اقتصاد24 - پرویز افشار درباره آخرین آمارها از وضع مصرف مواد مخدر در میان جمعیت دانشجویی کشور گفت: آخرین ارزیابی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با کمک وزارت علوم انجام شده بود، نشان داد که در سال ۱۳۹۰ میزان مصرف مواد مخدر در میان جمعیت دانشجویی وابسته به وزارت بهداشت یعنی دانشگاههای علوم پزشکی، ۲ درصد و میزان مصرف مواد در میان جمعیت دانشجویی وابسته به وزارت علوم ۲.۶ درصد بوده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بعدا اخبار جسته و گریختهای رسید که میزان مصرف مواد با توسعه مخدر «گُل» در جمعیت دانشجویی مقداری بالاتر رفته است.
وی درباره اقدامات پیشگیرانه ستاد برای کاهش مصرف مواد در میان جمعیت دانشجویی گفت: اقدامات بسیار مهمی با وزارت علوم، سازمان امور دانشجویان، مرکز مشاوره دانشجویی و معاونت فرهنگی وزارت علوم آغاز شده است که یکی از مهمترین این اقدامات راهاندازی کانونهای همیاران سلامت روانی - اجتماعی دانشجویان است.
افشار با اشاره به فعالیت کانونهای همیاران سلامت روانی - اجتماعی دانشجویان توضیح داد: این کانونها از جنس دانشجویان است و هیچ نهاد غیردولتی در آن دخالت ندارد. در واقع این کانونها مثل بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان و کمیته فرهنگی-اسلامی دانشگاه است. البته در این مراکز نگاههای سیاسی، صنفی و مذهبی وجود دارد که این موضوع در کانونهای همیاران سلامت وجود ندارد و نگاهشان فقط پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: با مداخله کانونهای همیار سلامت دانشجویان، آمار و اطلاعات رسیده از وزارت علوم حاکی از این است که سیر مصرف مواد مخدر در جمعیت دانشجویی به ویژه ماده مخدر «گُل» رو به کاهش است، البته نه به این معنا که به صفر برسد یا به شدت کم شود بلکه شیب تند آن کاهش یافته است.
منبع: پانا