تاریخ انتشار: ۰۸:۰۶ - ۰۵ دی ۱۳۹۸
مقاله تحلیلی «سی‌ان‌بی‌سی» درباره اقتصاد چین؛

چین ابرقدرت اقتصاد جهان می‌شود؟/ چشم بادامی‌ها چه می‌گویند؟

وبسایت خبری «سی‌ان‌بی‌سی» در مقاله‌ای با اشاره به وعده بزرگ اقتصادی چین در دو برابر کردن رشد اقتصادی تا سال ۲۰۲۰، گزارشی به انتشار رساند و پیش‌بینی کرد این کشور صرف نظر از تنش های تجاری فرصت‌های زیادی را در اختیار دارد.

اقتصاد۲۴ ـ چین در تلاش است تا وعده بزرگ خود در دو برابر کردن تولید ناخالص داخلی و درآمد خود را پس از گذشت یک دهه محقق کند و پیشتاز ساختار قدرت اقتصاد جهانی شود، این در حالی است که چین اکنون با چالش‌های بزرگ مواجه شده است.

جف کاکس در مقاله‌ای که «سی‌ان‌بی‌سی» منتشر کرد، نوشت: “روند صعودی چین از اواخر دهه ۱۹۷۰ با ورود به بازارهای بازتر آغاز شد. سپس این کشور از طریق برنامه‌ریزی‌های کلیدی با پشتکار زیاد، بهره‌گیری از مزایای نیروی کار ارزان، تنزل ارزش ارز و سیستم قدرتمند کارخانه‌داری سعی کرد محصولات خود در سراسر جهان را توزیع کند. همه این موارد اقتصاد چین را از روند فروپاشی به یک ابرقدرت جهانی بدل کرد.”

وی ادامه داد: “سپس، چین با تولید ناخالص داخلی ۱۳.۱ تریلیون دلار به رتبه دوم اقتصاد جهانی صعود کرد. این در حالی است که این کشور اکنون سعی دارد نخستین قدرت اقتصادی جهان شود. تحلیلگران اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که چین با حدود ۶ درصد رشد در سال ۲۰۲۰ به هدف خود در دو برابر کردن رشد اقتصادی طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ دست پیدا خواهد کرد.”

از سوی دیگر، چین اکنون در بدترین جنگ تجاری خود با آمریکا دست و پنجه نرم می کند و برای حفظ رشد اقتصادی با چالش‌های بیشماری روبرو است. مایکل یوشیکامی، مدیر موسسه مدیریت سرمایه Destination، به «سی‌ان‌بی‌سی» گفت: “چین همچنان رو به جلو پیش می رود و بسیار رقابتی عمل می کند.”

یوشیکامی چین را ملتی می‌داند که در آموزش و نوآوری در فناوری پیشتاز است اما تعرفه‌های آمریکا در واردات چینی و همچنین افزایش هزینه‌های کار و کاهش تولید این کشور را تحت فشار قرار داده است.

چین در نظر دارد به رشد ۷ درصدی اقتصاد برسد. البته رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۰۷ به ۱۴.۲ درصد هم رسید. با این حال، رشد ۶۶ درصدی هم برای این کشور در شرایط موجود قابل توجه است. همچنین، نباید از احساسات منفی در کشور چشم پوشی کرد. اکنون مردم چین مانند دو، چهار یا شش سال پیش خوشبین نیستند.

یوشیکامی ادامه داد: “افراد طبقه متوسط جامعه معتقد هستند تعرفه های تجاری به آنها آسیب رسانده است، نرخ تورم بالا رفته است و هزینه کالاهای اساسی ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است.”

به علاوه، تحلیلگران «وال استریت» معتقد هستند سال ۲۰۲۰ برای چین برهه ای حساس خواهد بود. شواهد زیادی وجود دارد که می توان انتظار داشت چین را بیش از پیش به سمت هدف از پیش تعیین شده خود سوق می‌دهد و آن را به ابرقدرت اقتصاد جهان تبدیل خواهد کرد.

وبسایت خبری «سی‌ان‌بی‌سی» به نقل از بانک سرمایه‌گذاری «مورگان استنلی» نوشت: “نباید فراموش کرد که چین حدود ۲۳ کلانشهر دارد که نسبت به نیویورک جمعیت بیشتری را در خود جای داده‌اند. تنها پنج کلان شهر چینی ۱۲۰ میلیون نفر جمعیت دارد. بنابراین، با انتقال جمعیت کارگر از حومه شهر به مراکز شهر و در عین حال ایجاد هم‌افزایی میان صنایع مختلف میزان بهره‌وری افزایش خواهد یافت.

علاوه‌براین، چین به عنوان بخشی از تلاش‌ها در زمینه نوسازی و شهرسازی در تلاش است فناوری ۵ جی را توسعه دهد. بنابراین دانشجویان می‌توانند در آموزش‌های آنلاین از یادگیری واقعیت مجازی بهره‌مند شوند. اکنون چین در نظر دارد بر زیرساخت‌های فناوری، اینترنت اشیا و نرم‌افزارهای خود سرمایه‌گذاری کند، صنایع سنتی خود را دیجیتالیزه کند و از فناوری در وسایل هوشمند و آموزش حرفه‌ای بهره‌مند شود. در این میان، همانطور که «مورگان استنلی» پیش‌بینی کرد، چشم‌انداز اقتصاد چین اکنون “مبهم” است زیرا مسائل مهم همچنان حل نشده باقی مانده است.

مترجم: فرزانه اسکندریان
منبع: CNBC

ارسال نظر