تاریخ انتشار: ۰۶:۵۵ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

عملکرد سازمان بورس در سال ۹۸ چگونه بود؟/ بازار سرمایه در سال ۹۹ دچار چالش نخواهد شد

فردین آقابزرگی اظهار کرد: عملکرد سازمان بورس در سال ۹۸ به نسبت سال ۹۷ مثبت بوده است و باید به این نکته توجه کنیم که مدیریت سازمان بورس بسیار تاثیر مثبتی در عملکرد این سازمان داشته است.
 
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴- بازار سرمایه در سال ۹۸ بر روی کاغذ عملکرد مثبتی را از خود به نمایش گذاشت و به ثبت رساند و توانست حجم بزرگی از نقدینگی در کشور را به سمت خود جذب کند. در این سال بسیاری از ایرانیان کد بورسی گرفتند و شروع به دادوستد در بورس کردند.

این عملکرد موفق بازار سرمایه باعث شد قدری از تب و تاب بازار‌های موازی نظیر مسکن، طلا، سکه و ارز کاسته و مردم بخش بزرگی از سرمایه‌های خود را در بورس وارد و در آن سرمایه گذاری کنند.

این عملکرد بازار سهام رکوردشکنی‌های پی در پی را در سال ۹۸ به همراه داشت به طوری که شاخص‌های بورس یکی پس از دیگری شکسته می‌شد. عده‌ای این عملکرد را نتیجه مدیریت سازمان بورس می‌دانند و عده‌ای دیگر علاوه بر این موضوع ریسک بالای بازار‌های موازی را دلیلی بر سرمایه گذاری مردم در بورس عنوان کردند.
 
اما در این میان بسیاری از اقتصاددانان نیز این رکوردشکنی‌ها را کذایی می دانند و معتقدند عملکرد بورس هیچ تاثیری در اقتصاد ایران ندارد. این عده معتقدند بازار سهام چندان در اقتصاد ایران اثربخش نبوده است و تا حدودی ناکارآمد محسوب می‌شود. شاخص‌های بورس که در بازار سهام در حال رشد است، مدیون تورم موجود در عمق جامعه است.
 
در همین ارتباط فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه درباره عملکرد سازمان بورس در سال ۹۸ گفت: یکی از عملکرد‌های بسیار مناسب طی دوران ۱۰ تا ۱۵ ساله برای سازمان بورس، همین دوره‌ اخیر بوده که ایجاد تنوع در ابزار‌های مالی و افزایش ارزش بازار در کنار شرایط اقتصاد ایران، ورود و پذیرش شرکت‌های مطرح و بزرگ اقتصاد ایران از جمله شرکت‌های پالایشگاهی و پتروشیمی از عملکرد مثبت سازمان بورس هستند.

وی افزود: در این عرصه، جدا از افزایش بازدهی شاخص کل که آن هم بالغ بر ۴۴۰ درصد نسبت به ۲ سال گذشته بوده است و در مجموع افزایش شاخص کل را شاهد بودیم، در سال 98 شاهد افزایش شاخص کل بالغ بر 210 درصد بودیم و به نظر می‌رسد مجموع تصمیم گیری‌هایی که گرفته شد به خصوص هماهنگی مدیر بورس با وزیر اقتصاد باعث این رخداد مثبت شده است. شاپور محمدی چون از بدنه وزارت اقتصاد و دولت به سازمان بورس ملحق شد، توانست عملکرد بهتری را به ثبت برساند.

بیشتر بخوانید: بازار سرمایه ایران به رکود تلخ ۱۹۲۹ آمریکا نزدیک می‌شود؟
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به ضرورت اصلاح برخی رویه‌ها در بورس گفت: یکی از نقاطی که در سازمان بورس نیاز به اصلاح دارد این است که روند پذیرش در شرکت‌ها تسریع پیدا کند. این شرکت‌ها به عنوان عرضه‌های اولیه، IPO هایی هستند که می‌تواند بخشی از نقدینگی‌هایی که در بازار سرمایه متمرکز شده است را جذب کنند.

وی افزود: برای ورود شرکت‌ها به این بازار باید تلاش خود را کنیم، اما این دلیل نمی شود که ما روند پذیرش را انجام ندهیم و یا به سرعت انجام ندهیم.


چشم انداز سازمان بورس در سال 99


آقابزرگی اظهار کرد: با فرض ثبات مدیریت و حمایت از مسئولانی که در این چند سال تلاش کردند، تصور می شود که برنامه ریزی‌ها و قدرت تطابق و هماهنگی با فضای بومی ما کاملا منسجم و برنامه ریزی شده بود. 

بیشتر بخوانید: بهترین بازارها برای سرمایه‌گذاری کدامند؟
وی افزود: با فرض ثبات مدیریت و ادامه‌ این روند مطمئنا برای سال ۹۹ هرچند از لحاظ اقتصاد کلان دچار مشکلاتی باشیم مانند کاهش قیمت جهانی نفت، افزایش حجم نقدینگی و کسری بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی، اما تصور می‌شود با هماهنگی، انگیزه و دانش که طی این سه سال کسب شده است می‌توانیم تعادلی در بازار سرمایه ایجاد کنیم و دچار چالش در این زمینه نشویم.
ارسال نظر