تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۰۹ دی ۱۳۹۸
وب سایت خبری «یورو ایژیا ریویو» گزارش می‌دهد؛

چرا تنگه هرمز همچنان بزرگترین شاهراه انتقال نفت و گاز جهان است؟/ آمارها چه می‌گویند؟

وب سایت خبری «یورو ایژیا ریویو» در مقاله‌ای تنگه هرمز را مهم‌ترین مرکز انتقال نفت و گاز جهان خواند و گزارشی از آمار سال گذشته ارائه داد.
 
اقتصاد ۲۴ ـ تنگه هرمز از آنجا که بین عمان و ایران واقع شده و خلیج فارس را به خلیج عمان و دریای عرب متصل می‌کند، شاهراه اصلی انتقال نفت جهان است.
 
بر اساس گزارش «یورو ایژیا ریویو»، در سال ۲۰۱۸، به طور متوسط روزانه ۲۱ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز انتقال یافته است که بالغ بر حدود ۲۱ درصد از مصرف بنزین جهان را به خود اختصاص داد.
 
اگرچه نفتکش‌ها می‌توانند بسیاری از تنگه‌ها را با انتخاب مسیر‌های دیگری دور بزنند، اما برخی مانند تنگه هرمز مسیر جایگزین ندارند.
 
از سال ۲۰۱۶، زمانی که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران لغو شد و تولید و صادرات نفت ایران به میزان پیش از تحریم برگشت، حجم انتقال نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی از تنگه هرمز ثابت باقی مانده است.
 
جریان نفت از تنگه هرمز در سال ۲۰۱۸ تقریباً یک سوم کل تجارت دریایی نفت جهان را تشکیل داد. در همین سال، بیش از یک چهارم تجارت جهانی گاز طبیعی در تنگه هرمز شکل گرفت.
 
جاستین باردن در گزارش خود که وبسایت «یوروـ‌ایژیا ریویو» منتشر کرد، نوشت: "گزینه‌های محدودی برای دور زدن تنگه هرمز وجود دارد. تنها عربستان سعودی و امارات متحده عربی خط لوله انتقال نفت خام به خارج از خلیج فارس و ظرفیت دور زدن تنگه هرمز را دارند. در پایان سال ۲۰۱۸، کل ظرفیت خط لوله این دو کشور ۶.۵ میلیون بشکه در روز برآورد شد که از ظرفیت تنها ۲.۷ میلیون بشکه استفاده شد. "
 
بر اساس گزارش «کلیپردیتا» از داده‌های به دست آمده از نفتکش ها، عربستان سعودی بیشترین نفت خام و میعانات گازی را از طریق تنگه هرمز منتقل می‌کند که قسمت اعظم آن به کشور‌های دیگر صادر می‌شود و در سال ۲۰۱۸ تنها کمتر از ۰.۵ میلیون بشکه در روز از تنگه هرمز و بنادر سعودی در خلیج فارس به بنادر این کشور در دریای سرخ انتقال داده شد.
 
وب سایت خبری ـ تحلیلی «یورو اژیا ریویو» تخمین می‌زند که ۷۶ درصد از نفت خام و میعانات گازی منتقل شده از طریق تنگه هرمز در سال ۲۰۱۸ به بازار‌های آسیا وارد شد. در این میان، چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور مقاصد اصلی بودند که البته ۶۵ درصد از کل نفت خام و میعانات گازی هرمز را در سال ۲۰۱۸ تشکیل داد.
 
در همین سال، واردات نفت خام و میعانات گازی آمریکا از کشور‌های حوزه خلیج فارس به حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۸ درصد از کل واردات نفت خام و میعانات گازی آمریکا و ۷ درصد از کل مصرف بنزین این کشور را به خود اختصاص داده بود.

مترجم: فرزانه اسکندریان
منبع: Eurasia Review
ارسال نظر