تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
عملکرد بورس در ۲۵ اسفند ۹۹؛

شاخص کل بورس ۱۳۳۶ واحد رشد کرد

شاخص کل بازار سرمایه اگرچه در آغاز روز با رشد ۵ هزار و ۳۲۴ واحدی همراه بود اما در سومین روز از معاملات روند آرامی را به سمت تعادل در پیش گرفت و در نهایت با رشد ۱۳۳۶ واحدی بسته شد.
اقتصاد۲۴ - شاخص کل بازار سرمایه در سومین روز از معاملات نیز با رشد ۱۳۳۶ واحدی (۰٫۲۱ درصدی) همراه شد و به این ترتیب به سطح ۶۲۴ هزار و ۵۹۶ واحدی رسید. در مجموع همانطور که تحلیلگران و فعالان بورس در ابتدای هفته با ۴۲٫۸ درصد احتمال آن را متعادل پیش‌بینی کردند؛ شاخص کل در سومین روز از معاملات روند ارامی را در پیش گرفت.

شاخص کل هم وزن نیز که روز گذشته حدود دو درصد رشد را به ثبت رسانده بود اما در معاملات امروز با افت ۰٫۰۱ درصدی ۲۵ واحد ریزش را ثبت کرد و به کانال ۲۱۹ هزار و ۷۲۸ واحد سرازیر شد.

سه نماد کگل، تاپیکو و کچاد به ترتیب با ۷۸۷، ۶۲۹ و ۶۰۴ واحد تاثیر مثبتی در ادامه رشد شاخص کل برجای گذاشتند. همچنین در معاملات امروز سه گروه شیمیایی، غذایی به جز قند و رایانه برترین گروه‌های صنعت را تشکیل دادند.

تعداد معاملات امروز به یک میلیون و ۱۰۳ هزار می‌رسد که طی آن، شش میلیارد و ۳۷ میلیون برگه سهم با ارزشی بالغ بر ۶٫۲ هزار میلیارد تومان خریدوفروش شد؛ درنتیجه ارزش بازار طی معاملات امروز به ۲۲۸۰ هزار واحد رسید.

رفتار امروز بازار سهام در حالیست که حسین عبده تبریزی، دبیر کل پیشین بورس تهران چنین رفتار متعادلی را برای آینده بورس هم پیش‌بینی کرده است.

عبده تبریزی به بررسی وضعیت بازار سهام بر اساس سه نظریه پرداخته است. نظریه اول معتقد است بورس تهران حبابی است؛ قیمت‌ها صعود تندی را تجربه کرده و محکوم به افت هستند.

اشاره به بالا بودن نسبت‌هایی مانند قیمت به درآمد و ارزش بازار به نقدینگی از جمله مبانی‌ای است که طرفداران این دیدگاه بر آن تاکید می‌کنند. نظریه دوم دیدگاهی کاملا خلاف جهت دارد و معتقد است بورس زیر ارزش ذاتی است. این فرضیه با خطا دانستن برخی نسبت‌های سنتی و تاکید بر افزایش ضریب نفوذ بورس میان عموم جامعه، انتظار صعودهای قدرتمندتری را برای سهام می‌کشد. اما به عقیده عبده تبریزی، نظریه سوم با واقعیت سازگارتر است؛ یعنی جایی بین دو نظریه پیشین. بر این اساس، بازار سهام در کلیت خود حباب جدی ندارد؛ اما حتما در برخی سهم‌ها قیمت‌ها بسیار فراتر از ارزش ذاتی پیش رفته‌اند. در مجموع نه اصلاح تند قیمت‌ها می‌تواند چندان منطقی باشد و نه رشدهای بی‌وقفه و پرشتاب از پشتوانه علمی برخوردار است.
 
 
 
منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر