تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۷ دی ۱۳۹۸
معاملات مسکن در آذر ۲.۴ برابر شد

عروسی در کوچه بنگاه دار‌ها

مدت هاست که بنگاه داران تهرانی کارشان این است. اول صبح سماور خود را روشن می‌کنند و چای می‌خورند و چشم شان برای ورود مشتری دودو می‌زند، اما حالا گزارش ها حاکی از آن است که بازار بویژه برای خانه‌های کوچک متراژ تا اندازه‌ای رونق گرفته است.
 
اقتصاد۲۴– نخستین پیش نشانه‌های بازگشت رونق به بازار مسکن در آذرماه امسال نمایان شد. بازار مسکن پس از یک جهش قیمتی شدید و ورود به فاز رکود، در آذرماه امسال با رشد بیش از دو برابری معاملات در پایتخت مواجه شد. همانگونه که بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کردند، درآستانه فصل زمستان میزان خرید و فروش واحد‌های مسکونی در کشور افزایش یافته است.

درواقع پس از کاهش سرعت شتاب قیمت مسکن درماه‌های اخیر، مصرف کننده‌های واقعی سعی می‌کنند تا پیش از آغاز سال جدید خرید خود را انجام دهند تا از تورم احتمالی این بازارمصون بمانند.
دراین میان سیاست‌های تازه دولت برای افزایش سقف وام خرید مسکن از محل اوراق نیز که برای زوجین تا ۲۴۰ میلیون تومان افزایش یافت نیز می‌تواند یکی از محرک‌های رونق بازار مسکن در ماه‌های آینده باشد. البته با توجه به این که بازارمسکن به صورت مستقیم تحت تأثیر شرایط اقتصاد کلان است، درصورتی که شرایط اقتصادی کشور و نرخ ارز در محدوده فعلی ثابت بماند، می‌توان انتظار تداوم رشد خرید و فروش واحد‌های مسکونی درماه‌های آینده را داشت.
بدین ترتیب هرچند بررسی نقطه‌ای بازار نشان دهنده رشد قابل توجه معاملات است، اما با مقایسه عملکرد بازار مسکن پایتخت در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت از افت معاملات دارد و میزان رشد قیمت مسکن نیز قابل توجه بوده است.
تعداد معاملات مسکن پایتخت ۴/۲ برابر شد
روزگذشته، دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، تازه‌ترین آمار‌ها را از بازار مسکن در آذرماه امسال را منتشر کرد. تعداد کل معاملات مسکن در پایتخت ۹ هزار و ۶۶۴ فقره بوده که نسبت به ماه گذشته که تعداد معاملات ۴ هزار و ۶۸ فقره بود، رشد ۱۳۷.۵ درصدی دارد.
به بیان دیگر در آذرماه نسبت به آبان خرید و فروش واحد‌های مسکونی رشد حدود ۴/۲ برابری داشته است.
همچنین تعداد مبایعات مسکن در آذر ماه امسال نسبت به آذر ماه سال گذشته که ۶ هزار و ۹۵۰ فقره بود نیز رشد ۳۹ درصدی نشان می‌دهد. براساس آمار و اطلاعات وزارت راه و شهرسازی، درآذرماه بعد از اردیبهشت بیشترین تعداد مبایعه نامه‌های خرید و فروش ثبت شده است. اما به غیر از ۱۲ هزار و ۳۱۷ فقره مبایعه نامه اردیبهشت در مابقی ماه‌ها فاصله زیادی با آذرماه دارد. در ۹ ماهه امسال کمترین تعداد مبایعه نامه متعلق به شهریور ماه است که تنها ۲ هزار و ۸۵۵ فقره به ثبت رسیده است. این درحالی است که از نگاه کارشناسان خرید و فروش زیر ۴ هزار فقره به معنای رکود کامل در بازار است.

پرطرفدارترین مناطق تهران

همانند ماه‌های گذشته منطقه ۵ تهران با ثبت هزار و ۴۹۶ فقره مبایعه نامه رکورددار است. پس از آن، منطقه ۴ قرار دارد که در آذرماه ۸۲۷ فقره خرید و فروش درآن انجام شده است.
همچنین منطقه ۲ تهران رتبه سوم را از نظر معاملات در اختیار دارد به‌طوری که ۸۰۸ فقره معامله درآن ثبت شده است. منطقه ۱۰ و ۱۴ نیز به ترتیب با ۷۰۹ و ۵۶۲ فقره مبایعه نامه رتبه‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.

کم اقبال‌ترین مناطق

درحالی که ۱۵.۴ درصد از کل معاملات شهر تهران در منطقه ۵ ثبت شده است، برخی از مناطق با حداقل معامله آذرماه را پشت سرگذاشته‌اند. براساس این گزارش کمترین تعداد معاملات با ۷۶ فقره متعلق به منطقه ۱۹ تهران است. در منطقه ۲۲ تهران نیز که زمانی یکی از پرتقاضاترین مناطق تهران برای خرید ملک محسوب می‌شد، اما با تغییر جهت به سایر مناطق شهر تعداد خرید و فروش دراین منطقه بشدت کاهش یافته به‌طوری که در آذرماه ۸۰ فقره مبایعه نامه ثبت شده است که البته نسبت به آبان ماه بیش از ۲.۵ برابر رشد داشته است. همچنین در مناطق ۹، ۲۰ و ۱۶ نیز به ترتیب ۱۱۹، ۱۲۱ و ۱۲۸ فقره مبایعه نامه ثبت شده است.
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر