تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی:

وجود ۱۲ واردکننده چادر مشکی ، یعنی انحصار نداریم

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی اظهار کرد: حضور ۱۲ واردکننده چادر مشکی نشان می‌دهد که در این بخش انحصار وجود ندارد.

اقتصاد24- حسین مدرس خیابانی در مراسم "هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری در بخش صنعت، معدن و تجارت" در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه "وزارت صمت برای مقابله با مافیای واردات چادر مشکی چه برنامه‌ای دارد"، اظهار کرد: تعبیر مافیا را قبول ندارم اما باید بگویم وزارت صمت به دقت مراقبت می‌کند که واردات بیش از اندازه و غیرضروری صورت نگیرد.

وی با اشاره به ممنوعیت واردات ۱۶۰۰ قلم ردیف تعرفه کالا که تولید داخل آن وجود دارد یا کالای غیر ضروری است، تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی در حال حاضر از تولید مواد اولیه کارخانجات داخلی پشتیبانی می‌کند. همچنین در زمینه برخی کالاهای ضروری و استراتژیک کسری‌هایی وجود دارد که بخشی از واردات به آنها مربوط می‌شود.

به گفته این مقام مسئول تعادل قیمت‌ها نشان‌دهنده جلوگیری از واردات غیرضروری است و اگر در حوزه‌ای واردات بیش از حد انجام شود، قیمت‌ها متعادل نخواهد بود.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای داخلی‌سازی تولید چادر مشکی باید موقعیت ایجاد شود، تصریح کرد: با توجه به ممنوعیتی که در راستای مراقبت از منابع ارزی ایجاد شده، فرصت خوبی برای تولید داخلی چادر مشکی فراهم شده است.

مدرس خیابانی همچنین با اشاره به طرح‌های دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت و انتقال فناوری‌های نوین تولید چادر مشکی از سوی واحدهای صنعتی، گفت: در حال حاضر شکاف عمیق بین میزان تقاضای چادر مشکی در داخل کشور و توان تولید این محصول وجود دارد؛ بنابراین باید از راه افزایش ظرفیت کارخانه‌های تولیدی و ایجاد واحدهای جدید، پاسخگوی نیاز داخلی کشور باشیم.

وی با بیان اینکه باید به جای واردات از کشورهای غیرمسلمان به صادرکننده چادر مشکی تبدیل شویم، تاکید کرد که در حال حاضر موقعیت خوبی برای ارتقاء تولید و صادرات چادرمشکی وجود دارد.

این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه "آیا مافیایی در زمینه واردات چادر مشکی وجود دارد یا خیر"، گفت: وقتی ۱۲ واردکننده در زمینه واردات چادر مشکی وجود دارد، یعنی انحصاری وجود ندارد و این ۱۲ شرکت می‌توانند با هم رقابت کنند و انحصار را بشکنند.

وی افزود: تعدد بیش از حد در واردات - صادرات اتفاق خوبی نیست و باید مرزی بین تکثر و یکپارچگی قائل باشیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر