تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
ابوالفضل نوروزی اظهار کرد؛

خطر سرازیر شدن ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به بخش‌های غیرمولد

یک کارشناس اقتصادی با نقد تصمیم دولت برای اختصاص ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به کسب و کار‌ها گفت: این حجم از نقدینگی اگر مدیریت و نظارت نشود، ممکن است به بخش‌های غیر مولد کشور سرازیر شود و به بهم خوردگی اقتصاد دامن بزند.
اقتصاد۲۴ - ابوالفضل نوروزی، کارشناس اقتصادی، دیشب در برنامه پایش که با موضوع «بررسی برنامه‌های اقتصادی دولت برای مقابله با بحران» پخش شد، با اشاره به اینکه دولت برای تامین هزینه‌های مقابله با کرونا، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اختصاص داده است، گفت: ۸ هزار میلیارد تومان از این اعتبار به صورت وام یک میلیون تومانی به سرپرستان خانوار تعلق می‌گیرد، ۱۷ هزار میلیارد تومان نیز صرف هزینه‌های وزارت بهداشت و بیمه بیکاری خواهد شد.

وی بیان کرد: اگر دو اقدام زیر ساختی پرونده الکترونیک سلامت و افزایش ظرفیت کادر درمانی در وزارت بهداشت صورت می‌گرفت، دیگر نیازی به اختصاص ۱۷ هزار میلیارد تومان نبود.

نوروزی گفت: دولت بنا دارد ۷۵ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات ۱۲ درصدی به کسب و کار‌ها اعطا کند، اما برخی سازوکار‌های آن مانند چگونگی اعطای این تسهیلات به کسب و کار‌ها از سوی بانک‌ها و تحقق تسهیلات مشخص نیست.

کارشناس اقتصادی برنامه پایش ادامه داد: با توجه به سوابق گذشته از طرفی معلوم نیست این تسهیلات به متقاضیان واقعی اختصاص یابد و انحرافی نداشته باشد، حتی اگر به متقاضی واقعی این تسهیلات برسد، مشکل بازار ما در حال حاضر از سمت تقاضا است و همین باعث می‌شود تولید کننده نتواند محصولات خود را بفروشد و به یک تولیدکننده بیکار بدهکار تبدیل شود.

وی افزود: این حجم از نقدینگی حاصل از تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی اگر مدیریت و نظارت نشود، ممکن است به بخش‌های غیر مولد کشور سرازیر شود و ضمن اینکه تولید رونق نمی‌گیرد به بهم خوردگی اقتصاد نیز دامن می‌زند.

بیشتر بخوانید: ۲۵ هزار میلیارد تومان از ذخایر بانک مرکزی برای کرونا آزاد شد
نوروزی با بیان اینکه دولت باید برای رونق بازار کشور زنجیره‌های مصرف را تحریک کند، گفت: دولت باید به مصرف کننده نهایی تسهیلات اعطا کند چرا که در صورت ایجاد تقاضا و توان مصرف کننده است که چرخ کارخانه‌ها می‌چرخد در غیر این صورت محصولات کارخانه‌ها بدون متقاضی باقی می‌مانند و با عدم فروش کالا‌های تولیدی، حرکت کارخانه‌ها دچار اختلال می‌شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: حمایت از مصرف کننده نهایی باعث حرکت چرخه تولید می‌شود به گونه‌ای که ایجاد تقاضا باعث رونق کارخانه‌های تولیدی، عمده فروش‌ها و خرده فروش‌ها نیز در پی دارد.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود به ۷ دهک پایین جامعه به ازای هر فرد خانوار یک میلیون تومان تسهیلات با بهره ۸ درصدی اعطا شود و محل مصرف آن نیز دستگاه‌های کارتخوان کسب و کار‌های آسیب دیده از کرونا تعیین گردد.

نوروزی در پایان گفت: باید برخی صنایع کشور را انتخاب و از آن‌ها حمایت ویژه نمود، این صنایع پیشران هستند و با حرکت خود می‌توانند سایر کسب و کار‌ها را به دنبال خود بکشند، به عنوان مثال با فعال سازی صنعت مسکن، ۱۲۰ صنعت دیگر رونق پیدا می‌کند.
منبع: تسنیم
ارسال نظر