اقتصاد24 – علی اصغر عنایت در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد24 با تاکید بر اینکه در نرخنامه بیمه شخص ثالث پیشبینی شده که تا پایان برنامه ششم توسعه کشور به سمت راننده محوری حرکت کنیم، افزود: راننده محوری در چهارچوب قانونی است که بیمه مرکزی تصویب کرده است و هیچ شرکت بیمهای حق ندارد خلاف مقررات بیمه شخص ثالث عمل کند.
عنایت اظهار کرد: در رانندگی هر کسی به اندازه ریسکی که دارد باید حق بیمه پرداخت کند. از سویی نوع وسیله نقلیه و مدل ماشین به بیمه شخص ثالث بستگی دارد و در نهایت شامل تخفیف میشود.
دبیر کارگروه تخصصی بیمههای اتومبیل سندیکاری بیمه گران در پاسخ به این سوال که آیا وقتی یک خانواده 5 نفری از یک خودرو استفاده میکنند باید حق بیمه 5 نفر را پرداخت کنند؟ افزود: اینطور نیست که برای استفاده از یک ماشین که همه اعضای خانواده از آن استفاده میکنند، همه افراد خانواده بیمه شخص ثالث دریافت کنند.
وی به اثرات مثبت راننده محور شدن بیمه شخص ثالث اشاره کرد و گفت: در راننده محور شدن بیمه شخص ثالث، باید هر کس به اندازه ریسک خود، حق بیمه پرداخت کند و کسانی که قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت میکنند، حق بیمه کمتری می پردازند.
به گزارش اقتصاد 24، غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی اواخر هفته گذشته از راننده محور شدن بیمه شخص ثالث خبر داده و گفته بود: طبق قانون برنامه ششم توسعه و با توجه به پرخطر و کم خطر بودن راننده، از سال آینده بیمه شخص ثالث به جای خودرو به راننده تعلق خواهد گرفت. بر این اساس زن یا مرد بودن راننده، جوان یا پیر بودن و پرخطر و کم خطر بودن راننده در این مصوبه لحاظ خواهد شد و رانندههایی که رانندگی بهتری دارند هزینه کمتری برای بیمه شخص ثالث پرداخت خواهند کرد.
پس از این اظهارات، بحثهای مختلفی در شبکههای اجتماعی مطرح شد مبنی بر اینکه «طبق قانون جدید بیمه شخص ثالث هرکس که بخواهد از خودرویی استفاده کند باید حتما خودش را بیمه شخص ثالث نموده باشد. اشکال کار از جایی شروع میشود که شما اگر یک خودرو داشته باشید فقط خودتان میتوانید سوار شوید و دیگر اعضای خانواده نمیتوانند استفاده کنند چون آنها باید خود را جداگانه بیمه شخص ثالث نمایند. تا آخر سال هزینه فقط یک بیمه برای خودرو پرداخت میشود ولی از سال آینده باید یک خانواده 4 نفره که از یک بیمه استفاده میکردند برای استفاده از خودرو مشترکشان هزینه 4 بیمه را بپردازند».