تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۰۵ فروردين ۱۳۹۹

خباز: اقبال مردم در سال ۱۴۰۰ به کاندیدای اصلاح‌طلبان است

 محمدرضا خباز گفت: شورای عالی سیاست‌گذاری باید آیین‌نامه‌ای بنویسد و در اجرای آن با هیچکس مماشات نکند زیرا اگر از حالا چنین برنامه‌ریزی‌هایی صورت نگیرد، شب انتخابات ریاست جمهوری سال۱۴۰۰ برای برنامه‌ریزی انتخاباتی دیر خواهد بود.
 
اقتصاد۲۴- محمدرضا خباز درباره تاکتیک عدم ارائه لیست از سوی شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در یازدهمین انتخابات مجلس گفت: «یکی از ویژگی‌های اصلاح‌طلبان این است که به وضع موجود راضی نباشند و برای وضع مطلوب تلاش کنند. یعنی اگر به وضع موجود راضی باشند و تلاشی برای بهبود شرایط نکنند، نمی‌توانند بگویند ما اصلاح‌طلبیم.
 
در خصوص انتخابات هم همین شرایط وجود دارد و شکی در آن نیست که وضع موجود مورد رضایت شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیست اما باید بررسی کنیم که چه عواملی در انتخابات زمینه چنین نارضایتی را فراهم کرد.
بیشتر بخوانید:احمدی‌نژاد و قالیباف، دوستان خوب انتخاباتی می‌شوند؟
آیا شورای سیاست‌گذاری با اراده خودش لیست نداد یا آنکه مجبور به انتخاب این راه شد؟ واقعیت این است که رقیب تعیین کرده بود که یک انتخابات حداقلی برگزار شود و در چنین شرایطی چاره‌ای وجود نداشت جز آنکه کم‌هزینه‌ترین راه انتخاب شود. به دلیل ردصلاحیت‌های گسترده‌ اصلاح‌طلبان، جبهه اصلاحات عملا به حاشیه رانده شد و تردیدی نیست که اگر بررسی صلاحیت‌ها به طور منطقی انجام می‌شد هم قابلیت ارائه لیست وجود داشت و هم آنکه انتخابات با رأی‌دهندگان بیشتری برگزار می‌شد که متأسفانه نشد. در چنین شرایطی باید دید که تصمیم شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درست بوده است یا نه».

او درباره راهبرد شورای عالی سیاست‌گذاری خاصه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال۱۴۰۰ اظهار کرد: «شورای سیاست‌گذاری باید از همین حالا برنامه‌ریزی کند نه آنکه در ایام منتهی به انتخابات به فکر راهبرد انتخاباتی باشد.
 
باید شرایط سیاسی از امروز سنجیده و در این ارزیابی تمام گرفتاری‌های کشور لحاظ شود؛ به‌خصوص آنکه احتمالا ما شاهد مجلسی ضعیف خواهیم بود زیرا سالی که نکوست از بهارش پیداست و معلوم است که مجلس با نمایندگانی تندرو نمی‌تواند باری از مشکلات کشور را بکاهد و می‌دانیم که مشارکت حداقلی چنین شرایطی را برای مجلس رقم زد؛ شرایطی که نمایندگان مجلس آینده از حالا شمشیر خود را علیه دولت تیز کرده‌اند و قصد کارشکنی در کار دولت را دارند و می‌گویند که به محض تشکیل مجلس جدید رئیس‌جمهور را استیضاح می‌کنیم. احتمالا مردم با تجربه مجلس یازدهم تا سال۱۴۰۰ در می‌یابند که قهر با صندوق‌های رأی دردی از دردهای کشور را دوا نمی‌کند و بازهم به سمت صندوق‌های رأی می‌آیند و سعی می‌کنند که شخصی شایسته و کارآمد را انتخاب کنند.»

خباز گفت:«من تصور می‌کنم در سال۱۴۰۰ اقبال مردم به سمت کاندیدای اصلاح‌طلب خواهد بود؛ مشروط به آنکه اتفاقات دیگری رخ دهد. عملکرد شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان برای شفاف‌کردن عرصه سیاسی نزد مردم در یک مدتی که تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده بسیار مهم است. شورای عالی سیاست‌گذاری باید آیین‌نامه‌ای بنویسد و در اجرای آن با هیچکس مماشات نکند زیرا اگر از حالا چنین برنامه‌ریزی‌هایی صورت نگیرد، شب انتخابات ریاست جمهوری سال۱۴۰۰ برای برنامه‌ریزی انتخاباتی دیر خواهد بود».

خباز در پایان در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه ماجرای اختلاف نظر عارف با اکثریت اعضای شورای عالی سیاست‌گذاری درباره ارائه یا عدم ارائه لیست، چه بود، گفت: «آقای عارف در شورای عالی سیاست‌گذاری یک رأی داشت و می‌گفت که باید لیست بدهیم اما اکثریت نظر او را وتو کردند.
 
به هر روی وقتی یک کار جمعی رخ می‌دهد و باید نظر اکثریت حاکم باشد؛ اصلاح‌طلبان هم اجماع را یک امر عقلانی می‌دانند. به یاد داریم که در دوران ریاست‌جمهوری آقای خاتمی یک طرح ولو آنکه با نظر مثبت رئیس‌جمهور همراه بود اما اکثریت هیئت دولت بر آن نظر منفی داشتند، اجرا نمی‌شد؛ در مقابل وقتی احمدی‌نژاد طرحی را مطرح می‌کرد، هیچ‌یک از وزرا جرئت نظر مخالفت‌دادن را نداشتند. امروز هم اگر آقای عارف می‌گوید و اعضای شورای عالی می‌گویند که ندهیم و در نهایت لیست ارائه نمی‌شود، نشان از آزاداندیشی آقای عارف دارد».
 
 
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر