تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
اقتصاد۲۴ بررسی می‌کند؛

انتقال آب کارون به زاینده‌رود شدنی است؟/ کاربران شبکه‌های اجتماعی چه می‌گویند؟

مدتی است که بین اصفهانی‌ها و خوزستانی‌ها شکرآب شده، آن هم به دلیل آب؛ اما ماجرا از آن قرار است که مردم اصفهان می‌گویند قرار است برای احیای زاینده رود از آب کارون استفاده شود تا زاینده رود را سیراب کنند.

اقتصاد۲۴ – موضوع انتقال آب کارون به زاینده‌رود موضوعی است که نه‌تنها خشم مردم خوزستان را برانگیخته بلکه واکنش های زیادی را نیز در صفحات مجازی مانند توییتر به دنبال داشته و به کمپین«# نه به انتقال آب کارون» تبدیل شده است.

اقتصاد24 در این مورد به طرح مسئله از زبان کاربران صفحات مجازی پرداخته و سپس نظرات نمایندگان اصفهان و خوزستان در مجلس را جویا شده است.

واکنش کاربران به انتقال آب کارون

با تجمع پی در پی کشاورزان در هفته های گذشته به منظور اعتراض به حقابه کشاورزان و خشکسالی، بالاخره مجلسی ها در مورد آن به گفتگو پرداختند و دولت با تشکیل ستاد ویژه ای درصدد حل بحران کم‌آبی اصفهان برآمد.

آنها در اعتراضات خود ابراز می کردند همانطور که آب اصفهان را به یزد دادید آب کارون را هم به زاینده رود بیاورید و این مطالبه، سروصدای زیادی در توییتر به راه انداخت.

یکی از شهروندان در این زمینه نوشته است: کارون خشک می شود که زاینده رود آب داشته باشد!



فرد دیگری در توییتر نوشت: « # نه به انتقال آب کارون نه به خاطر خوزستانی ها به خاطر یزدی ها و کرمانی های شریفی که هزاران سال خودشون رو با کم آبی تطبیق داده بودند اما سیاست های توسعه ای غلط، سبک زندگی و کسب درآمد، اونها رو عوض و وابسته به آب کرد. اصفهان و زاینده رود آیینه عبرت نیست آیا؟»



شهریار یکی دیگر از کسانی است که به این مسئله واکنش نشان داده و معتقد است: «برای احیای یزد نباید باعث خشکیده شدن زاینده رود شد و برای توسعه صنایع اصفهان نباید کمر به نابودی خوزستان بست».



فرد دیگری می گوید: «هیئت دولت انتقال آب کارون به اصفهان جهت مصارف صنعتی و کشاورزی را تصویب کرد و به زعم خودشان مشکل آب اصفهان حل شد؛ البته باز هم با پاک کردن صورت مسئله و نه مدیریت صحیح! با این روند کارون هم در چند سال آینده مانند زنده رود می میرد و به تاریخ می پیوندد!»



شهروند دیگری از نامه دلبرانه استاندار اصفهان به رییس جمهور بابت انتقال آب کارون به این استان توییت کرد و نوشت: «به نظر من این نامه تقدیر را باید اول برای استاندار خوزستان، سپس برای نمایندگان مجلس این استان می نوشتند تا انصاف رعایت می شد!»



نمایندگان اصفهان و خوزستان چه می‌گویند؟

آن سوی ماجرا اما روایت داستان متفاوت است؛ حیدرعلی عابدی نماینده اصفهان در گفتگو با اقتصاد24 در این باره گفت: اصفهان برای آب شرب یک مقداری آب کم دارد که البته منابع استانی جوابگوی نیاز خودمان است  و ستاد احیای آب استان اصفهان هم دست به کار شده تا در جهت مدیریت آب آشامیدنی اقداماتی انجام دهد اما طرح انتقال آب در برنامه نبوده و نیست و در اصل مدیریت منابع آب موجود است.

عابدی ادامه داد: دستور احیای زاینده رود به معنای انتقال آب نیست به طوری که داخل استان اصفهان سرچشمه های فراوانی وجود دارد که نیاز به آب کارون نداشته باشیم.

عباس پاپی زاده نماینده دزفول نیز در گفتگو با اقتصاد24 معقتد است: بحث احیای زاینده رود تنها با صرفه جویی در مقصد احیا می شود. در حال حاضر بیشتر مشکل آب اصفهان در حوزه کشاورزی و آب شرب است به طوری که 30 درصد اتلاف آن در شبکه های آبرسانی داریم که اگر تنها بتوانیم در این بخش موفق به صرفه جویی شویم تا 50 سال آینده جمعیت اصفهان را قادر به پاسخگویی خواهد بود.

او بیان کرد: کشاورزان اصفهانی اگر از روش های نوین آبیاری استفاده کنند تا حد زیادی به کمبود آب فائق می شوند. آمارها نشان می دهد که متوسط سرانه مصرف آب اصفهان از متوسط سرانه مصرف آب شرب کشور بالاتر است. همچنین سرانه فضای سبز شهری اصفهان بیش از 2 و نیم برابر سرانه فضای سبز کشوری است.

نماینده مردم دزفول خاطرنشان کرد: اخیرا بحث های جدی در دولت مطرح شده است و دولت با تشکیل ستاد ویژه ای قصد دارد تا مصرف بهینه آب اصفهان را کنترل کند و هیچ انتقال آبی قرار نیست رخ دهد و نیاز فعلی این استان با صرفه جویی رفع خواهد شد.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
خجالت نمی کشید اینجور یکطرفه در مورد مردم یک شهر و خواسته هاشون قضاوت می کنید.نگارنده له نظر میرسد حتی پایش را به اصفهان نگذاشته و بر اساس توهمات شبکه های اجتماعی قلم فرسایی کرده اما جهت اطلاع :
۱-خواسته کردم اصفهان اول جریان دایمی زاینده رود هست و دوم آب شرب سالم
۲-زاینده رود هیچ نیازی به انتقال آب ندارد.تنها کافی است با قطع دست غارتگران آب در بالادست زاینده رود که از طریق بندها و سدهای زیرزمینی و کانال های انحرافی اجازه ورود ذره ای آب به رودخانه زاینده رود را نمی دهند مشکل خشکی رودخانه را حل کرد.
۳-در حال حاضر میزان آب انتقالی از سرچشمه های مشترک کارون و زاینده رود و نه کارون کمتر از یک میلیارد هست که عمدتاً توسط دولت بهره برداری میشود و هیچ ربطی به حقابه طبیعی زاینده رود ندارد.این میزان انتقال مانند لیوان آبی است در مقابل یک تشت آب.کل آب طبیعی زاینده رود و انتقال ها در پر آبی ۲ میلیارد مترمکعب است در مقابل حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب آب کارون در شرایط پرآبی!اتهام خشکی کارون به واسطه انتقال توهم و لجن پراکنی بدخواهان اصفهان است که دنبال قومیت گرایی و تجزیه ایران هستند.
خجالت بکشید.
ارسال نظر