تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۰۳ دی ۱۳۹۸
مدیرکل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت :

در حال بررسی پروژه گوشت مصنوعی هستیم

مدیرکل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت گفت: ما هم اکنون ۲۲ داروی اساسی و ضروری کشور را در شرکت‌های دانش بنیان خود تولید کردیم که سبب جلوگیری از خروج حدود یک میلیارد دلار ارز از کشور شده است.

اقتصاد۲۴- حسین وطن پور در بازدید از نمایشگاه دستاورد‌های فناورانه شرکت‌های دانش بنیان و فناور در پارک علم و فناوری البرز گفت: طرح‌های سلامت دیجیتال به ویژه تشخیص و ژن تراپی در این زمینه مورد توجه است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تعدادی شرکت برای طرح‌های سلامت دیجیتال شناسایی شده است عنوان کرد: با توجه به توسعه روز افزون جمعیت بر روی پروژه گوشت مصنوعی نیز بررسی‌هایی در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها امروز برای کشور فرصت ساز شده و با اتکا بر توان علمی و توسعه شرکت‌های دانش بنیان توانسته ایم از ظرفیت‌های داخلی به خوبی بهره برداری کنیم.

وطن پور با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت از شرکت‌های فناور حمایت می‌کند افزود: هفته پژوهش فرصت مغتنمی برای نمایش توانمندی‌ها در عرصه علم و دانش است و با توافقی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته است از ظرفیت پارک‌های علم و فناوری در حوزه سلامت برای تولید صنعتی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نسبت به سال‌های گذشته که امکانات ما بسیار محدود بود خوشبختانه امروزه بستر مناسبی برای فعالیت‎‌های فناورانه و دانش بنیان به وجود آمده است اظهار داشت: توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که نیاز و سرمایه اصلی این حرکت‌های مفید و موثر، انسان‌های نخبه و نیروی انسانی هرکشور هستند. انسان‌هایی که لحظه به لحظه دغدغه برطرف کردن یکی از نیاز‌های مردم خود را دارند و در راستای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش با اشاره به اینکه علی رغم تمام این‌ها ما در زمینه‌های مختلف دانش بنیان عملکرد بسیار خوبی داشته‌ایم و توانسته‌ایم مشکلات زیادی را برطرف کنیم خاطرنشان کرد: ما هم اکنون ۲۲ داروی اساسی و ضروری کشور را در شرکت‌های دانش بنیان خود تولید کردیم که سبب جلوگیری از خروج حدود یک میلیارد دلار ارز از کشور شده است؛ در همه زمینه‌ها و در همه مناطق کشور ما توانایی خودکفایی و تکیه بردانش خود را داریم، اما به شرطی که بتوانیم از هر استان، شهر و روستا از توانمندی‌ها و پتانسیل خود استفاده کنیم و اجازه دهیم یک ایده توسط صاحبان آن ایده پیاده و تجاری شود.

وی افزود: ویژگی مثبت و بسیار جذاب فعالیت در زمینه دانش بنیان این است که اگر کسی واقعا علاقه‌مند کار باشد، خسته نخواهد شد و از تولید علم و ثروت و خدمت به مردم لذت خواهد برد. نمونه‌های بسیار بارز این افراد که دیدگاه متفاوتی نسبت به دنیا دارند درکشور ما یافت می‌شوند، ایده‌های بسیاری وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای شروع یک کسب وکار جالب الگو گرفت و سرمایه گذاران زیادی را جذب آن کرد.

وطن پوربا اشاره به پتانسیل‌های استان البرز در حوزه دانش بنیان گفت: پیشرفت‌های بسیاری در زمینه‌های مختلف در استان البرز انجام شده است، اما هنوز این استان پتانسیل بسیار بالایی برای موفقیت‌های بیشتر دارد و نباید خود را در همین نقطه متوقف کند. هماهنگی‌های لازم در وزارت بهداشت هم وجود دارد که می‌تواند نکته مثبتی برای پیشرفت استان البرز باشد.

وی بر همکاری‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم در حوزه دانش بنیان و سلامت اشاره کرد و گفت: در حوزه وزارت بهداشت همه تلاش ما در راستای رسیدن به یک وحدت جمعی بین نهاد‌های دانش بنیان و وزارت بهداشت است. صندوق‌ها مخصوصا صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری بسیار خوبی با ما داشته اند و درخواست ما از شرکت‌های دانش بنیان این است که از این ظرفیت‌ها استفاده کنند. خوشبختانه با همکاری‌هایی که با وزارت علوم صورت گرفته است قرار بر این شده است که وزارت بهداشت در حوزه سلامت در هیئات امنا و پارک‌های علم و فناوری نماینده داشته باشد و این مهم هم انجام پذیرفته است.

وطن پور با اشاره به اینکه یکی از نهاد‌هایی که باید هماهنگی خوبی با بخش دانش بنیان داشته باشد سازمان استاندارد است گفت: ما درحال رایزنی‌هایی با مسئولین سازمان استاندارد هستیم تا بتوانیم مسیر را برای موفقیت و نتیجه گرفتن شرکت‌های دانش بنیان هموارتر کنیم.

 
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر