نگاهی گذرا به سرمایه گذاریهای انجام شده حاکی از این است که بیشترین سرمایه گذاری خارجی در استانهای زنجان، خراسان رضوی، فارس، قزوین و بوشهر و از کشورهای هلند، امارات متحده عربی، آلمان، ترکیه و چین میباشد.
همچنین از میان ۵۵ طرح مورد بررسی، ۲۰ شرکت دارای سهم ۱۰۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی و ۳۴ شرکت با مشارکت سرمایه گذاران داخلی (J.V.) و یک مورد تحت عنوان ترتیبات قراردادی سرمایه گذاری انجام داده اند.
در این میان، بخش صنعت با ۴۹ طرح ۷۶۸ میلیون دلار، معدن با ۲ طرح یک میلیون دلار و تجارت با ۴ طرح ۱۶ میلیون دلار سهم دارد که نگاهی به این آمار موید این است که سهم صنعت ۹۸ درصد و سهم تجارت ۲ درصد بوده است.
شایان ذکر است که گروههای معدنی جذاب برای سرمایه گذاران هندی و هنگ کنگی، استخراج و فرآوری منیزیت، تولید کنسانتره نفلین سینیت میباشد و سرمایه گذاری در حوزه تجارت شامل احداث رستوران، سفارش کالا در فضای مجازی از طریق تارنما و نرم افزار، ساخت و تولید محصولات صنایع دستی و چرمی (مجوز صنفی و تولیدی) است.
در این بازه زمانی بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی در گروههای صنعتی شامل محصولات از توتون و تنباکو، محصولات غذایی و آشامیدنی ها، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، کک و فرآوردههای حاصل از نفت و سایر محصولات کانی غیرفلزی بوده است.
همچنین کشورهای سرمایه گذاری که بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب در این بازه زمانی در بخش صنعت، معدن و تجارت را داشته اند به ترتیب هلند، امارات متحده عربی، آلمان، ترکیه و چین هستند.
در این راستا هلند با ۴ طرح ۳۷۲ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵ طرح ۱۷۸ میلیون دلار، آلمان با ۳ طرح ۷۱ میلیون دلار، ترکیه با ۱۰ طرح ۶۶ میلیون دلار و همچنین چین با ۵ طرح ۴۴ میلیون دلار سرمایه گذاری داشته است.
همچنین استانهای زنجان، خراسان رضوی، فارس، قزوین و بوشهر بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی را در این مدت به خود اختصاص داده اند.
از سوی دیگر ۴ استان زنجان، خراسان رضوی و فارس و قزوین با هم حدود ۷۵ درصد سرمایه گذاری خارجی مصوب در کشور را در این دوره به خود اختصاص داده اند و بقیه استانها روی هم رفته سهم ۲۵ درصدی جذب سرمایه گذاری را داشته اند.
همچنین آمارها موید سهم بالای تعداد سرمایه گذاری خارجی در استان خراسان رضوی (تعداد ۱۳ طرح/واحد) است و استان تهران با ۶ طرح/واحد در رتبه دوم و استانهای قزوین و آذربایجان شرقی و خوزستان بطور مشترک در رتبه سوم (هر استان با ۴ طرح/واحد) در این بازه زمانی، میباشند.
منبع: شاتا