تاریخ انتشار: ۰۷:۵۵ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد۲۴:

عرضه سهام شرکت‌های دولتی، رشد شاخص بورس را ادامه‌دار می‌کند/ بازار سرمایه حباب ندارد

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عملکرد شاپور محمدی در بورس تهران بسیار خوب و مثبت بود، عنوان کرد: شاپور محمدی نقش به سزایی در شاخص بورس داشته و هر کسی ممکن است در زمان مدیریت ایراداتی داشته باشد، اما عملکرد مثبت شاپور محمدی به قدری خوب بود که نقاط ضعف ایشان را پنهان می‌کرد.

 
سحر گلی‌زاده، اقتصاد۲۴ - بازار سهام تنها بازاری است که در کسادی این روز‌ها هنوز رونق دارد؛ نوسانات اخیر ارز و آمدن کرونا هر کسب و کاری را از سکه انداخته است، اما زورش به بورس اوراق بهادار ایران نرسید.

در حالی که بسیاری از کارشناسان در این حوزه معتقد بودند بازار بورس حباب دارد روز چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸ شاپور محمدی مدیر وقت سازمان بورس با اعلان دستوری کاهش دامنه نوسانات روزانه دست به حرکت غافلگیرانه‌ای زد و دامنه نوسان سهام را از ۵ درصد به ۲ درصد رساند؛ هرچند که با دستور وزیر اقتصاد در روز جمعه ۱۶ اسفند ۹۸ لغو شد و رنگ اجرا ندید، اما هنوز ذهن بسیاری را درگیر خود کرده است.

پس از آن اختلافات شدید بین شاپور محمدی مدیر سابق بورس و وزارت اقتصاد و اختلالات هسته معاملات بورس و سیستم‌های آنلاین کارگزاری‌ها و همچنین تصمیمات شبانه شاپور محمدی باعث شد تا وی دیگر جایی در تالار شیشه‌ای بورس نداشته باشد و خبری مبنی بر انتصاب بهروز خدا رحمی در مدیریت بورس ایران با حکم وزیر اقتصاد به گوش رسید که چند ساعت بعد مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار این خبر را شایعه خواند و آن را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: شایعه برکناری شاپور محمدی مدیر بورس تکذیب شد
اما روز ۲۳ فروردین ۹۹ جلسه شورای عالی بورس ساعت ۱۶ در محل سازمان بورس برگزار شد. در این جلسه با توجه به استعفای شاپور محمدی از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار که مدتی پیش مطرح شده بود، نهایتا با جانشینی حسن قالیباف اصل با اکثریت آراء به عنوان سکاندار جدید این سازمان موافقت شد و شاپور محمدی سمت مدیریت را ترک و  قالیباف آن را در دست گرفت.

در همین رابطه بهنام مرادی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ بیان کرد: نباید انتظار داشت که تغییرات خاصی به سبب تغییر مدیریت در سازمان بورس اتفاق بیفتد. به لحاظ مدیریتی و عملکردی، بین شاپور محمدی و حسن قالیباف تفاوتی دیده نمی‌شود.

وی افزود: دغدغه‌های شاپور محمدی مدیر سابق سازمان بورس آنقدر مهم و پر اهمیت بود که نقش خود را پررنگ‌تر در رشد شاخص بورس نشان می‌داد اما با روی کار آمدن قالیباف مدیر جدید سازمان بورس، تغییرات چشمگیری در بورس اتفاق می‌افتد که یکی از آن‌ها عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس است و فصل جدیدی از شکوفایی بازار سرمایه رقم می‌خورد و پیش بینی می‌شود که مانند سال گذشته رشد شاخص بورس ادامه دار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: عملکرد سازمان بورس در سال ۹۸ چگونه بود؟
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: از تغییرات مدیریتی مهمتر، اقدام دولت در خصوص عرضه سهام خود در بازار سرمایه است.


عملکرد مثبت شاپور محمدی در بورس تهران


این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عملکرد شاپور محمدی در بورس تهران بسیار خوب و مثبت بود، عنوان کرد: شاپور محمدی نقش به سزایی در شاخص بورس داشته و هر کسی ممکن است در زمان مدیریت ایراداتی داشته باشد، اما عملکرد مثبت وی به قدری خوب بود که نقاط ضعف او را پنهان می‌کرد.

بیشتر بخوانید: واخوانی کاهش جنجالی دامنه نوسانات بورس
وی افزود: با توجه به حوزه‌های اقتصادی در کشور و میزان تخلفات در آن، بازار سرمایه یکی از پاک‌ترین و سالم‌ترین بازار‌هایی بود که توانست عملکرد مثبتی داشته باشد.

مرادی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند بازار سهام حباب دارد و شاپور محمدی برای کاهش این حباب قصد اعمال تغییراتی از جمله کاهش دامنه نوسانات بورس را داد که اجازه چنین کاری به وی داده نشد. نظر شما در این باره چیست؟ بیان کرد: شاپور محمدی نگران ادامه روند بازار سرمایه بود و مخالفتی که با تصمیم محمدی شد این بود که دولت معتقد است رشد شاخص بورس هیچ جای نگرانی ندارد و باز هم می‌تواند از سرمایه‌های مردم استقبال کند و این یک اختلاف سلیقه‌ای مدیریتی بود که با تصمیم محمدی مخالفت شد.

بیشتر بخوانید: جدال حبابی بورس پشت پرده استعفای شاپور محمدی بود؟
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: به هیچ عنوان بورس با حباب روبرو نیست و این به این معنی نیست که قیمت همه‌ سهام‌ها در بازار بورس در جای خود قرار دارد؛ برخی از این سهام‌ها قیمت‌های چند برابری دارند که نشان دهنده‌ این است که اصلا ارزش گذاری درستی صورت نگرفته است. ارزش هر سهم به اوضاع کشور در آن زمان بستگی دارد و نمی‌شود سهمی که در آن زمان ارزش گذاری شده است را برای سهام امروزه در نظر گرفت.

مرادی مطرح کرد: این بازار در هیچ شرایطی با تورم روبرو نیست؛ این بازار بازاری است که موجب تولید، اشتغال و کاهش رکود در کشور می‌شود و اساسا میزان ریسکی که در بازار‌های موازی دیگر مانند طلا، ارز و مسکن وجود دارد بیشتر از بازار سرمایه است.
ارسال نظر