تاریخ انتشار: ۰۶:۲۲ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

بازار نفت دیگر ارزآور نیست؛ به سراغ صنعت و معدن برویم/ توسعه صنعت به رویا تبدیل شده است

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران معتقد است؛ تا در سیاست‌های اشتباه اقتصادی تغییراتی حاصل نشود، هیچ واحد تولیدی و بنگاه اقتصادی قادر به تحقق طرح‌های توسعه‌ای نخواهند بود و این زمینه را برای ادامه آسیب‌ها به بخش کلان تولید گسترده خواهد کرد.
 
اقتصاد۲۴ - در حالی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت‌، معدن و تجارت از ابلاغ مهمترین برنامه‌های سال جهش تولید بخش صنعت، معدن و تجارت در هفت محور و ۴۰ برنامه خبر داد که فعالان صنعتی بر سیاست های اجرایی سال گذشته وزارت صنعت گلایه دارند.

سعید زرندی در توضیح ابلاغ این برنامه‌ها به همه معاونت‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه می گوید: توسعه و تعمیق ساخت داخل در راستای جهش تولید (۱۱ برنامه)، مدیریت واردات و توسعه صادرات غیرنفتی (پنج برنامه)، توسعه معادن و صنایع معدنی با اجرای نقشه راه (پنج برنامه)، توسعه فناوری و محصولات دانش‌بنیان (پنج برنامه)، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری (پنج برنامه) بهبود فضای کسب‌وکار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت (پنج برنامه) و تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه‌گذاری (چهار برنامه) است.

صاحبانظران در عرصه صنعت معتقدند؛برای حل مشکلات اقتصاد و اشتغال کشور، حفظ پایه پولی، افزایش صادرات، افزایش تولید ناخالص ملی باید از تولید حمایت کرد. اگر بخواهیم تولید به‌عنوان امری راهگشا برای اقتصاد کشور به کار گرفته شود باید دولت حرکت جهشی در تولید را مدنظر قرار دهد.

تیر خلاص سیاست های اشتباه به تولید

در همین ارتباط سید عبدالوهاب سهل آبادی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصاد 24 با اشاره به اینکه تا در سیاست های اشتباه اقتصادی تغییراتی حاصل نشود، هیچ واحد تولیدی و بنگاه اقتصادی قادر به تحقق طرح های توسعه ای نخواهند بود و این زمینه را برای ادامه آسیب ها به بخش کلان تولید گسترده خواهد کرد.
 
وی افزود: در حال حاضر کمبودها و مشکلات بنگاه‌های اقتصادی کشور در سایه کرونا به بحران تبدیل خواهند شد و قبل از هر اقدامی باید برای جلوگیری از ایجاد چنین بحرانی، چالش ها در این بخش کاهش یابد.

به اعتقاد رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، می بایست در کنار اصلاحات و سیاست‌گذاری‌های بلند‌مدت، سیاست‌گذاری‌های کوتاه‌مدت اجرایی شود، چراکه کشور به ویژه بخش های صنعت و بنگاه های اقتصادی در معرض شدید آسیب هستند.

سهل آبادی گفت: گسترش بحران کرونا ضربه غیرقابل انکاری بر اقتصاد جهان وارد کرد و کسب‌وکارها در سطح بین‌المللی و ملی را تحت الشعاع خود قرار داد. کمبود نقدینگی موضوعی است که مدت هاست گریبان این بخش ها را گرفته و قدرت رقابت و تولید را از بنگاه های اقتصادی سلب کرده است.
 
وی با تاکید بر اهمیت سرمایه در گردش واحدهای تولیدی گفت: تامین نیازهای اولیه تولید باید با سیاست های جدید و راهبردی تغییر مسیر بدهد چرا که با توجه به درهم‌تنیدگی زنجیره تامین در دنیا، کشورها از این آثار ویران کننده، هم تاثیر پذیرفتند و هم تاثیر گذاشتند و در نهایت تاثیر بسزایی در روند تولید خواهد گذاشت کماکان که این روش امروز هم بر بخش تولید کشور مشهود است.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران یادآور شد: امروز فرصتی است برای بهبود بخشی به وضعیت تولید چرا که پس از کرونا باید سیاست های لازم در این فضا اجرا شود در غیر این صورت از آنچه که بودیم عقب تر خواهیم ماند.

بیشتر بخوانید: هزار توی مشکلات صنایع در مسیر تولید
سهل آبادی ادامه داد: «جهش تولید» موضوعی است که در این شرایط بحران کرونا نیز بازهم بااهمیت است و طبق فرمایش رهبر انقلاب، هدف نهایی در کشور مشخص شده است و تنها باید مسیر درست را برای رسیدن به این هدف طی کرد. تسهیل در شرایط دریافت مالیات از بخش تولید و ارائه تسهیلات ارزان با نرخ بهره پایین از استراتژی است که می تواند توان تولید را تا حدودی تقویت کند .

این فعال صنعتی با بیان اینکه تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه‌گذاری زمانی محقق می شود که بنای کسب و کار بر پایه های اصولی گذاشته شود گفت: بهبود فضای کسب‌وکار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت که از برنامه های اصلی «جهش تولید» است بدون برنامه ریزی و هدف گذاری قابل اجرا نخواهد بود .

سهل آبادی یادآور شد: امروز بازار نفت دیگر برای اقتصاد کشور قابل اعتماد نیست لذا باید به دنبال بازارهایی جهت ارزآوری باشیم و این مهم تنها با توسعه بخش های مهم صنعت و معدن قابل اجراست .

وی تصریح کرد: اگر سیاست های دست و پاگیر گذشته به طور جدی اصلاح شود می توانیم با ابعاد مختلف و طیف های جدید راهبردی، «جهش تولید» را در شرایط ملتهب اقتصادی حاکم بر اقتصاد، مرهم کنیم و توسعه صنعت را از رویا به واقعیت تبدیل کنیم.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پایان تاکید کرد: هرچند شرایط برای بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی هر روز سخت تر شده اما با تغییر در رویکرد و سیاست های اشتباه می توان بر تمام مشکلات فائق آمد اما تنها به شرط ایجاد استراتژی جدید مانند استراتژی جنگی در اقتصاد «جهش تولید» ایجاد می شود.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
امیررضا
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
اگه مسئولین عرضه داشتند از فرصت‌های بورس برای اجرای طرحهای توسعه ای شرکت ها و بنگاههای تولید و اقتصادی استفاده می‌کردند
ارسال نظر