تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۸
رشد اقتصاد جهانی به پایین‌ترین میزان خود رسیده است

مروری بر اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ به روایت صندوق بین‌المللی پول

وبسایت خبری صندوق بین‌المللی پول اخیراً در گزارشی با انتشار ۵ نمودار به اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ پرداخت.

اقتصاد۲۴ ـ با توجه به اینکه رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار پس از بحران مالی دهه گذشته، به پایین‌ترین میزان خود رسیده است، سازمان بین‌المللی پول این روند را حاکی از تاثیراتی مشترک بر کشورها عنوان کرد. در این گزارش، با اشاره به افزایش موانع تجاری و عدم اطمینان در فعالیت‌های تجاری در سطح جهان، آمده است: “کاهش سرعت چرخشی و ساختاری در برخی اقتصادهای پیشرفته قابل مشاهده است.”

بر اساس این مقاله، ضعف اقتصادهای بزرگ بازار نوظهور در کشورهایی مانند برزیل، هند، مکزیک و روسیه فشار زیادی به اقتصاد جهان وارد کرد. البته وضعیت بحرانی اقتصاد کلان برخاسته از شرایط دشوار مالی (در آرژانتین)، تنش‌های ژئوپلیتیکی (در ایران) و ناآرامی های اجتماعی (در ونزوئلا، لیبی و یمن) بر این فشار افزوده‌ است.

اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ چگونه گذشت؟

بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول، با گسترش عدم اطمینان در محیط اقتصادی، شرکت‌ها در مخارج بلندمدت خود محتاطانه عمل کردند و تقاضای جهانی ماشین آلات و تجهیزات نیز کاهش یافت. علاوه بر این، “تقاضای خانوار برای کالاهای بادوام صرف نظر از روند افزایشی در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ نیز ضعیف شد”. این امر به ویژه در بازار خودرو قابل مشاهده است. همچنین، تغییرات نظارتی و استانداردهای جدید مربوط به گازهای آلاینده بر میزان فروش خودروها تاثیر مستقیم گذاشت.


بنابراین، کاهش تقاضا برای کالاهای بادوام باعث شد شرکت ها تولید صنعتی خود را کاهش دهند، به طوری که تجارت جهانی به بن بست رسید.


در طرف مقابل، بانک‌های مرکزی نیز نسبت به فعالیت ضعیف اقتصاد جهانی واکنشی هجومی نشان دادند. در طول سال میلادی گذشته، بانک‌های بزرگ جهانی از جمله فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را کاهش دادند. علاوه بر این، بانک مرکزی اروپا خرید دارایی‌های به فروش گذاشته شده را دوباره آغاز کرده است.


البته اینگونه سیاست‌گذاری‌ها از عمیق‌ترین شدن روند کندی رشد اقتصاد جهانی جلوگیری کرده است. پایین آمدن نرخ بهره و شرایط مالی حمایتی باعث شد خرید انعطاف پذیر کالاها و خدمات بی دوام و اشتغال زایی تقویت شود. در این میان، بازار کار و افزایش تدریجی حقوق‌ها اعتماد مصرف کننده و هزینه‌های خانوار را تقویت می‌کند.

اما همچنان نمی‌توان پیش‌بینی کرد که این نقاط روشن در سال آینده می‌تواند رشد جهانی را به همراه داشته باشد، یا خیر. صندوق بین‌المللی پول در تاریخ ۲۰ ژانویه گزارش مربوط به چشم انداز اقتصاد جهانی را منتشر خواهد کرد.

مترجم: فرزانه اسکندریان
منبع: صندوق بین‌المللی پول

ارسال نظر