تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸
فایننشال تایمز آینده اقتصاد چین را بررسی کرد؛

چین بازیگر اصلی اقتصاد جهان خواهد بود؟

فایننشال تایمز در مقاله‌ای به بررسی سیاست‌های چین و تاثیر آنها در آینده اقتصاد جهانی پرداخت. بر اساس این مقاله، ممکن است این کشور همچنان تمامیت جهانی را حفظ کند و یا اینکه اقتصاد جهان را تفکیک کرده و به توسعه بازار داخلی خود بیش از پیش ادامه دهد.

اقتصاد ۲۴ ـ رشد اقتصادی و خط مشی کشور چین روابط دیپلماتیک، تجاری و فناوری این کشور را با مخاطراتی روبرو کرده است. همانطور که شی جین پینگ، رهبر مقتدر چین، در جشن هفتادمین سالگرد جمهوری خلق، بیان کرده بود، چین در نظر دارد تا به سمت اهداف 200 ساله خود حرکت کند و رویای نوسازی بزرگ ملی را تحقق بخشد و به بازیگر اصلی اقتصاد جهان تبدیل شود.

لوئیس لوکاس در مقاله‌ای که فایننشال تایمز منتشر کرد درباره اینکه آیا چین می تواند به بازیگر اصلی اقتصاد جهان  تبدیل شود، نوشت: "دو هدفی که چین باید تا سال ۲۰۴۹ به آنها دست یابد، حاکی از توانمندسازی دوباره ملت چین از دیدگاه اقتصادی و ارضی از طریق اتحاد دوباره با تایوان است."

وی در ادامه افزود: "آقای شی حق دارد اینگونه صحبت کند. اقتصاد ۱۴ تریلیون دلاری چین پس از آمریکا در رده دوم جهانی قرار دارد. تا اوایل سال آینده میلادی، چین بالاترین سطح برابری قدرت خرید را در میان کشورهای جهان خواهد داشت. انتظار می‌رود اقتصاد چین در دهه ۲۰۳۰ از آمریکا نیز سبقت بگیرد."

بر اساس مطالعه موسسه تحقیقاتی مک کینزی، چین همچنین بزرگ‌ترین تجارت کالا را در جهان در اختیار دارد و شرکت‌های چینی و تایوانی بیش از یک پنجم Global Fortune 500 را به خود اختصاص داده‌اند. علاوه بر این، این کشور بیشترین تبادل مستقیم سرمایه‌گذاری‌های خارجی را دارد و سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیارد دلار در زمینه تحقیق و توسعه هزینه کرد.

چین همچنین در تمام نهادهای بین‌المللی نماینده دارد. شهروندان این کشور رده‌های سطح بالایی را در نهادهایی، مانند اتحادیه بین المللی ارتباطات از راه دور در اختیار دارند. چین اکنون در زمینه فناوری، هوش مصنوعی و شبکه‌های مخابراتی نسل پنجم، با آمریکا رقابت دارد.

مقاله نویس فایننشال تایمز همچنین با اشاره به نقش فناوری در دگرگونی ارتباطات چین با جهان، ادامه داد: "در حالی که چین باید برای توسعه فناوری به بازارهای خارجی دسترسی داشته باشد، اما همچنین در نظر دارد سهم بازار را برای بازیگران بومی حوزه فناوری حفظ کند. این در حالی است که سایر کشورها منتظر هستند، ببینند آیا چین از تجارت جهانی جدا می‌شود تا بر بازار داخلی خود متمرکز شود یا خیر.

لوکاس در ادامه نوشت: "سخنانی که آقای شی در سخنرانی خود بیان کرد موج جدیدی را در سراسر جهان به وجود آورد که روابط خارجی، تجاری، فناوری و جریان سرمایه را تهدید می‌کند. سوال بزرگ این است که آیا این کشور قصد دارد کمی عقب نشینی کرده و مانند گذشته به عنوان بخشی از اقتصاد جهانی ادامه دهد یا اینکه سیاست های جدایی طلبانه‌اش شکاف بزرگی را در اقتصاد جهانی ایجاد خواهد کرد. این موضوع جهان را دوپاره خواهد کرد، همانطور که «اسپلینترنت» چین را از سایر نقاط جهان جدا کرد.

تحلیلگر فایننشال تایمز در پایان افزود که اگر قرار باشد مصرف کنندگان سراسر جهان از محصولات چینی بهره مند نشوند "دیگر دسترسی به بازار چین جذابیت خود را از دست خواهد داد".

مترجم: فرزانه اسکندریان

منبع: فایینشال تایمز
ارسال نظر