امیر صفری در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد 24 با بیان اینکه ضریب نفوذ از تقسیم حق بیمه تولیدی به تولید ناخالص داخلی حاصل می شود، افزود: وضعیت فعلی این صنعت حاکی از سیاست ها و برنامه ریزی های انجام شده برای شناساندن اهمیت و جایگاه فعالیت های بیمه گری و ایجاد زمینه رشد و گسترش حق بیمه و ضریب نفوذ بیمه کشور است.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده در سالنامه آماری صنعت بیمه کشور، ضریب نفوذ بیمه زندگی در 10 سال اخیر نرخ رشد بالایی داشته و از 06/0 درصد به 35/0 درصد (حدود 6 برابر) رسیده است.
نمودار ضریب نفوذ بیمه در ایران
سرپرست پژوهشکده بیمه تاکید کرد: البته باید توجه داشت، به رغم رشد قابل توجه ضریب نفوذ بیمه در کشور بررسی ها حاکی از آن است که یک عدم تعادل بین بیمه های زندگی و غیر زندگی وجود دارد و سهم بیمه زندگی از حق بیمه عاید شده و ضریب نفوذ بیمه کشور رقم قابل توجهی نیست.
امیر صفری بیان کرد: بر اساس آمار و اطلاعات، حق بیمه عاید شده و ضریب نفوذ بیمه های غیر زندگی حدود 10 برابر حق بیمه و ضریب نفوذ بیمه زندگی است.
نمودار ضریب نفوذ بیمه به تفکیک بیمه زندگی و بیمه های غیر زندگی
صفری با بیان اینکه تغییرات روند ضریب نفوذ بیمه در کشور عمدتا با تغییرات روند ضریب بیمه های غیر زندگی مترادف نیست، اضافه کرد: لازمه مرتفع ساختن این عدم تعادل، تمرکز و سرمایه گذاری بر بیمه زندگی است، بر همین اساس در لایحه برنامه ششم توسعه کشور پیش بینی شده ضریب نفوذ بیمه در ایران از طریق توسعه بیمه های زندگی افزایش یابد.
وی اظهار کرد: باید توجه داشت در حالی بیمه های غیر زندگی بخش بزرگ حق بیمه عاید شده و ضریب نفوذ بیمه در کشور را شامل می شود که حدود نیمی از آن نیز به بیمه های اجباری اختصاص داشته و اساساً ماهیتی غیرانتخابی دارد.
سرپرست پژوهشکده بیمه با بیان اینکه کلیات ضریب نفوذ بیمههای صادر شده به سه بخش درمان، شخص ثالث و سایر رشته های بیمه ای تقسیم شده است، عنوان کرد: ضریب نفوذ بیمه اجباری شخص ثالث بالاترین رقم را به خود اختصاص داده است.
نمودار ضریب نفوذ بیمه به تفکیک زندگی، شخص ثالث، درمان و سایر
صفری خاطرنشان کرد: طی 10 سال اخیر ضریب نفوذ بیمه درمان بیشترین رشد را داشته و از 13/0 درصد به 72/0 درصد رسیده است. همچنین وضعیت نسبتاً ثابت ضریب نفوذ سایر رشته های بیمه ای حاکی از آن است که هنوز ظرفیت های این بخش محقق نشده و مجموع حق بیمه عاید شده این گروه از رشته های بیمه ای سهم چندانی در پرتفوی بیمه کشور نداشته است.