در این سامانه ثبت کنند. تاکنون ۲۴ هزار واحد ساماندهی شده است.

نیکزاد در پاسخ به سوالی درباره منفعل بودن سامانه رزواسیون خانه مسافرها، اظهار کرد: این سامانه در اختیار مجری خصوصی است. در گذشته یک شرکت واسط مجری ساماندهی خانه مسافرها بود که معاونت گردشگری به ما ایراد گرفت که خودمان باید این کار را انجام دهیم. در شرح وظایف آن شرکت آمده بود که سایت رزرو خانه مسافر را ایجاد کند اما سایتی را به اسم خود راه‌اندازی کرده بود که اکنون آن را حذف کردیم و سایت رزرواسیون دیگری درحال آماده‌سازی است.

او تایید کرد که هم‌اکنون رزرو خانه مسافرها از طریق سایت راه‌اندازی شده مشکل دارد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی تطبیق و استانداردسازی هتل‌ها را که در گذشته توسط یک شرکت خصوصی انجام می‌شد از دیگر مسئولیت‌های این شرکت عنوان کرد و افزود: سامانه‌ای در حال تدوین است که از اواخر دی ماه راه‌اندازی می‌شود. این سامانه جامع برای تمام تاسیسات گردشگری خواهد بود.

نیکزاد برگزاری شب یلدا در کاخ نیاوران را از دیگر وظایف محول شده به این شرکت ذکر کرد.

وی همچنین از طراحی کارت ارزی برای گردشگران خارجی خبر داد و گفت: گردشگران می‌توانند این کارت را در مبادی ورود به کشور با تبدیل ارز به قیمت روز به واحد پول ایران، دریافت کنند و هنگام خروج از کشور مبلغ باقی مانده این پول در کارت را با قیمت روز به صورت ارز تحویل بگیرند.

عمان از دلالی‌های توریسم سلامت در ایران شاکی است


او ساماندهی توریسم سلامت را از دیگر طرح‌های این شرکت وابسته به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برشمرد و افزود: در این حوزه تاکنون اقداماتی خوبی انجام نشده است. وزیر گردشگری عمان در سفر آقای مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ درباره قیمت‌هایی که به عمانی‌ها داده می‌شود تذکر دارد که بررسی موضوع از منطقه «کلاردشت» ـ مقصد بیشتر گردشگران سلامت ـ شروع شد و به فرودگام امام رسید. متوجه شدیم راننده‌ها در این فرودگاه مسافران را سوار می‌کند، به خانه‌های بدون مجوز انتقال می‌دهند و قیمت‌های پرت می‌دهند. با فرودگاه امام مکاتبه کردیم که کانترهایی را به بخش گردشگری سلامت اختصاص دهند تا این جریان سامان‌دهی شود. البته برنامه ما این است که دلال‌ها را مدیریت کنیم.

دو ماه تا نمایشگاه اسپانیا مانده و مجری ایرانی عوض شده


مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران گردی و جهانگردی با اعلام این‌که معاونت گردشگری مسوولیت غرفه‌های ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی را به این شرکت واگذار کرده است از پیگیری حضور ایران در نمایشگاه‌های فیتور اسپانیا، روسیه و آلمان خبر داد و درباره علت این واگذاری درحالی‌که کمتر از دو ماه تا نمایشگاه گردشگری فیتور باقی مانده و احتمال دارد در نوع حضور ایران اثر بگذارد، گفت: این دستور به شرکت توسعه ابلاغ شده است. حتی ما اصرار داشتیم تا آخر سال هر نمایشگاهی را همان شرکت یا بخش خصوصی که مسئولیت داشته به سرانجام برساند. با این حال اکنون مسئولیت‌های این نمایشگاه‌ها به شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی واگذار شد. قرار نیست ما کار جدیدی انجام دهیم. ادامه کارهای قبلی را پپگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: اختصاص کیوسک‌های اطلاع‌رسانی در مناطقی از ایران نیز جزو پروژه‌های در حال پیگیری این شرکت است.

رویاپردازی نمی‌کنیم


مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی به انتقادات برخی خبرنگاران نسبت به پروژه‌های که بیشتر حالت وعده دارد و هنوز به مرحله اجرا نرسیده و به عنوان گزارش عملکرد در این نشست خبری ارائه شد و بیشتر حالت رویاپردازی دارد یا موازی‌کاری‌هایی که با امور اجرایی معاونت گردشگری وجود دارد، پاسخ داد: به هیچ وجه رویاپردازی نکردیم. اقدامات زیادی شروع شده و در حال کار هستیم.

نیکزاد متذکر شد: شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی با مشارکت بخش خصوصی این پروژه‌ها را پیش می‌برد و صرفا نقش مدیریت امور را دارد و بخش خصوصی امور اجرایی را در دست خواهد گرفت.

نام این شرکت اشتباهی به فهرست واگذاری‌های اصل ۴۴ وارد شده


او همچنین در پاسخ به سوالی درباره واگذاری شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی با یادآوری این‌که در لایحه بودجه امسال این شرکت به عنوان دستگاه سیاستگذار تعریف شده است، اظهار کرد: نام این شرکت به اشتباه وارد فهرست واگذاری‌های اصل ۴۴ قانون اساسی شده است. سال ۹۷ کارگروهی تشکیل شد که به دنبال نامه آقای مونسان قرار شد شرکت توسعه ایران گردی و جهانگردی از این فهرست خارج شود.

وی همچنین درباره درآمدها و ضرردهی این شرکت وابسته به دولت اظهار کرد: از سال ۱۳۹۶ حسابرس‌ها به حساب‌های این شرکت رسیدگی می‌کنند. براین اساس شرکت نسبت به درآمدها و هزینه‌ها حداقل در حساب و کتاب‌ها افزایش درآمد داشته است.

نیکزاد یادآور شد: شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی ۱۰۰درصد دولتی است و سهام شخصی ندارد و تمام پول آن به خزانه دولت واریز می‌شود و بخش جزئی آن در خزانه می‌ماند که تقریبا عینش به این شرکت بازگردانده می‌شود.

۵۲ ملک سازمان ایرانگردی و جهانگردی در اختیار نهادهای عمدتا نظامی


وی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره ارزش دارایی‌ها و اموال این شرکت، گفت: وکالت ۶۸ پروتکل به این شرکت داده شد. در بررسی‌ها مشخص شد ۵۲ واحد در اختیار ارگان‌های دیگر که اغلب نظامی هستند قرار دارد. فقط یک دفتر مرکزی که سند آن موجود است و هتلی در بیله سوار جزو اموال و دارایی‌های این شرکت محسوب می‌شود. ما در حال پیگیری هستیم که املاک واگذار شده را دوباره بازگردانیم. فکر می‌کنم امسال دو یا سه سند را که بخشی از آنها زمین است بتوانیم بازگردانیم.

نیکزاد درباره سرنوشت مهمانسراهای ایرانگردی و جهانگردی نیز توضیح داد: ۱۳۷ واحد بابت بدهی به سازمان تامین اجتماعی فروخته شده، باقی همان ۶۸ واحدی است که پروتکل آن به این شرکت وکالت داده شده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر