اقتصاد24- بهدلیل تغییرات فصلی و ناتوانی دولت در تنظیم بازار، نرخ گوجه فرنگی که برای مصرفکننده از اوایل این فصل تا هزار تومان هم کاهش یافته بود، طی هفتههای گذشته به کیلویی 14 هزار تومان افزایش و در برخی مناطق حتی به بالای20 هزار تومان هم رسیده است.
در همین خصوص، علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس به اقتصاد24 گفت: اول از همه باید بگویم اینکه عدهای تصور بکنند این نوع افزایش قیمتها بهدلیل حضور وزیر سابق جهاد کشاورزی بود، درست نیست و بدون شک استعفای ایشان هم علاج درد این مشکلات نخواهد بود.
وی افزود: ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی سبب شد تا این محصول در دست تولیدکنندگان و کشاورزان بماند و برای اینکه گوجهها خراب نشوند تولیدکنندگان مجبور شدند به عنوان خوراک دام به دامداریها تحویل دهند و این خود سبب شد که تولیدکننده و کشاورز متضرر شود. از اینرو تصمیمات حسابنشده دولت سبب بروز چنین مشکلاتی است.
قیمت گوجه به قدری پایین بود که ارزش جمع آوری نداشت
ابراهیمی خاطرنشان کرد: طی چند ماه گذشته قیمت گوجه فرنگی تا 300 الی 400 تومان هم پایین آمده بود که ارزش جمعآوری نداشت و همین امر سبب نارضایتی کشاورزان و تولیدکنندگان شد و انگیزه لازم برای کشت مجدد را از بین برد.
نماینده شازند با تاکید بر اینکه تداخل در سیاستگذاریهای کلان کشور و تصمیمات خلقالساعه سبب بروز چنین مشکلاتی میشود، گفت: با توجه به اینکه گوجه فرنگی زود خراب و فاسد شده و قابلیت نگهداری ندارد و از طرفی مردم نیز عادت دارند که محصول تازه خریداری کنند این مشکل بهوجود آمد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: محصولات شهرهای بوشهر و شیراز بهتدریج وارد بازار میشود و با ورود گوجه از این شهرها قیمتها تعدیل خواهد شد.
ابراهیمی افزود: گوجهفرنگی و شیر جز محصولاتی هستند که در یک مقطع زمانی کاهش و افزایش قیمت را تجربه میکنند. محصولات با دوام کم همیشه این ماهیت را دارند و مطمئناً به فاصله یک الی دو هفته دیگر قیمت گوجه کاهش خواهد یافت.
فعلا مردم گوجه نخرند
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مردم در قبال افزایش قیمت کالایی بهجای اینکه حریصتر شوند، آن کالا را نخرند. چنانچه تقاضا برای خرید گوجهفرنگی کاهش پیدا کند این افزایش هیجانی قیمتها پایین میآید، ولی موضوع مهمتر این است که دولت نباید با سیاستهای نسنجیده در این امور دخالت کند.