تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
وضعیت 11 ماهه تولیدات صنعتی کشور در سال گذشته چگونه بود؟

رشد تولید ادامه دار شد

گزارش ۱۱ ماهه تولیدات صنعتی منتخب نشان می‌دهد که کاهش تولید در اکثر تولیداتی که روند کاهشی را تجربه کردند به سمت افزایش و جبران اعداد منفی است و از سویی تولیداتی که ماه‌ها یک روال را طی می‌کردند به سمت رشد و استفاده بیشتر از ظرفیت نصب شده کارخانه‌های خود حرکت کردند.

اقتصاد۲۴-  میزان تولید خودرو‌های سواری در ۱۰ ماهه سال گذشته در قیاس با ۱۰ ماهه ۹۷ کاهش ۱۸.۸ درصدی را داشت و میزان تولید خودرو به ۶۱۲ هزار دستگاه رسید، اما این آمار در ۱۱ ماهه سال جاری به حدود ۷۰۰ هزار خودرو رسید که در قیاس با سال قبل آن کاهش ۱۳.۷ درصدی داشت. این نشان می‌دهد که جبران کاهش تولید در صنعت خودرو ادامه دار شده و برخی پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که در اسفند ماه و همسنجی آن با سال ۹۷ میزان کاهش تولید خودرو به ۱۰ درصد می‌رسد.

کارشناسان عنوان می‌کنند که کاهش تولید خودرو در سال جاری جبران خواهد شد و از سویی خودروسازان می‌توانند به تعهدات خود، پایبند باشند. کارشناسان اینگونه یادآور شدند که صنعت خودرو و برخی از صنایع که در رده پرمصرف‌ها هستند به خاطر شیوع ویروس کرونا فرصت احیای خود را پیدا کردند.

آن‌ها می‌گویند: صنعت لوازم خانگی، تولیدکنندگان مواد اولیه تولید و تولیدکنندگان خودرو اگر با تقاضا‌های اسفندماه روبرو می‌شدند به طور قطع امکان پاسخگویی نداشتند و همین امر باعث می‌شد قیمت کالا‌های یاد شده مسیر افزایشی خود را ادامه دهد، ولی اکنون ضمن کاهش قیمت‌ها، شاهد برگشت واحد‌های صنعتی هم هستیم.

بررسی گزارش ۱۱ ماهه تولیدات صنعتی نشان می‌دهد که صنعتگران در بخش‌های تولید وانت، روغن ساخته شده نباتی، پودر شوینده، انواع کاغذ، پتروشیمی، یخچال و فریزر و انواع تلویزیون رشد را ثبت کردند.
در جدول پیش رو آمار ۱۰ ماهه و ۱۱ ماهه تولیدات صنعتی آمده است که بر اساس این جدول وضعیت تولیدات منتخب صنعتی مشخص می‌شود، در این آمار تولید ماشین لباسشویی در قیاس با سایر تولیدات صنعتی روند رو به رشد بیشتری داشته است.

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به «ایران» می‌گوید: «تولیدات صنعتی کشور در سال جاری روند رو به رشدی را طی خواهند کرد و کاهش تولیدات در مسیر جبران است.»
او گفت: «وزارت صمت برای حل مشکلات واحد‌های صنعتی همکار‌های متعددی دارد که از جمله آن ارجاع برای تسهیلات بانکی، مطرح شدن مشکل واحد‌های صنعتی در ستاد تسهیل و اتخاذ راهکار‌های چند جانبه برای احیای تولید است که با این اقدامات در سال گذشته تعداد زیادی از واحد‌های صنعتی که کاهش تولید داشتند یا ورشکسته بودند به مدار تولید برگشتند.»

بر اساس گزارش وزارت صمت در ۱۱ ماهه سال گذشته، تعداد ۵۸۹۲ فقره پروانه بهره برداری با میزان سرمایه گذاری ۵۵.۲ هزارمیلیارد تومان و اشتغال ۹۳۷۹۵ نفر صادر شده که به ترتیب در تعداد ۶.۵ درصد رشد و در سرمایه‌گذاری و اشتغال ۱.۲ و ۱.۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

بر اساس این گزارش طی ۱۱ ماهه سال گذشته، تعداد ۲۵۴۵۶ فقره جواز تأسیس با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۳۳۸.۸ هزار میلیارد تومان و پیش‌بینی اشتغال ۵۷۴ هزار و ۱۷۵ نفر صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ در تعداد ۱۸.۸ درصد، در سرمایه‌گذاری ۲۵.۳ درصد و در اشتغال ۱۷ درصد رشد را نشان می‌دهد.

در این میان در مدت عنوان شده، مجوز‌های صنفی صادر شده ۳۸۷.۱ هزار فقره بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۱ درصد رشد داشته است. از سویی در ۱۱ ماهه سال ۹۸ صادرات کالا‌های غیرنفتی ۱۲۵.۳ میلیون تن با ارزش ۳۸.۶ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ به لحاظ وزنی ۱۷.۶ درصد و به لحاظ ارزشی ۴.۵ درصد کاهش داشته است، همچنین میزان واردات به کشور ۳۲.۴ میلیون تن به ارزش ۳۹.۹ میلیارد دلار بوده که به لحاظ وزنی و ارزش به ترتیب ۱۰.۸ و ۲.۳ درصد رشد را نشان می‌دهد.
تسهیلات پرداختی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در ۹ ماهه سال ۹۸ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۶۲۶.۳ هزار میلیارد تومان است. تسهیلات بخش صنعت و معدن به ۱۹۰.۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. در بخش بازرگانی نیز ۱۲۰.۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است. سهم تسهیلات بخش صنعت و معدن و بازرگانی به ترتیب ۳۰.۴ و ۱۹.۳ درصد بوده است.

طی ۱۱ ماهه سال ۹۸ از میان ۴۱ محصول منتخب صنعتی و معدنی ۳۰ محصول رشد و ۱۱ محصول کاهش تولید داشته‌اند.
فولاد خام با ۲۱.۷ میلیون تن (۵.۲ درصد)، سیمان با ۵۵.۷ میلیون تن (۱۲.۲ درصد)، کاتد مس با ۲۲۶.۸ هزار تن (۰.۸ درصد)، لوازم خانگی با ۲۴۷۳.۶ هزار دستگاه (۱۲.۸ درصد) و محصولات پتروشیمی با ۴۹.۷ میلیون تن (۰.۹) درصد رشد تولید داشته‌اند.
انواع سواری با ۶۹۷.۴ هزار دستگاه (۱۳.۷ درصد) و شمش آلومینیوم با ۲۴۱.۴ هزار تن (۱۶.۲) درصد کاهش تولید داشته‌اند.
در قالب تسهیلات برنامه تولید و اشتغال تا پایان بهمن سال گذشته تعداد ۲۲۷۹ واحد به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند که از این تعداد ۵۵۳ واحد تسهیلات خود را به ارزش ۳۲۹۳.۸ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر