تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۸ آذر ۱۳۹۸
یک کارشناس بانکی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴:

تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی کاری زائد است/ دولت به جای تاسیس بانک جدید، بانک‌ها را ادغام کند

یک کارشناس بانکی اظهار کرد: در شرایط فعلی تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی ، اثرات منفی در اقتصاد می‌گذارد و باعث کسری شدید بودجه دولت می‌شود. دولت می‌تواند با ادغام چند بانک با هم، کار بانک توسعه جمهوری اسلامی را انجام دهد.

سحر گلی‌زاده، اقتصاد24 - طرح اصلاح نظام بانکی چندی است که در مجلس مطرح است. این طرح دارای ابعاد مختلفی است که تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی به منظور تسهیل و تسریع در توسعه زیرساخت‌ها و صنایع حیاتی کشور و ایجاد رونق در فعالیت‌های اقتصادی مولد و اشتغال‌زا از جمله آن است.

اگرچه این بانک به منظور توسعه فعالیت های اقتصادی تاسیس خواهد شد اما آیا به راستی با ظرفیت فعلی شبکه بانکی امکان ایجاد این توسعه وجود ندارد؟ جواب بسیاری از کارشناسان در پاسخ به این سوال مثبت است چرا که اساسا یکی از وظایف بانک ها در کشور، تامین مالی طرح های توسعه ای به منظور رشد اقتصادی کشور است در حالی که امروز به گواه آمارهای ارائه شده بیشترین حجم منابع مالی بانک ها صرف بنگاهداری و پرداخت تسهیلات به کارکنان خود می شود.

از سوی دیگر تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی که زیرمجموعه بانک مرکزی فعالیت خواهد کرد باعث فربه شدن سیستم بانکی دولتی خواهد شد و تزریق پول به این بانک خواه ناخواه باعث کسری بودجه و افزایش نقدینگی در کشور خواهد شد.

عبدالحمید انصاری کارشناس مسائل اقتصادی و بانکی درباره تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی به خبرنگار اقتصاد 24 گفت: در همه دنیا بانک های توسعه ای وجود دارند و عمدتا سرمایه آن بانک ها را هم حکومت ها می پردازند. این بانک ها دنبال سودآوری نیستند و عمده کار آنها، ایجاد زیرساخت ها و کمک به توسعه اقتصادی و صنعتی در آن کشور است.

وی افزود: در کشور ما بانک های توسعه ای بسیاری وجود دارد چه به نام بانک توسعه صادرات و چه بانک های دیگری که اگرچه نامشان توسعه نیست ولی بانک های تخصصی هستند و به نوعی به توسعه اقتصادی کشور کمک می کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: ممکن است بانک های توسعه به راحتی در اقتصاد کشور نقش نداشته باشند اما در بخش کمی از آن موثر هستند. بانک های تخصصی ما در حوزه های مختلف مانند بانک مسکن، کشاورزی، صنعت و معدن فعالیت دارند. این بانک ها تاسیس شدند تا بتوانند به آن حوزه کمک و در آن فعالیت کنند.

انصاری در ادامه بیان کرد: خیلی تفاوتی ندارد که بانک مرکزی یا دولت دنبال تاسیس بانک توسعه باشند چون این بانک ها در گذشته با نام‌های دیگری وجود داشت و فقط با تاسیس این بانک ها دولت را بزرگتر و کارمندسالاری را گسترش می دهند، ضمن اینکه بخش خصوصی نیز محدود خواهد شد.

وی گفت: فعالیت بسیاری از این بانک های تخصصی توسعه ای به چندین دهه قبل برمی‌گردد به طور مثال بانک مسکن اساسا برای توسعه بخش مسکن تاسیس شد و شروع به فعالیت کرد و امروز هم این مهم بر این عهده این بانک است.

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده در شرایط فعلی نیازی به تاسیس بانک جدیدی به نام بانک توسعه جمهوری اسلامی نیست. اگر با همین شرایط چند بانک را با هم ادغام کنند و در آخر یک بانک تاسیس شود که همان اهداف بانک توسعه جمهوری اسلامی را پیش ببرد منفعت بیشتری برای اقتصاد کشور خواهد داشت.

انصاری با بیان اینکه دولت در شرایط فعلی نباید به فکر تاسیس بانک جدیدی باشد، عنوان کرد: در شرایط فعلی تاسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی ، اثرات منفی در اقتصاد می گذارد و باعث کسری شدید بودجه دولت می شود. دولت می تواند با ادغام چند بانک با هم، همین کار بانک توسعه جمهوری اسلامی را انجام دهد.
ارسال نظر