تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۱۹ دی ۱۳۹۸

فروش ماهی تیلاپیا و تجارت مرگ

اگر به هر دلیلی قصد دارید در سبد غذایی خانواده جایی را به ماهی اختصاص دهید، دستِ کم بابت خرید ماهی تیلاپیا پول خرج نکنید؛ تشدید بیماری‌های آسم، قلبی و آلرژی، داشتن ارزش غذایی در حد غذا‌های ناسالمی مانند فسد فود و آلاینده بودن آب شرب از جمله تهدیدات این ماهی برای مردم است.
 
اقتصاد۲۴- اگر به هر دلیلی قصد دارید در سبد غذایی خانواده جایی را به ماهی اختصاص دهید، دستِ کم بابت خرید ماهی تیلاپیا پول خرج نکنید.
 
ماهی شاید غذای دوست داشتنی همه مردم نباشد، اما سالهاست که پزشکان و متخصصان تغذیه آن را به عنوان یکی از سالم‌ترین و مغذی‌ترین منابع غدایی برای همه گروه‌های اجتماعی معرفی کرده اند.
 
از طرف دیگر شکل گیری کسب وکار‌های مختلف در حوزه پرورش آبزیان، باعث شده است تا در بازار مواد پروتئینی گوشت انواع مختلف ماهی با قیمتی به مراتب ارزانتر از گوشت قرمز عرضه شود؛ برای همین ماهی یکی از غذا‌های ثابتی است که در سفره خانوار‌ها قرار دارد.
 
در این میان ماهی تیلاپیا یکی از انواع آبزیانِ غیر بومی است که هرچند جزء آبزیان غیر بومی کشورمان می‌شود، اما به دلیل استقبال خوبی که فروشندگان و خریداران از داشته اند، اکنون در چهار استان کشور پرورش داده می‌شود.
 
اگرچه همه چیز خوار بودن، مقاومت در برابر آلودگی و بازارِ فروش خوب داخلی و خارجی باعث تعلق خاطر سرمایه گذارانِ صنعت آبزیان کشور به ماهی تیلاپیا شده است، اما ظاهرا این ماهی برخلاف سایر گونه‌های آبزیان خواصیت چندانی برای سلامتی ندارد و علاوه برآن ورودش به محیط زیستِ ایران منشاء گرفتاری‌های جدی شده است.
 
تشدید بیماری‌های آسم، قلبی و آلرژی، داشتن ارزش غذایی در حد غذا‌های ناسالمی مانند فسد فود و آلاینده بودن آب شرب از جمله تهدیداتی است که با استمرار حضور تیلاپیا در ایران برای جامعه و محیط زیست به وجود خواهد آمد.
 
برای همین طیبه سیاوشی، نماینده مجلس به تازگی برای ممنوعیت پرورش ماهی تیلاپیا، آستین بالازده و از سازمان محیط زیست خواسته است تا مجوز‌های مربوط به پرورش این آبزی غیر بومی را هرچه زودتر لغو کند.
منبع: جهان صنعت
ارسال نظر